Γυναίκα Τρόπαιο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Είμαι εγώ. Η γυναίκα τρόπαιο. Αν θες ρώτα για μένα. Όποιος με συνάντησε με θυμάται, για πάντα, σε κάθε του απόφαση, σε κάθε του σχέση η σκέψη. Ή δεν θέλει να με θυμάται. Με διέγραψε για πάντα από τη ζωή του, από το καρνέ του, από τη λίστα επαφών του. Όμως όλοι με σκέφτονται. Γιατί τους άλλαξα τη ζωή. Τον τρόπο που σκέφτονται, που βλέπουν την ζωή. Που αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα. Την καθημερινότητα που δεν τόλμησαν να αλλάξουν, τις συνήθειες που δεν θέλησαν να ξεπεράσουν.

Οι άντρες , όλοι οι άντρες χωρίς καμία εξαίρεση, είχαν έχουν και θα έχουν πάντα ένα στερεότυπο στη ζωή τους. Ότι οι γυναίκες είναι τρόπαια για αυτούς. Χαρακιές στο κρεβάτι τους, και γραμμές τραβηγμένες στον τοίχο τους. Όσες πιο πολλές, τόσο πιο καλά. Κι έρχεται εκείνη η στιγμή, που ανατρέπεται όλος τους ο κόσμος, η κοσμοθεωρία τους, η ζωή τους η ίδια. Γιατί το γκομενάκι τους παίζει στα ίσια. Και δεν γνωρίζουν πώς να το διαχειριστούν. Και παλεύουν να το κατακτήσουν, χωρίς να είναι και πολύ σίγουροι για τους κανόνες αυτού του παιχνιδιού. Όμως το παλεύουν, γιατί μόνο έτσι έχει νόημα αυτό το παιχνίδι.

Μια γυναίκα που σκέφτεται και λειτουργεί σαν άντρας, μπορεί να είναι σπουδαίο τρόπαιο, ίσως το σημαντικότερο, το champion’s league των ανδρών. Αλλά είναι δύσκολο να κατακτηθεί. Γιατί εδώ το παιχνίδι παίζεται στα ίσια. Δεν χρειάζεται ρομαντισμός και βόλτες στο φεγγαρόφωτο. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Ακόμα και το κρεβάτι γίνεται επειδή το θέλει εκείνη, για να ικανοποιήσει τις δικές της ανάγκες, όχι τις δικές του. Και οι όποιες συζητήσεις γίνονται ανοιχτά, με μια μπίρα στο χέρι, χωρίς υπονοούμενα και νοήματα πίσω από τις γραμμές.

Αλήθεια, πόσο περίεργο είναι αυτό για έναν άντρα που έχει συνηθίσει να παίρνει ως απάντηση ένα ξερό τίποτα στην κλασική ερώτηση «τι έχεις?», και ξαφνικά βρίσκεται στη θέση να πρέπει να αντιμετωπίσει μια ευθεία απάντηση. Πόσο γρήγορα αρχίζει να αισθάνεται άβολα? Ίσως και λίγο ευνουχισμένος. Γιατί δεν αποφασίζει πια αυτός, όχι επειδή δεν τον νοιάζει, αλλά επειδή έχει ήδη αποφασίσει κάποιος άλλος. Γιατί δεν χρειάζεται πια να βιδώσει τη λάμπα, ή να πάει το αυτοκίνητο συνεργείο αφού η σύντροφός του θα καταφέρνει μια χαρά και μόνη της. Οπότε αρχίζουν οι δεύτερες σκέψεις. Ποιος είμαι, που πάω, τι θέλω εγώ?

Στο τέλος φυσικά, νικάει το αντρικό dna. Γιατί ο άντρας ο σωστός, ο πρόστυχος, θέλει και χρειάζεται δίπλα του μία κλασική εκπρόσωπο του αδύναμου φύλου. Μία γατούλα που θα του τρίβεται το βράδυ, και θα του γουργουρίζει πόσο σπουδαίος είναι που έφτιαξε την βρύση. Γιατί με αυτόν τον τρόπο αντρώνεται, επιβεβαιώνει την υπεροχή του, και είναι έτοιμος να διαιωνίσει το είδος του. Και η γυναίκα τρόπαιο, παραμένει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του ως η γυναίκα που του απέδειξε ότι όλη του η κοσμοθεωρία δεν είναι παρά μόνο μία φούσκα, μέσα στην οποία ζει προσεχτικά προφυλαγμένος.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Αντωνία Κατσαρού

Βρείτε μας στο Facebook