,

Μην σου τύχει…

Νομίζω είναι η κατάλληλη περίοδο για έναν μίνι απολογισμό. Όχι τόσο πράξεων, όσο σκέψεων – να πω καλύτερα επιθυμιών! Όλων αυτών που θες να γίνουν και με ένα μαγικό τρόπο ξε-γίνονται! Τι εννοώ; Ξεκινάω:

Σας έχει τύχει ποτέ να πέφτετε το βράδυ για ύπνο, παρακαλώντας να γίνει κάτι να μην πάτε στη δουλειά το επόμενο πρωί; Εγώ ομολογώ ναι, πως όσο και να μου αρέσει το πόστο μου, το έχω κάνει αρκετές φορές σα γνήσια χουζουρλού! Φυσικά έλεγα το πολύ να απειλήσουν αξημέρωτα για καμιά… βόμβα να έχω ένα οχτάωρο, ήρεμο χωρίς πελάτες! Αμ, δε! Σκάει ο κορονοϊός! Και πρέπει να συνεχίσω να έρχομαι στο γραφείο μου που δεν πατά ψυχή, μετά φόβου και πάθους.

Έχετε επιθυμήσει να έρθει αυτή η στιγμή που θα μπορείτε να τα αφήσετε όλα πίσω σας, μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο; Προσωπικά ήθελα να ξεφύγω για να ξεπεράσω τη φοβία ότι κάτι θα πάει στραβά, το ζόρι πως κάτι αφήνω πίσω. Ύστερα από μια ιδιαίτερα πιεστική και δυσάρεστη κατάσταση για μένα, την απώλεια του πατέρα μου, ο ανδρούλης μου με σκέφτηκε! Κανόνισε λοιπόν ένα ταξιδάκι να ξεχαστούμε, χωρίς πια το άγχος κάθε φορά που χτυπά το τηλέφωνο. Τσουπ, ακύρωση όλων των πτήσεων και κλείσιμο συνόρων!

Έχετε ξυπνήσει ένα πρωί – εγώ πάντα μουτρωμένη σηκώνομαι – χαμογελώντας για πρώτη φορά, γιατί λέτε πως είστε υγιείς, με την ιδανική παρέα και δεν έχετε ανάγκη κανέναν; Καπάκι μέχρι τα απόγευμα, έχετε φάει τα μουστάκια σας με το έτερον ήμισυ, με αφορμή την νέα πραγματικότητα σχολαστικής καθαριότητας;

Ευχηθήκατε ποτέ, καθώς είστε απορροφημένοι στην καθημερινότητα και δεν έχετε χρόνο ούτε για τον διπλανό σας στο… κρεβάτι, να μπορούσατε να έχετε λίγες στιγμές μόνοι σας, να ξαναζήσετε τον έρωτά σας; Και τότε ήρθε η καραντίνα!

Σχολάσατε μεσημέρι κομμάτια από τη δουλειά, με τόσο τρομερό πονοκέφαλο που δεν μπορούσατε ούτε να μιλήσετε; Και ζητήσατε, βρίζοντας πίσω από το τιμόνι, όσο τίποτα άλλο να εξαφανιστεί το κυκλοφοριακό κομφούζιο και να διακτινιστείτε σπίτι; ΄Εγινε και αυτό, σε 10΄ είστε στον προορισμό σας! Αλλά τώρα κάνετε μισή ώρα απολύμανση και ολόκληρο αγώνα να αφήσετε εκτός της οικίας σας ρούχα-παπούτσια! Σχεδόν ξεβράκωτοι –αλλάξτε μέχρι εσώρουχα λένε οι επιστήμονες, για το μάτι, κάτι θα ξέρουν-και πριν την ώρα σας στο χώρο σας! Τι άλλο θέλατε, είπαμε;

Είδατε ποτέ σε κάποιο site ένα τέλειο φόρεμα αλλά με την αντικαταβολή και τα μεταφορικά η ιδανική του τιμή διπλασιάζεται; Τότε λέτε από μέσα σας, δεν μπορεί να γίνει κάτι πριν τις εκπτώσεις; Και γίνεται! Σχεδόν όλες οι εταιρείες βάζουν δωρεάν μεταφορικά και εσείς περιμένετε τον courier να σκάσει με ολόσωμη φόρμα, μάσκα, κουκούλα, γάντια, γυαλιά ηλίου ενώ περνάτε σχολαστικά dettol τα κέρματα!

Έχετε κανονίσει αναγκαστικά κάποιο τραπέζι από αυτά τα βαρετά, τα στημένα που όμως πρέπει να πάτε; Όσο πλησιάζει ο καιρός, μήπως παρακαλάτε να γίνει κάτι να αναβληθεί; Και σε απάντηση κλείνουν καφετέριες, εστιατόρια, μέχρι που απαγορεύονται και οι συναθροίσεις άνω των 5 ατόμων!

Για το τέλος έχω τα καλύτερα: κάποιοι από εσάς που γρατσουνάτε το πληκτρολόγιο, σκαρώνοντας κείμενα, είμαι σίγουρη πως επιθυμούσατε διακαώς και κάτι άλλο: να είχε η μέρα 56 ώρες για να προλαβαίνετε να γράφετε τις ιδέες σας. Εγώ, το ζήτησα και αυτό! Το θαύμα έγινε, τώρα έχω όση ελεύθερη ώρα θέλω να αποτυπώσω το… εγκεφαλικό μου κενό. Την επόμενη φορά να συνεννοηθούμε όλοι μαζί να ζητήσουμε αστείρευτη έμπνευση, την πάτησα με τον χρόνο!

Συμπέρασμα: πολύ προσοχή στο τι εύχεστε. Είμαι σίγουρη κάποιος από ψηλά περιμένει, μόλις ακούσει την επιθυμία, να την ικανοποιήσει κατά γράμμα! Μετά κάθεται στην άκρη και κρυφογελά σαν το παιδάκι που σου τραβά την καρέκλα πριν κάτσεις!

Ευκαιρία είναι λοιπόν, με την απότομη προσγείωσή μας στο πάτωμα, να βάλουμε σε σωστή σειρά τα θέλω και τα μπορώ μας, τις δικές μας ανάγκες και των άλλων με απόλυτο σεβασμό! Νομίζω ότι και εμείς πρέπει να γελάσουμε λίγο…με το χάλι μας αλλά κυρίως να κάνουμε και έναν εξορκισμό στον κακό μας εαυτό!

Μαρίτσα Καρά

Απάντηση


Discover more from Thebluez

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading