Απόλυτα καλοκαιρινό γλυκάκι το οποίο μπορείς να κάνεις και με γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά αν θέλεις. Στη συνταγή πρόσθεσα και λιγο σοκολατένιο κέικ που μου περισσευε για να το κανω πιο πλούσιο σαν επιδόρπιο. Υπέροχο γλυκό πλούσιο σε ενέργεια αλλά θα μάθεις να φτιάχνεις και εύκολη καραμέλα (όχι με ζαχαρούχο, χιλιοειπώθηκε αυτό άστο).

 

Δροσιστική μους γιαούρτι με μπανάνα και καραμελωμένα πεκάν

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά

Category: επιδόρπιο, εύκολο, συνταγή, μπανάνα, γιαούρτι, πεκάν, μους

Cuisine: Ευρωπαική, καλοκαιρινή

Μέγεθος μερίδας: 6-8 ποτηράκια

Δροσιστική μους γιαούρτι με μπανάνα και καραμελωμένα πεκάν

Συστατικά

  • Για τη μους
  • 160 γρ γιαούρτι στραγγιστό (πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά)
  • 60 γρ καστανή ζάχαρη
  • 2 μπανάνες ώριμες
  • 2 κ.σ. ρούμι
  • Χυμό από μισό μικρό λεμόνι
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη απαλά σα γιαούρτι
  • Για τα καραμελωμένα πεκάν
  • 100 γρ σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφένδαμου (maple syrup)
  • 100 γρ πεκάν χοντροκομμένα
  • Προαιρετικά περισσευούμενο κέικ σε χοντρά κομματάκια

Οδηγίες

  • Βάζουμε στο μούλτι ή σε επεξεργαστή τα υλικά για τη μους εκτός από τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε να γίνουν όλα ένας λείος πουρές. Αν το δοκιμάσουμε η ζάχαρη θα είναι τραγανιστή αλλά όσο περνάει η ώρα λιώνει μέσα στο μείγμα. Αδειάζουμε σε ένα μπωλ και με μία σπάτουλα ρίχνουμε λίγη λίγη την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει μία αφράτη ελαφρά ρευστή μους. Τοποθετούμε στο ψυγείο.
  • Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα πεκάν. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε το σιρόπι σφενδάμη ή αγαύης και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά (θα αρχίζει ελαφρά να αφρίζει). Ρίχνουμε τα πεκάν και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη. Σβύνουμε τη φωτιά. Όσο το αφήνουμε παραπάνω θα αρχίσει η καραμέλα να σκληραίνει. Οποτε δεν ξεφεύγουμε πάνω από ένα δύο λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ποτηράκια βάζουμε δόσεις από τη μους σε συνδιασμό με το κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε) και από επάνω βάζουμε καραμελωμένα πεκάν.
  • Σερβίρεται κρύο από το ψυγείο.
  • Διατηρείται για δυο μέρες το γλυκό.

Σημειώσεις

Αντικαθιστούμε τα πεκάν με φουντούκι καραμελωμένο ή αμύγδαλο. Θα μπορούσαμε και καρύδι να βάλουμε κανονικό αλλά γίνεται λιγάκι βαρύ. Δε χρειάζεται να προσθέσετε ζελατίνη. Είναι γλυκό για κέρασμα σε ποτηράκι οπότε έχει ρευστότητα κανονικά όση χρειάζεται για να το απολαύσουμε. Αντικαθιστούμε την μπανάνα με φράουλα επίσης. Προσοχή. Οχι υπερβολικά ώριμες γιατί θα βγάλουν νερό.

http://thebluez.gr/drosistiki-mous-giaourti-me-mpanana-kai-karamelomena-pekan/