Γράμμα στην κόρη μου

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Έναν τέτοιο να βρεις.
Σαν τον Πρίγκιπα. Σαν το Τέρας.
Να είναι και Πρίγκιπας και Τέρας.
Να γίνεται θηρίο ανήμερο όταν κινδυνεύεις και να παλεύει σώμα με σώμα με όποιον και ό,τι σε απειλεί. Να ρισκάρει τη ζωή του για να σε προστατεύσει και αφού τα καταφέρει να νικήσει τα πραγματικά τέρατα που σε απειλούσαν. Να μην τον κρατάνε άλλο τα πόδια του και να σωριαστεί ανήμπορος μπροστά σου, στο έλεός σου. Και να εξαρτάται τώρα από σένα η ζωή του. Αν θες να ζήσει θα τον φορτώσεις στο άλογο και θα τον πας πίσω στο κάστρο για να θεραπεύσεις τις πληγές του. Και θα μείνεις στο πλάι του μερόνυχτα ολόκληρα για να ελέγχεις αν δυναμώνει σιγά σιγά. Και ας σε έδιωξε νωρίτερα με τις αγριοφωνάρες του. Πονούσε. Και φοβόταν. Εσένα, τον εαυτό του, την ίδια τη ζωή. Και όμως παραμέρισε το φόβο και την αβεβαιότητα κι έτρεξε ξοπίσω σου. Και σου έσωσε τη ζωή. Κι εσύ τη δική του. Έτσι πάνε αυτά.

Να είναι κτήνος όταν το θέλεις και όταν το θέλετε κι οι δυο. Μόνο όταν το θέλετε κι οι δυο. Και να παλεύει για το χαμόγελό σου και για την ευτυχία σας. Και μακριά σου να μη μπορεί. Να σε αποζητά και να σε αναζητά σε κάθε του βήμα και σε κάθε σου βήμα. Να απελπίζεται όταν φεύγεις μακριά του και να ανασαίνει ξανά όταν επιστρέφεις. Κι εσύ το ίδιο. Να είσαι εσύ η αιτία που βγήκε από τη μοναξιά του και να είναι αυτός η αιτία που βγήκες εσύ από τη δική σου. Να λύσετε ο ένας τα μάγια του άλλου.

Να είσαι εσύ το δάκρυ στα μάτια του, το γέλιο στα χείλη του, η ζέστη στην καρδιά του και να είναι εκείνος η ανατριχίλα στο κορμί σου, η συγκίνηση στην ψυχή σου, ο αέρας κάτω από τα φτερά σου. Να σε κάνει να πετάς. Να σε φτάνει στα άκρα του εαυτού σου αν αυτό χρειάζεσαι, για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Να σε τραβάει προς τα πάνω κι εσύ να τον σπρώχνεις μπροστά, να τον κάνεις να θέλει να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Να είστε ο ένας η κινητήρια δύναμη του άλλου και μαζί χείμαρρος ασταμάτητος.

Να σε προσέχει και να σε φροντίζει όπως το Τέρας την Πεντάμορφη. Να μην τα παρατάει όταν πρόκειται για το χαμόγελό σου. Να μην υπολογίζει δυσκολίες και αναποδιές όταν προσπαθεί για την ευτυχία σας. Να σου παρέχει ό,τι λαχταρά η ψυχή σου, όχι απλά επειδή μπορεί αλλά επειδή ξέρει.

Επειδή ΣΕ ξέρει και καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι για σένα. Ένα βιβλίο, ένα ταξίδι, ένα τραγούδι, ένα ποίημα, μια ταινία, μια αγκαλιά, ένα κόκκινο τριαντάφυλλο. Να περπατήσει χιλιόμετρα μέσα στο χιόνι, για να σου δώσει αυτό το φλογερό τριαντάφυλλο. Κι εσύ να μην το περιμένεις. Να σε κάνει να τα χάσεις. Τα λόγια σου, την ανάσα σου, την ψυχραιμία σου, τη γη κάτω από τα πόδια σου. Να σε συγκινήσει, να σε αναστατώσει, να σε κάνει να εκπλαγείς. Με εκείνον. Με σένα. Που δεν το περίμενες. Που δεν ΤΟΝ περίμενες. Που είχες απογοητευτεί και ξαφνικά ήρθε και σε σήκωσε ψηλά και σε στροβίλισε μέσα σε ένα βαλς. Τόσο εύκολα σαν να είναι θηρίο δυνατό. Να σε αρπάξει απότομα και τρυφερά μαζί κι εσύ να μη μπορείς να ξεφύγεις. Και να μη θες. Να μη θες να του φύγεις ούτε και να σου φύγει. Ποτέ. Να θες μόνο να είσαι εκεί. Να θες μόνο να είστε μαζί. Να είναι ο Πρίγκιπάς σου κι εσύ η καλή του, η μοναδική του. Μόνο δική του.

Να σου πραγματοποιεί τα όνειρα. Κι εσύ τα δικά του. Όλα. Από τα πιο ασήμαντα μέχρι τα πιο μεγάλα. Και μια νύχτα που θα κάθεστε αγκαλιά σε μια γέφυρα κάπου μακριά κοιτάζοντας ένα ποτάμι να κυλά, να του το πεις:
«Μου κάνεις τα όνειρά μου πραγματικότητα».
Κι ένα πρωί που ακόμα δε θα έχει σηκωθεί από το κρεβάτι, να του το πεις. Είναι θετικό. Κι ένα μεσημέρι Τετάρτης, λίγο μετά τη μία, μετά από ώρες που σου κρατούσε το χέρι και σου έδινε κουράγιο για να αντέξεις του πόνους και την προσπάθεια, να γίνετε οι δυο σας τρεις και τότε να κοιταχτείτε και να το πείτε, σε αγαπάω, σ’ ευχαριστώ…

Να βρεις έναν πρίγκιπα που θα τον θαυμάζεις επειδή το αξίζει και θα σε θαυμάζει επειδή το αξίζεις. Κι αν κάποτε σου φανεί σκληρός σαν θηρίο, να ξέρεις πως θηρίο τον έχει κάνει η ζωή, μα μέσα του είναι ένα παιδί, τρυφερό και γλυκό και δικό σου. Να έχει μάτια τρυφερά που λένε την αλήθεια και χαμόγελο ζεστό που λέει κι αυτό την αλήθεια. Να ξέρεις πως ο λόγος του είναι αλήθεια. Να βρεις έναν άντρα από κείνους τους παλιούς, τους τίμιους, τους σωστούς, τους παλιάς κοπής, τους άντρες με όλη τη σημασία της λέξης. Που είναι και θηρία και πρίγκιπες μαζί. Και που μόνο λίγες γυναίκες έχουν την τύχη να γίνουν οι Πεντάμορφές τους. Σου αξίζει ένας τέτοιος άντρας. Και του αξίζεις κι εσύ.
Έναν τέτοιο να βρεις, σαν το μπαμπά σου.

 

Bitch’n’pieces

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook