Τι θα λέγατε σήμερα να παίξουμε; Νομίζω πως τα μπισκότα είναι από τις λιχουδιές που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Και μιας και βρισκόμαστε στο πνεύμα του φθινοπώρου και του Halloween τι θα λέγατε να μεταμορφώσουμε Αυτά τα λαχταριστά πεντανόστιμα μπισκότα με φιστικοβούτυρο σε τρομακτικές βάσεις όπου στην πλατούλα τους μία σοκολατένια αράχνη περπατά;

Βάλτε τα παιδιά στην κουζίνα, ετοιμάστε το μίξερ, ζυγίστε τα υλικά και παίξτε άφοβα με τις γεύσεις! Επιβάλλεται!

Τρομακτικά κουκις με φιστικοβούτυρο

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά

Category: halloween, cookies, pastry

Cuisine: Bakery

Μέγεθος μερίδας: 16 μετρια προς μεγάλα μπισκότα

Τρομακτικά κουκις με φιστικοβούτυρο

Συστατικά

  • 30 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ φιστικοβούτυρο (θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ στα αλείμματα και τις σοκοπάστες)
  • 60 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (και λίγη παραπάνω σε ένα μπολ)
  • 60 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • Εκχύλισμα βανίλιας
  • 125 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Οδηγίες

  • Χτυπάμε με το φτερό στο μίξερ το φιστικοβούτυρο με το απλό βούτυρο μέχρι να γίνουν αλοιφή. Προσθέτουμε τα δύο είδη ζάχαρης και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αβγό και το εκχύλισμα βανίλιας συνεχίζοντας πάντα το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.
  • Στο στάδιο αυτό που είναι και το τελικό η ζύμη μας είναι πολύ μαλακιά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς. Στρώνουμε σε ένα ταψί ρηχό αντικολλητικό χαρτί. Με τα δάκτυλά μας ή με τη βοήθεια ενός κουταλιού πλάθουμε μπαλάκια με τη ζύμη και τα ρίχνουμε στο μπολ με τη ζάχαρη να καλυφθούν.
  • Τοποθετούμε τα μπαλάκια επάνω στο ταψί με λίγη απόσταση το ένα από το άλλο και τα πατάμε από πάνω να γίνουν επίπεδα (όχι λεπτά).
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Τα αφήνουμε να χλιάνουν
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε τη διακόσμηση
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα και αφήνουμε να χλιάνει. Με τη βοήθεια ενός κορνέ με λεπτή μυτούλα, επάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί φτιάχνουμε μία μικρή μπαλίτσα (για το κεφάλι) και κολλητά μία μεγαλύτερη μπαλίτσα για το σώμα. Τα βάζουμε στο ψυγείο για πέντε λεπτά.
  • Μόλις χλιάνουν τα μπισκότα ξεκολλάμε με ένα μαχαιράκι το σώμα της αράχνης και το τοποθετούμε στην επιφάνεια του μπισκότου. Με το κορνέ μας τραβάμε ευθείες για τα ποδαράκια.

Σημειώσεις

Το φιστικοβούτυρο ανήκει στην κατηγορία των αλλεργιογόνων προιόντων. Εάν έχετε πρόβλημα με την κατανάλωση των ξηρών καρπών χρησιμοποιείστε απλό βούτυρο και ενισχύστε γευστικά με τη βανίλια ή ακόμα και με κανέλα και μοσχοκάρυδο. Τη συνταγή αυτήν την έκανα με φιστικοβούτυρο το οποίο είχε και κομματάκια τραγανιστά φιστικιού. Εάν βρείτε στα αλείμματα τέτοιο προιόν προτιμήστε το και θα με θυμηθείτε. Απίστευτη γεύση και το τραγανιστό τέλειο! Τα μπισκότα δεν απλώνουν απλά αποκτούν ελαφρά όγκο. Καλό είναι να αφήσετε κενά μεταξύ τους. Αν δεν έχετε κορνέ δεν απελπίζεστε. Κόβετε ένα τριγωνικό κομμάτι από αντικολλητικό χαρτί και φτιάχνετε ένα αυτοσχέδιο χωνί. Στο χωνάκι αυτό του οποίου η μύτη θα είναι πάρα πολύ λεπτή μέχρι και κλειστή εντελώς, με ένα ψαλιδάκι θα την προσαρμόσετε στη ροή που θέλετε για να φτιάξετε την ιδέα αυτή. Την αρχική συνταγή τη βρήκα στο ιστότοπο Everyday Dishes. Στη συνταγή λοιπόν το σώμα της αράχνης είναι φτιαγμένο με σοκολατάκια maltesers. Και πάλι ωραίο είναι αλλά τι καλύτερο από το να το φτιάξετε εσείς με σοκολάτα γάλακτος ή σκούρα αφού θα λιώσετε και σοκολάτα για να φτιάξετε τα ποδαράκια. Είναι τόσο εύκολο τόσο δημιουργικό τόσο τέλειο και τόσο γευστικό που είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε κι άλλες ιδέες να κάνετε από επάνω. Κανένα φαντασματάκι, καμιά κολοκύθα σοκολατένια. Τρομακτικά να είναι μόνο γιατί ξέρετε! Halloween είναι αυτό! Είναι εξαιρετική ιδέα και για παιδικό πάρτη αλλά και για μπουφέ.

http://thebluez.gr/halloween-koukis-me-fistikovoutyro/