Πρωί με την αυγούλα και ανοίγω τηλεόραση. Ε, είπα, μόνη στο σπίτι, ευκαιρία. Καφές, Digestive, καναπές. Α, μια χαζοταινία! Α, η Τζένιφερ Άνιστον. Κυνηγάει λέει ένα θέμα λέει, δεν κατάλαβα πολλά γιατί το πέτυχα στο τέλος. Την κυνηγάνε οι κακοί. Κι αυτή πήγε να παίξει κυνηγητό με το στιλέτο. Ακόμα κι ο Τζέραρντ Μπάτλερ της κάνει νόημα να σκάσει και την κοιτάει στα παπούτσια. Το θέμα δεν είναι η ταινία. Η γοβάρα είναι το θέμα. Που πας; Πως το κάνεις; Πως σκαρφαλώνεις εκεί και τρέχεις; Το βράδυ έχω έξοδο. Ναι, θα πρέπει να ανέβω στη γοβάρα. Αλλάζω κανάλι. Πρωινάδικο. Πέδιλο. Στιλέτο. Σινάμενες κουνάμενες όλες σαν να φοράνε αθλητικό. Όχι, δεν θα με στείλετε στα άδυτα της κατάθλιψης. Το βράδυ θα βάλω τη γοβάρα. Έκλεισε. Χαλβαδιάζω την μπαλαρινούλα δίπλα. “Τι κουκλίτσα είσαι εσύ;”. Η γοβάρα με κοιτάζει με νόημα “Κανόνισε, να πας και να είσαι σαν την τοσοδούλα.” Την κοιτάω, με κοιτάει. Κοιτάω τα πόδια μου. Την παίρνω δίπλα μου στον καναπέ. Ανοίγω fb. Διαφήμιση Louboutin. Το έχω πιάσει το υπονοούμενο.

Χτυπάει τηλέφωνο. Φωνή τσιριχτή μέσα στην ενέργεια. “Καλημέραααααααααααα!!! Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα;” “Ποια μέρα; Σήμερα είναι Σάββατο.” “Σήμερα δεν θα βγεις με τον Πάνο;” “Ναι. Και;” “Τι θα βάλεις; Το μαύρο;” “Ναι. Δεν υπάρχει κι άλλο. Εκτός κι αν βάλω παντελόνι.” “Εισαι τρελήηηηη;; Το μαύρο. Θεά!” “Ναι η Κάλι. Θες κάτι άλλο;” “Όχι. Άντε να γίνεις κούκλα, ε;” “Ναι. Η κούκλα της Άναμπελ. Άντε γεια. Τα λέμε μετά.” “Μισό μισό μισό!!! Τι παπούτσι θα βάλεις;;;” Ήλπιζα να μη ρωτήσει. “Δεν ξ…” “Τη γόβα!!! Την κόκκινη!” “Αν θα μπορέσω…” “Θα μπορέσεις. Κόψε το λαιμό σου να μπορέσεις!” “Μάλιστα.” (Αδερφούλα, σ’ αγαπάω, έλα να σε σφίξω δυνατάααααααααα στην αγκαλιά μου.)

Οι γόβες με κοιτάνε. Τις κοιτάω ξανά. Είναι πολύ ωραίες. Κάνω το απονενοημένο. Θα τις δοκιμάσω. Βάζω την πρώτη, χμμμ. Βάζω και τη δεύτερη, χμμμ. Όσο είμαι καθιστή όλα καλά. Σηκώνομαι. Χαίρε ύψος δυσθεώρητο! Αρχίζω να βαδίζω. Έχετε δει τα άλογα σε επίδειξη δεξιοτεχνίας; Αυτό. Που πας, ρε Καραμήτρο;;; Που να πάω; 1, 2, 3, 4, σκαλί, ώπα. Στάση. Κατεβαίνω σκαλί σχεδόν στα τέσσερα. Να περπατάς αγέρωχα με στητή πλάτη. Ψηλά οι ώμοι.

Χτυπάει κουδούνι. Η μαμά. “Αχαχαχαχα! που πας με τις γοβάρες; Αφού δεν μπορείς να τις περπατήσεις;” Αυτό ήταν. Ήταν να μην το πει η μαμά. “Εγώ; Μια χαρά είμαι. Απλά τις έβαλα για να δω αν πηγαίνουν με το φόρεμά μου.” “Με τις πυτζάμες είσαι.” Μάναααααα. Κουδούνι. Ανοίγω πόρτα. Αδερφός. “Ψήλωσες.” “Ρε, άντε στο διάολο.” “Γκόμενος;” “Όχι. Έξοδος μετά από καιρό.” “Καλά, γκόμενος. Εφημερεύει το ΚΑΤ”. “Ευχαριστώ.”

Έτσι είστε; Θα δείτε! Ανοίγω την τηλεόραση ξανά. Quantico. Κυνηγάει τους κακούς σε ένα πάρτυ. Γοβάρα κι αυτή Κεντέρης. Ουστ! Μπορώ κι εγώ. Θα κάνω πρόβα. Χτυπάει τηλέφωνο.
-Τι κάνεις;
Θεέ μου, σ’ ευχαριστώ!
-Προσπαθώ να ανέβω στις γόβες!
-Ε;
-Προσπαθώ να ανέβω αξιοπρεπώς στις γόβες! Πάνος. Σήμερα.
-Ααααα! Ωραία. Δουλειές έχεις;
-Έχω.
-Βάλε τις γόβες και κάν’ τες.
-Είσαι τρελή!
-Καθόλου. Ο μόνος τρόπος.
-Πάω σαν να έπαθα εξάρθρωση.
-Α, ωραία. Βάλε και τις 50 αποχρώσεις στο κεφάλι και κάνε δουλειές.
-Θα γκρεμοτσακιστώ, μαρήηηη!!!
-Εφημερεύει το ΚΑΤ.
Τέλος συνομιλίας. Μίλησε η βασίλισσα της γόβας.

Φακιόλι, γόβα και πυτζάμα. Αρπάζω ξεσκονόπανο κι αρχίζω. Τελειώνω με βαλς. Εγώ και η σφουγγαρίστρα. Φούρλες και σκέρτσο να δεις. Η σφουγγαρίστρα! Εγώ πονάω. Μέχρι και οι ρίζες των μαλλιών μου πονάνε. Όμως, πλάκα-πλάκα περπατάω. Περπατάω!! Που είσαι να με δεις, μάνα, αδερφέ, αδερφή, βασίλισσα της γόβας! Περπατάω. Πονάω. Περπατάω. Περπατάω. Αγέρωχα δεν το λες. Πονάω. Περπατάω. Ορισμένοι άνθρωποι όμως τελικά ξέρουν τα κουμπιά μας. Από τη μια η μαμά που με έβγαλε στη σέντρα και από την άλλη η κολλητή μου που ξέρει ότι αν ξεκινήσω φασίνα δεν σταματάω αν δεν τελειώσει, ε, καλά, είναι κι ο Πάνος. Φασίνα τέλος. Κάθομαι στον καναπέ. Έχω ένα τρίωρο μπροστά μου. Πέντε λεπτά να κάτσω να ξαποστάσω. Α, ωραία. Ταινιούλα. Δεν θα τη δω όλη. Πέντε λεπτά, να κάτσω λίγο εδώ στη γωνία του καναπέ.

Ώρα 23.45. Χτυπάει κινητό. Όχι, ρε γαμώτο. Μια ματιά τριγύρω, το σπίτι σένιο. Οκ. Γιατί κοιμάμαι με τα παπούτσια; Α! Οι γόβες! Ωχ! Ο Πάνος. Πέφτει το μάτι στο πεταμένο τζην. Το ‘χω. Το πιάνω με τη μία. Γαμώτο δεν μπαίνει. Βγάζω γόβες. Θα πάρω τηλέφωνο να του πω, προλαβαίνω. Ωχ, κουδούνι. Τρέχω να ανοίξω. Σταματάω!! Που πας έτσι, μαρήηηη; “Μισόοοοο” φωνάζω. Απλώνω χέρι αρπάζω φανελάκι, βάζω μπαλαρίνα. «Ντροπή σου, μου λένε, τις ακούω…» Ανοίγω.
Γιατί δεν ρωτάς ποιος είναι; Κοιμόσουν, μικρή;
Χαμόγελο, αγκαλιά, οοοοκκκ, κόβω τη φλέβα, μπαλαρίνες γαμώτοοοο!!! Στιλέτο και ξερό ψωμί, τόση εκπαίδευση μην πάει χαμένη. Θα γυρίσω να τις βάλω.
Ε, να, με πήρε λίγο παραπάνω. Βάζω γόβες και φεύγουμε!
Γιατί; Μια χαρά είσαι.
Γόβες θα…
Όχι! Φύγαμε !Τώρα! Χαμόγελο. Φλέβα. Τσεκ. Μπαλαρίνες. Τσεκ.

Γόβα- Στιλέτο. Μαχαιριά στην καρδιά, τελικά, από δυο μπαλαρίνες. Κοριτσάρες, σόρρυ, τη σκόνη μαααας!!