Η Εντολή της Κόμισσας – Πρώτο Μέρος – 5

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Λίγο αργότερα, οι βρικόλακες αναπτύχθηκαν προς τα βόρεια, τα δυτικά και τα ανατολικά του Μπραν. Είχαν σαν στόχο τα ζωντανά που έμεναν στους στάβλους, στα μαντριά και στα χωράφια. Λίγο ακόμα τσιμπούσι, για να δυναμώσουν κι άλλο, αλλά και να αποτελειώσουν τη δουλειά που είχαν έρθει να κάνουν.

Πριν από αυτό, όμως, η Ρεβέκκα είχε κάνει το χατίρι της Κορνέλια και την πήγε στον Λούκα. Και καθώς η Κορνέλια έσκυβε και αγκάλιαζε τον νεκρό άντρα της, η Ρεβέκκα την αποτέλειωσε κόβοντάς της κι εκείνης το λαιμό. Όμως, δεν άφησε όλο το αίμα να πάει χαμένο, αλλά ήπιε από αυτό, για να γιατρευτούν και οι υπόλοιπες πληγές της.

Καθώς περπατούσαν τώρα, η Ρεβέκκα κοίταξε τον Βασίλι και του είπε «Λοιπόν, ακόμα πιστεύεις ότι η δουλειά που μας άφησε η Κόμισσα είναι δύσκολη;»

Εκείνος απάντησε «Ναι».

«Γιατί; Επειδή έδιωξαν τα παιδιά και τους γέρους;»

Ναι, ήξεραν. Όταν δάγκωσαν τους κατοίκους, έμαθαν όλα όσα ήξεραν αυτοί. Μεταξύ άλλων, και το ότι τα νεαρότερα και τα μεγαλύτερα μέλη των οικογενειών είχαν φύγει για το Μπρασώφ, αλλά και πως οι Αρχές στην πόλη θα είχαν μάθει για το Μπραν.

«Θα προετοιμαστούν» είπε ο Βασίλι, ενώ άκουγε, όπως και οι άλλοι, τα ζώα να αλυχτάνε από το Κακό που τα πλησίαζε.

«Δεν θα τους ωφελήσει. Είμαστε ανώτερα πλάσματα. Επιπλέον, και τα θηράματα εδώ ήξεραν, αλλά, παρ’ όλ’ αυτά, φέρθηκαν εντελώς ανόητα».

«Μπορεί και να είναι έτσι. Αλλά τι θα γίνει με τους άλλους ανώτερους, που σου είπε η Κόμισσα;»

«Θα έρθει και η δική τους σειρά, μην ανησυχείς. Αν όντως υπάρχουν, γιατί οι άντρες που ψάχνουν γι’ αυτούς είναι σαν τον Μπάρλοου. Ηλίθιοι θνητοί».

Παρότι τα πρόβατα, τα κατσίκια, οι κότες και τα άλογα είδαν, ανάμεσα στα άγνωστα φρικιά, τους ιδιοκτήτες τους, δεν τους αναγνώρισαν το χλομό τους πρόσωπο και τα σκισμένα ρούχα τους, γιατί δεν ήταν αυτοί πια. Κι έτσι προσπάθησαν να απομακρυνθούν και από αυτούς, με αποτέλεσμα να πέφτει το ένα πάνω στο άλλο, να ποδοπατούνται και να αδημονούν να γκρεμίσουν το σκεπασμένο μέρος που τα είχαν φυλακίσει.

Μάταια, όμως.

Η βροχή ξανάρχισε γύρω στις δύο τα ξημερώματα και φρόντισε να μη ξεφύγει καμιά φωτιά προς τις παρακείμενες δασικές εκτάσεις του στοιχειωμένου Μπραν.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook