Η κράτηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Η Νικολέτα καθόταν στη Ρεσεψιόν και χάζευε τον υπολογιστή. Το ξενοδοχείο υπολειτουργούσε. Οι κρατήσεις είχαν πέσει αισθητά μετά το περσινό περιστατικό με εκείνο το ζευγάρι που της κατέστρεψε την επιχείρηση μέσω υβριστικών μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κλέφτες, εκμεταλλευτές, λωποδύτες, εκβιασμούς και απειλές εκτόξευε επί δύο μήνες το ζευγάρι. Και κατάφεραν να οδηγήσουν πολλούς να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους για την επόμενη χρονιά.


Ιούλιος 2015

Το μοναδικό δωμάτιο που περίμενε τους ενοικιαστές του, παρέμενε άδειο. Το ζευγάρι είχε επικοινωνήσει μαζί της το πρωί και είχε αναφέρει ότι θα καθυστερήσει. Βρισκόντουσαν πάνω στο πλοίο καθ’ οδόν για το ξενοδοχείο. Ωστόσο, η φασαρία που επικρατούσε δεν τους άφησε να συνεχίσουν τη συζήτηση και έκλεισαν το τηλέφωνο λέγοντας ότι θα μιλούσαν σύντομα από κοντά. Βέβαια, η Νικολέτα ήταν με την απορία γιατί βρισκόντουσαν σε πλοίο, αφού στο ξενοδοχείο τους πήγαινε κάποιος οδικώς, αλλά δεν ασχολήθηκε περαιτέρω.

Όλο το βράδυ τους περίμενε και έδιωχνε κόσμο που ζητούσε δωμάτιο. Στις κλήσεις της δεν απαντούσε κανένας από τους δύο. Κατά τις δώδεκα το βράδυ επικοινώνησαν μαζί τους και τους είπαν ότι ήταν μπροστά στην τράπεζα και έρχονται. Μισή ώρα αργότερα ο Κοσμάς έκπληκτος άκουσε την τουρίστρια να του λέει στο τηλέφωνο ότι έχουν φτάσει στο ξενοδοχείο και είναι με τον ξενοδόχο. Της απάντησε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον, αφού αυτός είναι ο ιδιοκτήτης. Και με ερωτήσεις από τον έναν, απαντήσεις από τον άλλον, και με εκείνα και με τα άλλα, κατάλαβαν ότι βρισκόντουσαν σε άλλο μέρος της Ελλάδας, σε άλλο ξενοδοχείο με το ίδιο όνομα. Ο Κοσμάς τους συμβούλευσε να ακυρώσουν την κράτηση, ώστε να γλιτώσουν έστω το ένα βράδυ. Κάτι το οποίο δεν έγινε και μετά από δύο μέρες η Νικολέτα, αφού ενημέρωσε τη σελίδα ξενοδοχείων μέσω της οποίας είχε γίνει η κράτηση, σήκωσε από την κάρτα του ζευγαριού το ποσό που αναλογούσε για τις δύο μέρες που είχαν κλείσει το δωμάτιο. Και από εκεί και πέρα ξεκίνησε το μαρτύριο. Ένα μαρτύριο που κράτησε δύο εβδομάδες. Κατηγορίες, απειλές, ύβρεις, μέχρι που η Νικολέτα δεν άντεξε και της έστειλε πίσω το ποσό που αναλογούσε σε ένα βράδυ, μόνο και μόνο για να γλιτώσει τη γλωσσοφαγιά της, όπως της είχε πει στο τελευταίο e – mail που της είχε στείλει.


Ο ήχος της ειδοποίησης ότι έχει μήνυμα, την έβγαλε από τις σκέψεις της. Άνοιξε το mail της και ως εκ θαύματος είχε κράτηση. Ειδοποίηση από τη σελίδα ξενοδοχείων, κράτηση στο όνομα Γελμ. Για 3 μέρες, δίκλινο δωμάτιο με θέα στη θάλασσα. Κοίταζε και ξανά κοίταζε το μήνυμα. Το όνομα κάτι της έλεγε.
Ώπα! Εδώ είμαστε. Μα πώς δεν το κατάλαβα αμέσως;! Πουλάκια μου! Ο δολοφόνος γυρνάει πάντα στον τόπο του εγκλήματος! Με το καλό να έρθετε! Σας περιμένω … με ανοιχτές αγκάλες!


Δύο μήνες αργότερα
Ο κύριος και η κυρία Γέλμ βρισκόντουσαν στο όμορφο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Η Νικολέτα τους υποδέχτηκε με το χαμόγελο στα χείλη, σημείωσε τα ονόματά τους, πήρε το κλειδί και τους μετέφερε στο δωμάτιο. Ένα δωμάτιο γεμάτο χρώματα και αρώματα. Σοκολατάκια σε σχήμα καρδούλας, πλαισιωμένα με ροδοπέταλα, τους περίμεναν στο κρεβάτι, ενώ στο τραπεζάκι απέναντι ήταν ένας ασημένιος δίσκος με ένα μπουκάλι σαμπάνια και δύο κολονάτα ποτήρια.
«Here is your room. Enjoy your vacations», τους ευχήθηκε και έκλεισε την πόρτα.

Η Μπέρτα τακτοποιούσε τα πράγματά της, όταν άκουσε τη βρύση στο μπάνιο να τρέχει. «What is wrong?», σκέφτηκε και πήγε να την κλείσει. Μία κραυγή έκανε τον Μικέλ να τρέξει στο μπάνιο και εμβρόντητος να αντικρίσει και αυτός στον καθρέφτη το μήνυμα με κραγιόν «You are going to die». Πισοπατώντας βγήκαν από το μπάνιο και τρομοκρατημένοι πήγαν στην ρεσεψιόν και ανέφεραν το περιστατικό. Η Νικολέτα τους καθησύχασε και πήγε στο δωμάτιό τους να δει τι συμβαίνει. Έκπληκτο το ζευγάρι αντίκρισε έναν καθρέφτη πεντακάθαρο. Ούτε μήνυμα, ούτε τίποτα. «I am sure that it was there. Someone has cleaned it up», είπε η Μπέρτα και έφυγε αλαφιασμένη για την παραλία.

Η υπόλοιπη μέρα κύλησε σχετικά ήρεμα. Το ίδιο βράδυ πιασμένοι χέρι – χέρι κατέβηκαν στην παραλία να απολαύσουν ένα νυχτερινό μπάνιο. Όλα κύλησαν μαγικά. Έκαναν μπάνιο, ξάπλωσαν στην άμμο, βρεγμένοι και αγκαλιασμένοι χάζευαν το φεγγάρι και τα αστέρια. Μόλις επέστρεψαν στο δωμάτιό τους, ένα σημείωμα πάνω στο κρεβάτι ήρθε να τους ταράξει και πάλι.
«You are in my room. You are in my place. You are undesirable. You are going to die».

Οι κραυγές της Μπέρτα ξεσήκωσαν όλο το ξενοδοχείο και ο Κοσμάς μαζί με τη Νικολέτα έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει. Ο Μικέλ τους έδειξε το σημείωμα, την ώρα που η Μπέρτα ούρλιαζε ότι θέλει να φύγει και ότι το μέρος είναι στοιχειωμένο. Ο Κοσμάς και η Νικολέτα κοιτάχτηκαν με φόβο στα μάτια και αναγκάστηκαν να τους πουν την αλήθεια. Παλιά στην περιοχή αυτή ήταν το νεκροταφείο της πόλης, επειδή όμως κάποια στιγμή δεν χωρούσε άλλους τάφους, το μετέφεραν. Έτσι, όλοι μεταφέρθηκαν στο νέο νεκροταφείο. Βέβαια, έχουν περάσει 30 χρόνια από τότε, αλλά πάντα υπήρχαν μαρτυρίες ότι έχουν παρατηρηθεί μεταφυσικά φαινόμενα.

Μάλιστα, συμπλήρωσε η Νικολέτα, εδώ είχε θαφτεί και ένα ζευγάρι, το οποίο αυτοκτόνησε γιατί οι δικοί τους δεν ήθελαν να τους παντρέψουν. Όπως ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, τους εξήγησε. Και έχουν ακουστεί πολλές μαρτυρίες για το πνεύμα του αγοριού το οποίο γυρνάει στην περιοχή και ψάχνει την αγαπημένη του. Και κυρίως ζητάει εκδίκηση. Ο Κοσμάς, χτυπώντας τον Μικέλ στον ώμο, χαμογέλασε και του είπε ότι αυτά ήταν μόνο μύθοι και ιστορίες για να περνάει η ώρα. «Go to sleep and don’t worry», συμπλήρωσε και έφυγαν.

Ο Μικέλ και η Μπέρτα είχαν μείνει αποσβολωμένοι. Τον παρακαλούσε με δάκρυα στα μάτια να φύγουν. Της υποσχέθηκε ότι αύριο κιόλας θα έφευγαν. Και την πήρε αγκαλιά στο κρεβάτι να κοιμηθούν. Όμως, ένα τρίξιμο στο μπάνιο και αμέσως μετά ο ήχος του νερού να τρέχει, τους έκανε να πεταχτούν ξανά όρθιοι. Η Μπέρτα δεν περίμενε λεπτό. Άρπαξε την τσάντα της και βγήκε από το δωμάτιο. Σε δευτερόλεπτα επέστρεψε, άρπαξε το μπλοκάκι πάνω στο τραπέζι του δωματίου και άρχισε να γράφει. Ο Μικέλ τη ρώτησε τι γράφει και αυτή του απάντησε ότι αν τους βρουν σκοτωμένους να ξέρουν ότι τους σκότωσαν τα πνεύματα του ζευγαριού που ζητούσε εκδίκηση. Και έφυγε αλαφιασμένη. Μετά από λίγο τη βρήκε στην ξαπλώστρα, δίπλα στη θάλασσα, να κλαίει και να λέει συνέχεια «We are going to die», «We are going to die». Κάθισε δίπλα της και την έσφιξε στην αγκαλιά του.

Έτσι αγκαλιασμένους τους βρήκαν την άλλη μέρα με ένα μαχαίρι στο χέρι της Μπέρτα. Μέσα σε ένα λουτρό αίματος. Ξεκοιλιασμένοι και οι δύο. Εκείνον με 5 μαχαιριές στο στομάχι. Τα σωθικά του είχαν βγει έξω. Εκείνη με 3 μαχαιριές στον θώρακα και κομμένες φλέβες.

Οι αστυνομικοί, μετά από την έρευνα στο δωμάτιό τους, την ανάγνωση του σημειώματος και τις καταθέσεις των σοκαρισμένων ιδιοκτητών και των υπολοίπων θαμώνων, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Μπέρτα τρελάθηκε, σκότωσε τον Μικέλ και μετά αυτοκτόνησε.

Το ίδιο βράδυ
«Σε ευχαριστώ πολύ για την εξυπηρέτηση. Ορίστε η αμοιβή σου», είπε η Νικολέτα στον κατά παραγγελία δολοφόνο.
«Πάντα στις υπηρεσίες σας», της απάντησε ο άντρας με τα μαύρα ρούχα και εξαφανίστηκε στο σκοτάδι…

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook