Γυναίκα Ζυγός

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Προφανώς και όλοι καταλάβατε ότι είμαι Ζυγός. Όχι, όχι, μείνετε ρε, θα έχει ενδιαφέρον. Μην ακούτε τι λένε, είμαστε καλά παιδιά, το κερατάκι μου. Μην φοβάστε!

Τόσα χρόνια, όταν με ρωτάνε, όποιοι με ρωτάνε (προφανώς και δεν ενδιαφέρει όλους το ζώδιο) τι ζώδιο είμαι και απαντώ Ζυγός, βλέπω ανθρώπους που καθόμασταν μέχρι πριν ένα λεπτό στο ίδιο τραπέζι και περνούσαμε φανταστικά, να προχωράνε, μαζί με την καρέκλα προς την έξοδο. Εεεειιιιι, στάσου καλέ, η καρέκλα! Άλλοι δε, ήταν πιο ευγενικοί, (λέμε τώρα) και εξαφανίστηκαν ζητώντας νέα ταυτότητα, αλλάζοντας τον αριθμό του κινητού και διεύθυνση. Σιγά ρε μην έβγαζα και Silver Alert να πούμε. Χαλάρωσε φίλε, ποτέ μια Ζυγός δεν θα σε κυνηγήσει και για κανέναν λόγο. Ακόμα κι αν σε γουστάρει τρελά. ΠΟΤΕ. ΝΟΜΟΣ. Κάπου εδώ να πούμε βέβαια, ότι κυνηγάει αλλά βάζει άλλον μπροστά να φαίνεται, όπως μια φίλη, τον κολλητό, την ξαδέλφη, την αδελφή. Τέτχοια κωλόπαιδα είναι. Ναι. Όχι.

Αυτό που χαρακτηρίζει το ζώδιο του Ζυγού σαφώς είναι η ανισορροπία. Δεν είναι τυχαίο ότι ως σήμα κατατεθέν έχουμε μια ζυγαριά. Αυτή η ζυγαριά μέχρι να ισορροπήσει μπορεί να έχεις πεθάνει και να σου έχουν κάνει και τα σαράντα. Όχι ρε, πλάκα κάνω. Όμως, η αλήθεια είναι ότι δύσκολα βρίσκει τις ισορροπίες της καθώς είναι ένα ζώδιο με πολλές ανασφάλειες που έχει ανάγκη την επιβεβαίωση σε κάθε βήμα της. Οι περισσότερες ανασφάλειες της έχουν να κάνουν με την εμφάνιση της. Δεν είναι τυχαίο ότι οι γυναίκες Ζυγοί έχουν μια ακαταμάχητη γοητεία που μπορεί να σου γ@μήσει κυριολεκτικά το μυαλό, όμως, οι περισσότερες δεν το καταλαβαίνουν φίλε μου. Δεν το αισθάνονται και πάντα θέλουν να τους το λες. Η ομορφιά είναι το βασικό στοιχείο αυτού του ζωδίου γι’ αυτό δεν θα την δεις ποτέ, ακόμα κι αν παντρευτείς μια γυναίκα Ζυγό και έχουν περάσει και δεκαπέντε χρόνια γάμου, απεριποίητη. ΠΟΤΕ.

Το shopping therapy είναι η διέξοδος της. Μπορεί να σκορπίσει ένα κάρο λεφτά για μια και μοναδική εμφάνιση, απλά και μόνο για να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω της. Τέτχοιες είναι.

Θα μπορούσες άνετα να τις χαρακτηρίσεις ως ρηχές, ψωνάρες και ότι έχουν μια τάση ναρκισσισμού. Αν ήμουν άλλο ζώδιο, θα συμφωνούσα. Για ευνόητους λόγους όμως θα υπερασπιστώ κάθε γυναίκα Ζυγό εκεί έξω.
Κατά καιρούς, μας προσδίδουν πολλούς και άσχημους χαρακτηρισμούς. Όπως, “πω ρε φίλη πόσο ξινή παίζει να ‘ναι η τύπισσα”.

Χμμμ, σόρρυ αλλά δεν είναι. Ναι, έχει ένα ύφος αν την γνωρίσεις πρώτη φορά, όχι γιατί είναι ξινή αλλά γιατί η γοητεία δεν πάει μαζί με την χαζοχαρουμενίαση άλλων ζωδίων. Σόρρυ. Και αυτή όπως είπαμε ή αν δεν το είπαμε ξεκάθαρα, το λέμε τώρα, θέλει να είναι η τέλεια γυναίκα!

Έτσι λοιπόν, μπορεί εύκολα να παρεξηγηθεί. Όμως ρε παιδιά, κάντε έναν κόπο να την γνωρίσετε λίγο καλύτερα. Έχουμε και πολύ καλά στοιχεία, στοιχεία που τα βρίσκεις ναι μεν και σε άλλα ζώδια αλλά σε μας υπάρχει περίσσευμα και για να δανείσουμε άμα λάχει. Όπως το αίσθημα δικαίου. Αυτό είναι υπεύθυνο για τις τόσες αντιπάθειες που ακολουθούν μια γυναίκα Ζυγό. Διακρίνεται από ένα απίστευτο αίσθημα δικαίου που εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ψεύτικο, υποκριτικό ή ότι άλλο. Αλλά δεν είναι. Μπορεί να σε υπερασπιστεί δίχως να σε γνωρίζει καν και θα το κάνει ως το τέλος και με όποιο κόστος. Αυτό είναι στάση ζωής. Μην προσπαθήσετε να το αλλάξετε. Θα αποτύχετε. Εγγυημένα.
Είναι ευαίσθητα τυπάκια, μέχρι αηδίας θα μπορούσα να πω. Μπορεί στο δικό της γάμο να μην έκλαψε λόγω άγχους αλλά ακόμα και στον πιο άσχετο γάμο, του τριτοξάδελφου από την Γερμανία που δεν γνώρισε ποτέ, να κλάψει. Με δάκρυα, κανονικά, όχι απλά να συγκινηθεί.

Μπορεί να την δεις να ζωγραφίζει σε ένα τετράδιο καρδούλες, να γράφει στίχους από παλιά αγαπημένα της τραγούδια και να σπαράζει καθώς θυμάται το παρελθόν της. Με το παρελθόν της έχει ένα κόλλημα και όχι γιατί μαζί σου δεν περνάει καλά αλλά γιατί ως ρομαντική τύπισσα, αναπολεί τις στιγμές που πέρασαν.

Είναι πάντα ευγενικά άτομα, ακόμα κι όταν θέλουν να πληγώσουν. Σε σφάζουν με το “γάντι” που λένε. Για να φτάσει σε σημείο να ρίξει καντήλια θα πρέπει να την φτάσεις στο σημείο 0. Ποιο είναι αυτό; Το σημείο αυτό που καταπίνει-καταπίνει, υπομένει, ρίχνει τόπο στην οργή για χιλιοστή φορά και απλά η υπομονή που άλλοτε μπορεί να ζήλευε και γαϊδούρι, εξαντλήθηκε. Τότε φίλε, άρχισε να τρέχεις! Ακόμα εδώ; Έφυγες!

Στις σχέσεις της είναι πιστή, όμως χρειάζεσαι ένα καλά οργανωμένο σχέδιο για να την κρατήσεις για πάντα δική σου. Γιατί ξενερώνει. Και ξενερώνει άσχημα. Μπορεί την προηγούμενη να ήσουν ο έρωτας της ζωής της αλλά μια κίνηση ή μια λέξη μπορεί να την κάνει να ξενερώσει τόσο πολύ που χωρίς να έχεις καταλάβει τι έγινε, αυτή να έχει ήδη μετακομίσει σε άλλη πόλη. Κι αν μετακομίσει, χμμμμ, να ξέρεις ότι ποτέ δεν θα γυρίσει πίσω, οπότε μην προσπαθήσεις καν. Το πολύ πολύ να ακούσεις το καντήλι που είπαμε παραπάνω. Άστο, γάμα το σου λέω.

Οπότε αν όντως γουστάρεις μια γυναίκα Ζυγό, φρόντισε να είσαι όλα αυτά που θέλει. Να συμμερίζεσαι τις ευαισθησίες της, να την επιβεβαιώνεις, να είσαι ρομαντικός και να της προσφέρεις σεξ. Ωραίο, παθιασμένο σεξ. Το θέλει. Της αρέσει. Όπως της αρέσει και το φιλί να είναι αργό και άκρως αισθησιακό. Γενικά, να ξέρεις ότι είναι εγκεφαλική τύπισσα. Όπως παίζει άνετα με τον δικό σου εγκέφαλο, αυτό θέλει κι αυτή, μόνο που σπάνια βρίσκει ακριβώς αυτό που θέλει.

Ακούει, συμπονεί, το ζει μαζί σου, σε νιώθει, είναι διαλλακτική και δεν θέλει να δημιουργεί προβλήματα είτε ως σύντροφος είτε ως φίλη. Να πούμε κιόλας ότι η γυναίκα Ζυγός έχει κάποια μικρά θεματάκια με τις φιλίες της γι’αυτό πάντα επιλέγει να κάνει κολλητό της, άντρα.

Τέλος, μια Ζυγός, φοβάται τη μοναξιά. Είναι ο λόγος που πάντα είχε σχέσεις, ακόμα κι αν ήταν πλατωνικές, μόνο και μόνο για να μην αισθανθεί μόνη, δεν το αντέχει, πέφτει σε κατάθλιψη. Ένα επάγγελμα που ταιριάζει γάντι στις γυναίκες Ζυγούς είναι οι δημόσιες σχέσεις. Μπορεί με την πρώτη επαφή να την αντιπαθήσεις αλλά πίστεψέ με, είναι πολύ κοινωνική και έξυπνη. Πολύ έξυπνη. Πάντα βρίσκει τρόπο να πετύχει αυτό που θέλει γιατί ξέρει να ελίσσεται. Δεν θα σε εκδικηθεί ποτέ γιατί αυτές τις μεθόδους τις θεωρεί κάτι ξένο απ’ αυτήν κι άσε που θα έχει τύψεις για μια ζωή και μπορεί να την δεις να φεύγει ένα πρωί στο Θιβέτ για εξιλέωση.

Συναίσθημα. Αυτό θα μπορούσα να πω με μια λέξη γι’ αυτό το ζώδιο. Μπορεί ορισμένες φορές να μην μπορείς να καταλάβεις τι έχει μέσα στο κεφάλι της, τις περισσότερες βασικά, αλλά να ξέρεις ότι ακόμα και η σιωπή της έχει συναίσθημα. Αν δεν μπορείς να το αντέξεις, μην μπλέξεις με Ζυγό. Άστο, τράβα σε κάνα πιο light ζωδιάκι.

Με αγάπη πάντα ε; Εγώ σε προειδοποίησα.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook