Μαμααααααααααά

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Προφανώς καταλάβατε τι πρόκειται να γράψω. Ελάχιστοι νομίζω δεν έχετε ακούσει το hit των ημερών. Ειδικά αν έχετε έφηβα παιδιά. Στο δικό μας σπίτι κάποιες μέρες παίζει νον-στοπ. Και σε full volume. Στην αρχή νόμιζα ότι θα τρελαθώ. Μετά ανακάλυψα ότι ο ρυθμός μου αρέσει. Και πλέον κατέληξα να χορεύω μαζί τους και να τραγουδάω μαμαααααααά.
Δεν είναι αυτό όμως το χειρότερο. Το πήγαμε ένα level παραπάνω. Πλέον αυτοσχεδιάζουμε τον στίχο.
– Τι θα φάμε μαμαααααά;
– Έχω φτιάξει γεμισταααααά.
– Θα βγω με τα παιδιααααααά.
– Πάλι θέλεις λεφτααααά;

Έχουμε γυρίσει μέχρι βίντεο κλιπ. Με το αυτοκινητάκι του μικρού μου ανιψιού. Καταλήξαμε να γελάμε μέχρι δακρύων.

Εσάς που στραβομουτσουνιάζετε σας βλέπω. Ναι, έχει άθλιο στίχο. Ναι, πρέπει να προσπαθήσεις για να καταλάβεις τι λέει. Έχει όμως beat. Δεν υπάρχει περίπτωση να το ακούσεις και να μην πιάσεις τον εαυτό σου να κουνιέται στο ρυθμό. Είναι πιασάρικο κι αυτός είναι ο σκοπός του. Άλλωστε δεν ισχυρίστηκε ποτέ ο Sin ο Boy ότι έχει μελοποιήσει στίχους του Ελύτη. Την πλάκα του κάνει και μάλιστα πολύ πετυχημένα.

Βλέπω διαφορά ποστς στο φατσόμπουκο. Με βαθυστόχαστα σχόλια. Κι αναρωτιέμαι για ποιο λόγο κάποιοι γίνονται τόσο έξαλλοι. Δεν σας υποχρεώνει κανείς να το ακούσετε με το ζόρι καλοί μου άνθρωποι. Δεν σας αρέσει και δατς οκέι. Δεν σημαίνει όμως ότι εσείς είστε η ελίτ κι οι άνθρωποι του πνεύματος και όσοι το θεωρούν διασκεδαστικό είναι χαμηλού επιπέδου και νοημοσύνης. Ήρθα σπίτι σου να σε υποχρεώσω να το ακούσεις; Σε έδεσα σε έναν πάσαλο και σε περικύκλωσα με ηχεία και ηχοσύστημα να παίζει φουλ γκάζια μαμααααά; Άκου εσύ ότι γουστάρεις και μην κουνάς το δάχτυλο με ύφος ξινής δασκάλας σε παρθεναγωγείο.

Η αλήθεια είναι, ότι την πρώτη φορά που το άκουσα το μόνο που κατάλαβα ήταν το μαμααααααά. Τι καλό παιδί, σκέφτηκα. Έγραψε τραγούδι για την μανούλα του. Μέχρι που άρχισε να το τραγουδάει ο μικρός μου γιος. Κι άρχισα να αποκρυπτογραφώ τον στίχο. Για το αμάξι του τραγουδούσε το πουλάκι μου. Σαν να έχει μπουκώσει από το συνάχι και μιλάει με το ζόρι. Παρακάτω ζορίστηκα να καταλάβω. Ώσπου το γκούγκλαρα. Δεν έχει συνοχή. Δεν έχει λογική. Ναι, και; Λες κι είναι το πρώτο τραγούδι που λέει αρλούμπες. Κάνει επιτυχία κι αυτό ήταν το ζητούμενο από την αρχή. Ο κόσμος να τραγουδάει κι ο «ράπερ» να κονομάει.

Έχει κάνει πάνω από 14.000.000 views. Αριθμός εξωπραγματικός για τα ελληνικά δεδομένα. Μαγκιά του λοιπόν. Κι όσους σας κάνει έξω φρενών, απλά αλλάξτε σταθμό στο ραδιόφωνο ή κανάλι στην τηλεόραση. Όσοι δεν το έχετε ακούσει ακόμη, κάντε το με δική σας ευθύνη. Θα καταλήξετε να χορεύετε οι περισσότεροι, τραγουδώντας μαμααααααά.

 

https://www.youtube.com/watch?v=DL9X5u-wDgw&feature=youtu.be

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook