Ψέμματα δε θα σου πω. Τη σοκολάτα τη λατρεύω αν και γενικά την άνοιξη την αποφεύγω. Αλλά όταν σε πιάνει αυτό το πράγμα που θέλεις να φας γλυκό, που να έχει απαραίτητα σοκολάτα, να είναι κολασμένο και να θέλεις να το συνδιάσεις και με παγωτό, ή με φρούτα ή να βάλεις επάνω ό,τι αγαπάει η ψυχή σου, τότε ήρθες στη σωστή συνταγή. Τώρα εγώ που λατρεύω παγωτό οραματίζομαι το μπράoυνι σε ενα σπέσιαλ πιάτο, φρούτα επάνω και δίπλα υπέροχη μπάλα παγωτό βανίλιας ή φυστίκι!
Για τον απογευματινό σου λοιπόν καφέ, που ξέρω πόσο σου αρέσει να πίνεις συνοδεία με το γλυκάκι σου (εντάξει προτιμάς ζεστή σοκολάτα το έπιασα το υπονοούμενο) σήμερα θα σου αφιερώσω το τραγούδι που άκουγα ακριβώς την στιγμή που ετοίμαζα το γλυκάκι. Kaleo “Way down we go”

Μπράουνις με Ελαιόλαδο

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Συστατικά

  • 5 αβγά μέτρια
  • 80 γρ. Κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100 γρ αμυγδαλόσκονη + 100 γρ φουντουκόσκονη
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 55% λιωμένη
  • 45 γρ κορν φλάουρ
  • 80 γρ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. λικέρ καφέ ή ρούμι

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165 βαθμούς (ψήνω στον αέρα αλλά μπορείς και στις αντιστάσεις)
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, να διπλασιαστούν σε όγκο και να ασπρίσουν.
  • Σε ενα μπωλ βάζουμε τις σκόνες των ξηρών καρπών, την άχνη, το κορν φλάουρ, το ελαιόλαδο και τη λιωμένη σοκολάτα και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μολις τα μείγμα των αβγών είναι έτοιμο ρίχνουμε λίγο λίγο στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύουμε από κάτω προς τα επάνω με μία σπάτουλα. Δεν χτυπάμε το μείγμα μονο ανακατεύουμε απαλά. Με το ανακάτεμα θα χάσει λιγάκι από τον όγκο του, το αφρατεμένο αβγό όμως θα έχει ήδη αφρατέψει και το μείγμα της σοκολάτας.
  • Στο τέλος προσθέτουμε τις κουταλιές του λικέρ. Δοκιμάζουμε. Αν θέλουμε λίγο πιο έντονη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε άλλη μια κουταλιά.
  • Βουτυρώνουμε ένα τσέρκι 23εκ ή ενα ταψί, αλευρώνουμε και ψήνουμε για μισή ώρα.

Σημειώσεις

ΜΙΚΡΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Δεν είναι απαραίτητο να ψάξεις και να αγοράσεις αλεσμένους ξηρούς καρπούς, πάρε αμύγδαλα και φουντούκια ακόμα και με τη φλούδα (είναι ταμάμ) και χτυπησέ τα στο μούλτι. Μπορείς να τα βάλεις και λίγο πιο χοντροκομμένα. Στην περίπτωση αυτή θα είναι έντονο στην υφή το στοιχείο του ξηρού καρπού. Αν σου αρέσει θα σου δουλέψει μια χαρά. Ιδανικά χρησιμοποίησε ελαιόλαδο που έχει φρουτένια γέυση γιατι δίνει ένα ωραίο άρωμα, μην πας στην επιλογή φυτικού λαδιού και μη φοβηθείς το ελαιόλαδο σε αυτήν τη συνταγή, δένει υπέροχα. Και βεβαια αντικαθιστά επιτυχημένα το βούτυρο που ενδεχομένως να βρεις σε κλασσικές συνταγές. Μπορείς να προσθέσεις ολόκληρα κομμάτια από πεκάν, επίσης ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού, π.χ. πορτοκάλι, βύσσινο το οποίο πηγαίνει θεικά αλλά και φράουλα. Στη διακόσμηση μπορείς να το σερβίρεις είτε με μία ροζέτα σαντιγύ, ή με μπάλα παγωτού (συνήθως αποφεύγουμε τη σοκολατένια μπάλα για να μη γίνει βαρύ σαν γλυκό. Παγωτό βανίλια, ή λεμόνι σαν πολυ εναλλακτικό θα έλεγα ότι του πάνε πολύ). Άλλη επιλογή είναι λιγη λιωμένη σοκολάτα σαν γλάσο ίσως στην πιο χειμωνιάτικη εκδοχή του, που έχουμε ανάγκη από μια νότα παχιά. Αλλά για άνοιξη και καλοκαιράκι δοκίμασε ψιλοκομμένο φρουτάκι και θα με θυμηθείς. Είναι πανεύκολο και ιδανικό να κόψεις μικρά τετραγωνάκια και να τα σερβίρεις σε μπουφέ ή να τα ετοιμάσεις επίσης για κέρασμα στη δουλειά με τον καφέ.

http://thebluez.gr/mpraounis-me-elaiolado/