Θα έρθει, Ελπίδα μου

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Θα έρθει και για σένα φίλη η ευλογημένη ώρα, που θα ξαπλώνεις στον καναπέ γιατί αυτά θέλουν να παίξουν στο δωμάτιο τους. Και δεν θα είναι επειδή τους είπες “άντε, παίξτε λίγο χωρίς μπαμ μπουμ, φασαρία, μουσικά όργανα, ποδοβολητά που ανασταίνουν νεκρούς μπας και ξεκουραστώ”. Μπορεί να τους έχεις πει ελάτε να ξαπλώσουμε λίγο αγκαλίτσα και το ένα να φύγει πριν πεις “μαξιλάρι” και το άλλο να έρθει για μια στιγμή, αλλά μετά να πει: “θέλω να πάω να παίξω, ξάπλωσε εσύ εδώ, θα κάνουμε ήσυχα”. Και όντως να κάνουν ησυχία. Θα μπορούν να είναι αθόρυβα χωρίς να πρέπει να τα αποβλακώσεις στην τιβι και χωρίς να ακούς το: ΤουτουρουτουρουτουΝτόρα; ΤουτουρουτουρουτουΝτόρα.

Θα έρθει η ώρα που δεν θα αρρωσταίνουν όλη την ώρα. Από το να σε πηγαίνει μια-μια την πρώτη χρονιά στον παιδικό που δεν προλάβαινες να αγοράζεις τα εισπνεόμενα από το φαρμακείο. Να πηγαίνεις στον παιδίατρο για συνταγογράφηση με ύφος, “θα το κάψουμε κυρ Στέφανε, καν’ τα 2 τα ντεπόν, βάλε 3 αλγκοφρεν και 5 ζιναντόλ κυρ Στέφανε”. Μετά στο μια το μήνα των προνηπίων και μετά στο να αρρωσταίνουν εναλλάξ. Ε τώρα ήρθε ο καιρός που θα αρρωσταίνουν σαν άνθρωποι μερικές μετρημένες φορές μέσα στο χειμώνα. Θα μπορέσεις να σταματήσεις την ετήσια συνδρομή σου στη ζέβα και να ξεσυνηθίσεις να κοιμάσαι τα βράδια με άρωμα ευκάλυπτου.

Θα έρθει ο καιρός που θα μπορείς να πηγαίνεις μαζί τους παντού. Παντού λέμε. Σούπερ μάρκετ χωρίς να κατεβάζουν τα ράφια, βόλτα χωρίς να μαλώνετε 47.292 φορές για το τι ΔΕΝ θα πάρετε δώρο. Βόλτα το σκύλο, αν έχετε, χωρίς να γίνεστε ναυτικός κόμπος με τον οδηγό, στην καφετέρια, στην ταβέρνα, στο μπαρ. Ναι ναι. Και στο μπαρ. Καλοκαίρι- Άνοιξη- Φθινόπωρο, όχι μες την κάπνα, ώρα που να είναι ακόμα ξύπνια, μη σου βγουν ΚΑΙ μπαρόβια ΚΑΙ νυχτόβια. Θα πίνουν τη σοκολατίτσα τους, τον χυμούλη τους, αν είστε λίγο χαλαροί θα δίνει ο μπαμπάς στον κανακάρη να δοκιμάζει μπυρίτσα, να μαθαίνει το παιδί. Θα ζωγραφίζουν, θα παίζουν, θα τρέχουν, άλλοτε θα σηκώνουν τον κόσμο και θα τους συμμαζεύεις, άλλοτε θα συνεργάζονται καλά και θα απολαμβάνεις αμέριμνη το ντρινκ σου. Μερικές φορές θα χορεύουν κι αν ο ντι τζέι είναι πρώην σου και βάλει το ντεσπασίτο ή τα ξημερώματα, ή το ντον πουτ δε πλευμομπιλ, θα τραγουδάνε.

Θα έρθει ο καιρός που θα μπορείς να κάτσεις στο σπίτι χαλαρά, χωρίς να πρέπει απαραίτητα να ΚΑΝΕΤΕ κάτι. Θα μπορείτε να μιλήσετε, να χαβαλεδιάσετε, να πείτε αστεία και να γελάσετε όλοι μαζί, να λιώσετε αγκαλιά χωρίς να σε ρωτάνε θα παίξουμε; Θα παίξουμεεε; Θα παίξουμεεεεεεεε;; Και στην τελική θα μπορείτε να παίξετε παιχνίδια στα οποία να βρίσκεις κι εσύ ενδιαφέρον.

Θα έρθει η ώρα που θα μπορείς να κάνεις δουλειές στο σπίτι με αυτά μέσα. Αλήθεια. Θα μπορείς να βάλεις ηλεκτρική χωρίς να πρέπει να μοιραστείς τη σκούπα. Θα μπορείς να σφουγγαρίσεις χωρίς να μπουν μέσα στον κουβά, θα μπορείς να πλύνεις τζάμια χωρίς να σου αδειάσουν όλο το άζαξ στο πάτωμα και επίσης θα μπορούν μόνα τους να πλύνουν το μπαλκόνι και να σε βοηθήσουν στο ξεσκόνισμα και λίγο στο συμμάζεμα. Αν έχουν όρεξη. Αν έχει ήλιο. Αν έχουν ευθυγραμμιστεί ο Άρης με τον Κρόνο. Αλλά οκ, θα γίνεται.

ΝΕΡΑΙΔΑ
ΜΑΜΑ
ΣΧΟΛΕΙΟ
ΒΙΒΛΙΟ

Έχει λίγη ώρα τώρα που αποσυντονίστηκα γιατί άρχισαν οι καβγάδες στο δωμάτιο. Μετά ήρθαν πάνω στο κεφάλι μου το ένα και το άλλο πάνω στην κοιλιά μου και ήθελαν να γράψουν κι αυτά στο “βιβλίο μου”. Πρέπει ΤΩΡΑ να πάω να παίξουμε σχολείο. Έκαναν και το δωμάτιο σκατά. Κάποτε θα έρθει η ευλογημένη ώρα να γίνουν όλα τα παραπάνω. Αν σε λένε Ελπίδα. Εμένα με λένε Νεράιδα!

Μαμά σε αποδόμηση

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook