Πριν λίγες μέρες που είχα τη γιορτή μου έφτιαξα μία παραλλαγή τούρτα cheesecake. Πάρα πολυ εύκολη συνταγή. Νοστιμη και ιδιαίτερα αγαπητή στα παιδιά. Τα δικά μου που λατρεύουν τα μπισκότα αυτά αγαπούν το συνδιασμό με την κρέμα τυριού και τη σοκολάτα. Δε σου κρύβω πως την τούρτα παραλλαγή την έφτιαξα πάρα πολύ γρήγορα μιας και δεν είχα πολύ χρόνο αυτήν τη φορά.

Μπορεις να τη φτιάξεις και αυθημερόν με αναμονή περιπου 2-3 ώρες στο ψυγείο ή από την προηγούμενη ημέρα. Αυθημερόν φτιάχνεις το γλάσο και διακοσμείς. Μην μπερδεύεσαι με το χρόνο αναμονής. Ίσα ίσα που σου δίνει το περιθώριο να ετοιμάσεις ένα γλυκό άνετα χωρίς να τρέχεις.

Πανευκολο cheesecake oreo

Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά

Category: cheesecake, τσιζκέικ, γλυκό, επιδόρπιο

Cuisine: Ευρωπαική, Αγγλοσαξωνική

Μέγεθος μερίδας: 6-8 άτομα

Πανευκολο cheesecake oreo

Συστατικά

  • Για τη βάση
  • Μιαμιση συσκευασία μπισκότα oreo αλεσμένα
  • 60 γρ βούτυρο αγελάδος λιωμένο
  • Για την κρέμα
  • 400 γρ τυρί μασκαρπόνε ή τύπου Philadelphia
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1,5 γρ ζελατίνη σε φύλλο ή σε σκόνη (προαιρετικά)
  • Για το γλάσο
  • 50γρ λευκή σοκολάτα λιωμένη
  • 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ρούμι
  • 2 κ.σ. μέλι

Οδηγίες

  • Χρησιμοποιούμε τσέρκι με αποσπόμενες πλευρές 16 εκ. (εναλλακτικά για πιο χαμηλό αποτέλεσμα βάζω τσέρκι των 18 εκ)
  • Ξεκινάμε από την τραγανιστή βάση.
  • Αναμειγνύουμε αλεσμένα τα μπισκότα της ολόκληρης συσκευασίας με το λιωμένο βούτυρο. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μία πηχτή σοκολατένια λάσπη.
  • Στρώνω στον πάτο της φόρμας αντικολλητικό χαρτί (προαιρετικά) για πιο εύκολη χρήση στο κόψιμο των κομματιών και ρίχνω το μείγμα από επάνω. Με τα δάκτυλα φτιάχνω ένα λεπτό πάτο από το μείγμα σπρώχνοντας το προς τα πλάγια και ανεβάζοντάς το ώστε να κολλήσει επάνω στα πλαινά της φόρμας. Δηλαδή σαν να έφτιαχνα μία τάρτα. Βάζω στο ψυγείο να παγώσει για λίγη ωρίτσα.
  • Ετοιμάζω την κρέμα όρεο. Σε ένα μπωλ μαλακώνω με ένα πηρουνάκι το τυρί και προσθέτω την άχνη και την κρέμα γάλακτος. Με ένα μίξερ χειρός χτυπάω σε μέτρια ταχύτητα τα υλικά μέχρι που θα μοιάζει με μία πηχτή κρέμα σαντιγύ. Προαιρετικά, μπορώ να προσθέσω ζελατίνη αλλά όχι πολλή γιατί το μείγμα είναι αρκετά πηχτό. Η ζελατίνη εδώ απλά θα βοηθήσει να κοπούν όμορφα στητά τα κομμάτια. (λεπτομέρειες για το πώς προσθέτουμε τη ζελατίνη σου δίνω στις σημειώσεις στο τέλος)
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αλεσμένα υπόλοιπα μπισκότα ανακατεύοντας με μία σπάτουλα. Μεταφέρουμε το μείγμα της κρέμας πάνω απο τη βάση στη φόρμα και με τη βοήθεια ενός κουταλιού στρώνουμε την επιφάνεια να είναι λεία και επίπεδη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 με τρεις ώρες ή και για ένα βράδυ.
  • Ετοιμάζουμε το γλάσο
  • Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από τα κομματάκια της κουβερτούρας. Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά και να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα. Αφήνουμε να χλειάνει καλά το γλάσο χωρίς όμως να σταθεροποιηθεί. Περιχύνουμε το γλυκό (ακόμα στη φόρμα). Με ένα κορνέ με λεπτή μύτη ή προσεκτικά με ένα κουταλάκι κάνουμε βούλες επάνω στο γλάσο με τη λευκή σοκολάτα. Στη συνέχεια με μία οδοντογλυφίδα τραβάμε μικρές γραμμούλες μέσα από τις βούλες φτιάχνοντας μικρά διακοσμητικά «δάκρυα». Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε.

Σημειώσεις

Αν χρησιμοποιήσουμε ζελατίνη σε φύλλο, μουλιάζουμε καλά τη ζελατίνη και στραγγισμένη την τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 4-5 δευτερόλεπτα ίσα να λιώσει. Μετά την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας τυριού και με το μιξερ χτυπάμε να ομογενοποιηθεί καλά. Με τη ζελατίνη σε φύλλο, αραιώνουμε σε ελαχιστο γαλατάκι, ζεσταινουμε για 10 δευτερόλεπτα στο φουρνο μικροκυμάτων και μετά προσθέτουμε και χτυπάμε με τον ίδιο τρόπο. Το γλάσο που σας περιγράφω είναι μία απο τις πιο αγαπημένες εφαρμογές σε τούρτες. Πάρα πολύ εύκολο να το φτιάξεις. Και επίσης μπορείς να το διατηρήσεις και για μία εβδομάδα στο ψυγείο. Το ζεσταίνεις λιγάκι να ρέει και είναι έτοιμο. Το ρούμι και το μέλι, εκτός του γλυκού στοιχείου που ενισχύεται στη συνταγή προσδίσει παράλληλα και ελαστικότητα στο γλάσο. Αυτό θα το διαπιστώσετε όταν κόβετε τα κομμάτια. Αν δεν έχεις κορνέ υπάρχει και άλλος τρόπος εύκολος. Αν εχεις αυτά τα σακουλάκια τα μικροσκοπικά των τροφίμων, ρίχνεις τη λευκή σοκολάτα εκεί και κάνεις μία μικροσκοπική τρυπούλα σε μία από τις δύο πλευρές. Μετά προσεκτικά κάνεις βουλίτσες επάνω στο γλάσο ασκώντας ελαφρά πίεση από πάνω προς την τρύπα (δεν κάνουμε μεγάλες τρύπες αλλιώς θα χυθεί όλη η σοκολάτα).

http://thebluez.gr/panefkolo-cheesecake-oreo/