Στο νησί, έκανε (και σήμερα) ζέστη. Ζέστη, που ο Mikaere την ένιωθε σ’ όλο του το κορμί. Συνηθισμένος, βέβαια, ήταν, δεκαοκτώ σχεδόν χρόνια μετρούσε στο νησί της Mangaia. Στα νησιά Κουκ, πάντοτε έκανε ζέστη.
Αλλά ο Mikaere αυτή την εβδομάδα δε σκεφτόταν τη ζέστη, όσο σκεφτόταν πολύ… διαφορετικά πράγματα. Δεν ήταν η κατάλληλη εβδομάδα για να απασχολείται με τα καθημερινά, με το σχολείο, με τα αγαπημένα του προγράμματα στην τηλεόραση, με τους φίλους του.

Του είχαν μιλήσει, εδώ και χρόνια, για αυτή την εβδομάδα. Είχε παρευρεθεί, όταν ήταν-δεν ήταν δεκάξι χρονών, στα τελετουργικά του μεγάλου του αδερφού, του Ari. Είναι διαφορετικό να σου τα λένε και διαφορετικό να τα βλέπεις μπροστά σου. Ο Mikaere, πραγματικά, για εβδομάδες μετά σκεφτόταν πως θα ερχόταν και η δική του σειρά, σε κάμποσους μήνες, μα θα ερχόταν. Και κάβλωνε. Όπως συνέβαινε συχνά με τους νεαρούς άντρες, είχε κάνει σκοπό της ζωής του για μερικούς μήνες να σπάει τα προσωπικά ρεκόρ αυνανισμού ανά μέρα. Στις οκτώ φορές είχε φτάσει μια μέρα που είχε τρελές ορέξεις, αλλά γενικότερα δεν άφηνε το πουλί του και πολύ στην ησυχία του.

Στη Mangaia, τα αγόρια μαθαίνουν από μικρά ότι το σεξ είναι κάτι το παντελώς φυσιολογικό και ελεύθερο. Τα ζευγάρια είθισται να κάνουν σεξ με ρυθμούς και νόρμες που θα φαίνονταν, ίσως, προχωρημένοι στο Δυτικό κόσμο. Ο συχνός γυναικείος οργασμός έχει μεγάλη σημασία για την χαρά και την διάθεση των γυναικών όλη την εβδομάδα. Όσο για τους άντρες, εκεί το πράγμα περιπλεκόταν λίγο παραπάνω: Από αρκετά μικρή ηλικία τα αγόρια μάθαιναν πως δεν έχει φοβερά μεγάλη σημασία το αν είναι πλούσιοι ή φτωχοί σαν οικογένεια, το αν είναι ψηλοί ή πιο κοντοί, το αν είναι αδύνατοι ή πιο ευτραφείς και όλα τα σχετικά.

Είχε σημασία κάτι άλλο, πολύ παραπάνω απ’ όλα αυτά: Πόσους οργασμούς μπορούσε να έχει ένας άντρας σε ένα βράδυ. Ο πρόεδρος του νησιού, ο αντιπρόσωπός τους στη Βουλή, ο έφορος, ο τελώνης, οι αστυνόμοι, όλοι όσοι είχαν εξουσία… στην ουσία γάμαγαν καλά και συχνά. Τόσο απλά, τόσο αξιοκρατικά. Το να άντεχε, για παράδειγμα, ένας άντρας μία φορά και μετά να έπεφτε στον ύπνο τον βαθύ και αιώνιο, ήταν σκέτη καταστροφή. Δε σεβόταν την κουλτούρα τους, την κοινωνία τους και τις γυναίκες. Δύσκολο να έβρισκε ποτέ δουλειά σε κάτι ανώτερο από κλητήρας, ή σκουπιδιάρης…
Σαν προετοιμασία για όλα αυτά λοιπόν, από τα πολύ παλιά χρόνια, υπήρχε μια εβδομάδα όπου τα αγόρια γίνονταν άντρες, επίσημα και με τη βούλα. Μόλις έκλειναν τα δεκαοκτώ, ξεκινούσαν «τα τελετουργικά» όπως τα έλεγαν, δηλαδή η υποχρεωτική συμμετοχή σε διάφορες τελετές γονιμότητας, τιμής προς το ανδρικό και γυναικείο φύλο και τον πολιτισμό τους συνολικά. Εκείνη την εβδομάδα απαγορευόταν (με ποινή δημόσιου μαστιγώματος) το να παίξουν με τον εαυτό τους τα αγόρια. Έπρεπε να είναι έτοιμοι. Έπρεπε να έχουν δυνάμεις.

Την τέταρτη ημέρα, γινόταν η τελετουργία της περιτομής, στην οποία παρευρίσκονταν οι αρχηγοί και προύχοντες της φυλής. Αυτό ήταν το αναγκαίο πρώτο βήμα για να γίνουν γενναίοι πολεμιστές… στο κρεβάτι τους όμως, στα μοντέρνα χρόνια, καθώς πόλεμοι με δόρυ και ξύλινα τόξα δεν υπήρχαν για αιώνες τώρα.

Την έβδομη ημέρα, η τελευταία και πιο σημαντική τελετή μπορούσε πλέον να ξεκινήσει: Η τελετουργία του αγοριού-μαχητή. Αυτή, γινόταν παραδοσιακά στο διοικητήριο του νησιού και είχε ελεύθερη είσοδο για όλους τους μόνιμους κατοίκους (τουρίστες και περαστικοί αποκλείονταν αυτομάτως).

Διαρκούσε ένα ολόκληρο βράδυ και εκτός από το αγόρι που με το ξημέρωμα, με το πρώτο φως του ηλίου, θα είχε γίνει άντρας, συμμετείχαν τρεις γυναίκες, ηλικίας 22-29 ετών. Το μόνο τους καθήκον, εκείνο το βράδυ, ήταν να μάθαιναν στο μελλοντικό μαχητή πώς να κάνει καλό σεξ, να προσφέρει ευχαρίστηση στις γυναίκες και να γίνει εξπέρ στην τέχνη του πολέμου… στο κρεβάτι.

Η τελετή του Mikaere θα ξεκινούσε σε λίγο. Του γνώρισαν ήδη την Kara, την Manaia και την Tia που θα λάμβαναν μέρος στην τελετή μαζί του. Ήταν όλοι γυμνοί, φορούσαν μόνο τελετουργικά κολιέ διαφορετικών χρωμάτων: Ο Mikaere ήταν αρκετά μυώδης, φορούσε ένα μπλε κολιέ και ήταν αλειμμένος με αρωματικά έλαια παντού, από το κεφάλι του με τα μαύρα μαλλιά και το σκούρο του δέρμα, μέχρι την ψωλή του, η οποία στεκόταν σε ημιανάπαυση και έφτανε τα 16 εκατοστά με (ελάχιστη) προσπάθεια.

Η Kara, φορούσε ένα καφέ ανοιχτό κολιέ, είχε πολύ μεγάλα βυζιά σοκολατί χρώματος και μεσαίου μεγέθους μέση, θα την έλεγες και άκωλη, αλλά απόψε είχε συγκεκριμένες εντολές και αρμοδιότητες που δεν είχαν να κάνουν με τον (όποιο) πισινό της κόσμο… Εργαζόταν σα γραμματέας.

Η Manaia, φορούσε ένα πράσινο σκούρο κολιέ και φαινόταν average size σε πρώτη ματιά. Τίποτα το πληθωρικό, αλλά σε εξαιρετική φυσική κατάσταση, δεν διέκρινε κανείς ίχνος από παχάκια. Εργαζόταν σα γυμνάστρια.
Η Tia, είχε πληθωρικό κώλο, bubble butt όπως τον έλεγαν, φορούσε ένα πορτοκαλί κολιέ και είχε πολύ σαρκώδη χείλη επίσης. Εργαζόταν στο ταχυδρομείο του νησιού.

Ξαφνικά, από την πλευρά του κοινού άρχισαν να ακούγονται κάτι σαν παραδοσιακές ψαλμωδίες. Ορισμένοι από τους (γυμνόστηθους) άντρες που παρακολουθούσαν άρχισαν να χτυπάνε τα στήθη τους και τα πόδια τους στο πάτωμα ρυθμικά. Ήταν πλέον η ώρα να ξεκινήσει η τελετή.

Ο Mikaere ξάπλωσε σε ένα μεγάλο κρεβάτι που υπήρχε στο κέντρο του δωματίου και αμέσως σκαρφάλωσε μαζί του η Tia. Του χάιδεψε λίγο το στήθος, του δάγκωσε τις ρώγες του και σαν να ήταν γεννημένη για κάτι τέτοιο, πήρε μονομιάς την πούτσα του Mikaere στο στόμα της. Την ένιωσε να σκληραίνει όσο δεν πήγαινε άλλο, αλλά δεν την άφηνε. Με επιδέξιες κινήσεις, με τα χέρια και το στόμα της να συνεργάζονται αρμονικά, έκανε επίθεση στο Mikaere και κάθε μερικά δευτερόλεπτα ανέβαζε κι άλλο την ένταση, μαζί με τους ψαλμούς και τις ιαχές από το κοινό, ανέβαζε την ένταση, κι άλλο, κι άλλο, ΚΙ ΑΛΛΟ, μέχρι που ο Mikaere έβγαλε μερικά δυνατά επιφωνήματα κάβλας και ηδονής και έχυσε στο στόμα της. Η Tia κατάπιε τα χύσια του Mikaere, μην αφήνοντας σταγόνα να πάει χαμένη. Ήταν ευλογία για τη γυναικεία γονιμότητα άλλωστε.

Πριν παραχωρήσει τη θέση της στην Manaia, η Tia ξόδεψε μερικά λεπτά τρίβοντας τον πληθωρικό της κώλο πάνω στο πουλί του Mikaere, το οποίο δεν έμεινε αδρανές για πολύ – οι ιαχές και οι ψαλμοί είχαν γίνει πιο σιγανοί στο μεταξύ, μέχρι που ξαναέγινε σκληρός σαν κατάρτι ιστιοφόρου. Η Manaia, ανέβηκε με μια σβέλτα κίνηση στο κρεβάτι και καβάλησε τον Mikaere με μια απότομη κίνηση, σαν να ανέβαινε σε ποδήλατο, τόσο φυσικά και αεράτα. Οι ψαλμοί και οι ιαχές ξεκίνησαν πάλι να ακούγονται πιο δυνατά. Ο Mikaere ένιωθε πως η ψωλή του θα εκραγεί από λεπτό σε λεπτό, καθώς η Manaia χοροπηδούσε πάνω της σε έναν τρελό ρυθμό, αλλά δεν τον άφηνε να τελειώσει. Εκεί που το tempo ξεκινούσε να αυξάνει επικίνδυνα πολύ, ξαφνικά η Manaia σήκωνε το υγρό μουνί της ψηλά και άφηνε μόνο την άκρη του Mikaere μέσα της, για μερικά δεύτερα. Και ξαναξεκινούσε, φτου κι’ απ’ την αρχή.

Τελικά, κοίταξε το αγόρι με ένα διαβολικό χαμόγελο απευθείας μέσα στα μελί του μάτια και ξεκίνησε να ανεβοκατεβαίνει πάνω του με φοβερή ταχύτητα, ενώ οι ψαλμοί από το κοινό είχαν γίνει επίσης τρομερά δυνατοί και σχεδόν ασυνάρτητοι. Ο Mikaere δεν πρόλαβε καν να ξεστομίσει «Χύνω!» όταν ένιωσε το σπέρμα του να γεμίζει την Manaia με μια αφύσικη, ζωώδη ορμή, που δεν είχε ξανανιώσει ποτέ στη ζωή του.

Κάπου εκεί, έκαναν ένα διάλειμμα για κάποια λεπτά και πρόσφεραν στον Mikaere χυμούς από τοπικά φρούτα και δυναμωτικά «μαντζούνια του πολεμιστή» που περιείχαν διάφορα συστατικά, από βασιλικό πολτό μέχρι αιθέρια έλαια, για να μείνει ντούρος, ενυδατωμένος και ακμαίος.

Λίγο πιο μετά, ανέβηκε η Kara στο κρεβάτι με τον Mikaere και καβλωμένη καθώς ήταν από το θέαμα προηγουμένως, του όρμηξε κυριολεκτικά και έχωσε τον ημίσκληρο πούτσο του ανάμεσα στα πληθωρικά βυζιά της. Τον υποχρέωσε να την βρίζει, γιατί έτσι της άρεσε και ο Mikaere άρχισε να ξεστομίζει βρισιές του λιμανιού εναλλάξ με άναρθρες κραυγές όταν η Kara έσκυβε και του ρούφαγε τ’ αρχίδια εναλλάξ, πότε το αριστερό, πότε το δεξί.

Πριν προλάβει να καταλάβει τι έγινε ο Mikaere, του στήθηκε στα τέσσερα μπροστά του και του έδωσε την επόμενη εντολή «Τώρα, πάρε με, δυνατά και βίαια, μαχητή!». Το μάτι του Mikaere άστραψε. Της έπιασε τα κωλομέρια και χαστούκισε το δεξί, ενώ ταυτόχρονα έμπαινε μέσα της με μια δύναμη την οποία και ο ίδιος δε γνώριζε πως είχε. Ξεκίνησε να τη γαμάει δίχως έλεος, ασυγκράτητα, ξεχνώντας πού βρισκόταν, κλείνοντας τ’ αφτιά του στους ψαλμούς και τις ιαχές από το κοινό. Τώρα, ήταν η ώρα του Mikaere και κανενός άλλου.

Πέρασαν αρκετά λεπτά μέχρι να χύσει για άλλη μια φορά βαθιά μέσα στην Kara, σχετικά εξουθενωμένος από την ένταση και την υπερπροσπάθεια, αλλά το έκανε, με το κολιέ του να χτυπάει δυνατά πάνω στο δέρμα του, ουρλιάζοντας το όνομα του νησιού τους «Mangaaaaiiiiaaaa!» ενώ τα χύσια του ξεχείλισαν μέχρι έξω και έσταζαν.

Μέχρι το πρωί, ο ήχος των κολιέ που χτυπάνε στο δέρμα ακούστηκε αρκετές εκατοντάδες φορές ακόμα, οι εθελόντριες του είχαν μάθει τα πάντα, και ο Mikaere, στο άνθος της ηλικίας του βλέπετε, είχε τελειώσει εφτά φορές. Οι αρχηγοί και προύχοντες του νησιού αποχώρησαν χαμογελαστοί και ικανοποιημένοι. Ο Mikaere, με το φως της αυγής, από αγόρι, είχε γίνει άντρας – και απ’ όσο είχαν ήδη δει, πιθανότατα θα γινόταν ένας εξαιρετικός… γραμματέας του Συμβουλίου σε μερικά χρόνια.