Είναι ωραία να αρχίζεις ξανά

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Είναι ωραία να αρχίζεις ξανά. Έτσι ωραιότατα καραβοτσακισμένος όπως είσαι. Βρεγμένος μέχρι το μέτωπο. Χορτασμένος από δυσκολίες και γεμάτος από εμπειρίες. Πληγωμένος κι ανασφαλής. Υποψιασμένος και ετοιμοπόλεμος. Είναι ωραίο να αρχίζεις από την αρχή για άλλη μια φορά κι αυτή τη φορά να αρχίζεις πιο δυνατά. Γεμάτος πάθος. Κατασταλαγμένος και ώριμος. Έτοιμος για όλα. Όχι ντεμί όπως παλιά. Όχι χλιαρός και φοβισμένος.

Ναι, είναι ωραία να στήνεις ξανά από την αρχή μια ζωή, τη δική σου ζωή. Ερωτευμένος όσο ποτέ μ’ αυτό το νέο εγχείρημα που πάντα ονειρευόσουν μα ποτέ δεν τόλμησες. Να θες να εξελίξεις, να το κάνεις καλύτερο και ομορφότερο. Να κοιμάσαι και να ξυπνάς μ’ αυτή τη σκέψη. Να μην το ξέρει κανείς, μα μέσα σου να σιγοβράζει αυτή η ιδέα. Αυτή η ριμάδα η ιδέα που πάντα υπήρχε μα εσύ την έβαζες στο περιθώριο για τα καθημερινά. Αυτή τη φορά να είναι αυτό στην κορυφή κι εσύ από κάτω να το υπηρετείς. Και είναι ωραία να το πιστεύεις περισσότερο από ποτέ ότι αυτή τη φορά θα πετύχει. Κι ας είσαι ο μόνος που τώρα το πιστεύει. Δε θα ‘σαι μόνος για καιρό.

Είναι ωραία να αρχίζεις ξανά. Κι ας είσαι σαράντα πέντε. Να αρχίζεις με την ορμή των είκοσι και την αφέλεια των δεκαπέντε. Κι ας ξέρεις παγίδες και κακοτοπιές. Να προσποιείσαι πως αυτή τη φορά, δε θα σε κυνηγήσουν οι αναξιότητες του παλιού σου εαυτού. Να κάνεις πως δε σε νοιάζει κι ας είσαι πλέον με την πανοπλία κάτω από τις πιζάμες. Να φτάνεις να μη σε νοιάζει γιατί είσαι αλλεργικός στο μέταλλο.

Είναι ωραία, ναι. Να αρχίζεις ξανά από την αρχή με το όνειρο της εφηβείας που είχες ξεχασμένο στο πρώτο συρτάρι. Να ακούς το καρδιοχτύπι ξανά. Να το αγκαλιάζεις και να τρέχεις μπροστά. Να βουτάς στη θάλασσα από ψηλά κι ας ξέρεις ότι δεν πατάς. Να συναντάς στον δρόμο σου κι άλλους τέτοιους τρελούς, να τους ξεχωρίζεις από μακριά και να ακούς ότι κι αυτοί αρχίζουν ξανά και θέλουν αυτή τη φορά να τα κάνουν όλα ΑΛΛΙΩΣ. Να τους ακούς να σου μιλούν κι εκείνοι και να σου λεν, σαν να τ’ ακούς πρώτη φορά, πως είναι ωραίο να αρχίζεις ξανά.

Είναι ωραία να αρχίζεις ξανά. Δειλά και συνετά να ξεκινάς, μα μετά να ορμάς. Με αγάπη και τρέλα, μα και με ήθος κι αρχές. Με σεβασμό και συστολή σαν να είναι ο πρώτος έρωτας. Να το αγγίζεις ηδονικά, να το χαϊδεύεις απαλά. Γιατί είναι αυτό που αγαπάς. Να πέφτεις με τα μούτρα σ’ αυτό κι ας γρατζουνιστούν χέρια και γόνατα όπως παλιά. Μαθημένος καθώς είσαι, θα σηκωθείς κι αυτή τη φορά θα συνεχίσεις και τίποτα δε θα σε σταματά γιατί έχεις αρχίσει ξανά.

Είναι ωραίο να αρχίζεις ξανά (με) αυτό που αγαπάς. Να θες να γίνεσαι καλύτερος μέρα με την ημέρα μόνο και μόνο για να το κάνεις καλύτερα. Κι αν τύχει και κάτι πάει στραβά, να λυπάσαι μα να μην πτοείσαι. Γιατί το έμαθες πλέον το μυστικό. Όσο το αίμα κυλάει καυτό στην καρδιά γι’ αυτό που αγαπάς, ναι! Είναι ωραία να αρχίζεις ξανά.

Ελευθερία Παπασάββα

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook