Πνίχτης

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

TW : Σεξουαλική βία

 

Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Πόσο να ήταν τότε; 11; 12;
Πήγε να δει το θείο της, όπως είχε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Ούτε που κατάλαβε πως ακολούθησαν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο μικρό σαλονάκι. Ακόμα και τώρα δε θυμάται.

Θυμάται μόνο έναν τεράστιο πόνο καθώς της έσφιγγε το μικρό τότε στήθος. Και την ανείπωτη ντροπή γιατί οι συγγενείς δεν κάνουν τέτοια πράγματα. Τόσος πόνος στο στήθος από το άγγιγμα. Ή, ίσως να ήταν κι από την καρδιά της ο πόνος. Αφού για μέρες κουβαλούσε μελανιά στο σχήμα της παλάμης του εκεί ακριβώς που βρίσκεται η καρδιά. Μακάρι να της την ξερίζωνε, λιγότερο θα πονούσε.

Τα χρόνια πέρασαν μα το σημάδι εκεί.. Όχι πια σαν μελανιά αλλά σαν κάτι βαθύτερο. Σαν ένας μεταλλικός πνίχτης – από αυτούς που φοράνε στα σκυλιά όταν τα εκπαιδεύουν. Κι όποτε πάει κάποιος να την ακουμπήσει εκεί, τινάζεται ως στον ουρανό. Θυμώνει, φοβάται, τα μάτια της προσπαθούν να πουν γιατί δεν επιθυμεί το άγγιγμα εκεί, αλλά ο “πνίχτης” όλο και σφίγγει και δεν την αφήνει να μιλήσει, να εξηγήσει. Και τι ειρωνεία! Έχει μεγαλώσει πια και το στήθος της είναι μεγάλο, οι φίλες της τη ζηλεύουν, το αντίθετο φύλο έλκεται, μα για εκείνη είναι, πάντα, βάσανο.

Και πέρασαν κι άλλα χρόνια. Μεγάλωσε. Παντρεύτηκε κάποιον που χαλάρωσε τον “πνίχτη” της και μπόρεσε να του εξηγήσει. Εντάξει, ούτε αυτόν τον αφήνει να την ακουμπάει εκεί αλλά δείχνει κατανόηση, δεν επηρεάζει αυτό τη σχέση τους. Και κάνανε μαζί κι ένα παιδί. Ένα πανέμορφο κοριτσάκι που δεν το θήλασε ποτέ, δε μπόρεσε, δεν άντεξε.

Μια μέρα που το μωρό ήταν ήδη 1.5 έτους, στην περιοχή του στήθους εμφανίστηκε ένα μικρό “εσωτερικό σπυράκι”. Δεν του έδωσε σημασία. Δεν το ψηλάφησε καν… Είπαμε, ο “πνίχτης” χαλάρωσε, αλλά δεν έφυγε ποτέ. Πέρασαν έτσι 3 χρόνια περίπου. Το “σπυράκι” εκεί, άθικτο. Ούτε μεγάλωνε, ούτε μίκραινε. Η ζωή συνεχιζόταν κανονικά. Ώσπου μια ωραία πρωία, ανάμεσα στα δύο στήθη παρουσιάστηκε κάτι σαν έκζεμα. Εκεί λίγο θορυβήθηκε η κοπέλα της ιστορίας μας, καθώς είχαν υιοθετήσει πρόσφατα δυο αδέσποτα γατάκια και πίστεψε ότι ήταν μύκητας. Έτσι πήγε στο νοσοκομείο να τη δουν “Μια αλοιφή θα μου δώσουν μωρέ, σκεφτόταν, και θα με διώξουν” Και πήγε.

Βγάζοντας το σουτιέν, ο γιατρός καρφώνεται στο “σπυράκι”. Και έρχεται από πάνω της μαζί με το επιτελείο του κι αρχίζουν να την ψηλαφούν. Πρέπει να έχυσε πολλά δάκρυα εκείνη την ώρα.. χωρίς να το καταλαβαίνει. Της το είπε ο άντρας της βγαίνοντας έξω με πρησμένα μάτια κρατώντας το παραπεμπτικό για τη βιοψία που θα γινόταν την επόμενη κιόλας μέρα. Λίγα θυμάται κι από εκείνο το 24ωρο. Μόνο ότι κρύωνε, ότι οι γιατροί κοιτιόντουσαν σκεπτικοί και τη στάση του άντρα της όταν τη βγάλανε από το χειρουργείο: είχε λυγίσει τα πόδια του μπροστά από την καρέκλα που τη βάλανε να κάτσει και της χάιδευε τα μαλλιά. Ήρθαν έπειτα και οι οδηγίες. “Θα μας πάρετε τηλέφωνο για τα αποτελέσματα, της είπανε, γιατί αργούν.”

Στις 22 μέρες την πήραν εκείνοι.

Δεν ήταν εσωτερικό σπυράκι, τελικά.

Έφυγε από το νοσοκομείο σαν να συνέβαινε σε κάποιον άλλον όλο αυτό. Ξαναγύρισε βέβαια γιατί έπρεπε να κλείσει ραντεβού για ακόμα ένα χειρουργείο. Να καθαρίσει καλά το σημείο.

“Είσαι τυχερή” της είπαν. Αλλά ο “πνίχτης” είχε κλείσει ακόμα περισσότερο. Έκανε ακόμα ένα χειρουργείο και πολλές εξετάσεις. Κι ακολούθησε και μια σειρά από θεραπείες. Πάντα με το σύντροφο της στο πλάι της. Έχασε πολλούς ανθρώπους από τη ζωή της σε εκείνη τη φάση. Κάποιοι από αυτούς της λείπουν ακόμα. Κάποιους αναρωτιέται γιατί δεν τους έχασε νωρίτερα. Και πέρασαν ακόμα λίγα χρόνια και είναι πια καλά. Τον κουβαλάει ακόμα τον “πνίχτη” της. Μα έμαθε να τον αγαπάει. Και ξέρει πως θα τον ξεφορτωθεί μόνο αν πάει σπίτι του θείου της, να ουρλιάξει ΣΕ ΜΙΣΩ με όλη της τη δύναμη. Μα δε θέλει πια…

Γιατί ο “πνίχτης” είναι κομμάτι δικό της, ολοδικό της. Και δεν του αξίζει, εκείνου, να τον έχει.

Αφιερωμένο στα παιδιά που μεγάλωσαν απότομα και σε όσους κουβαλάνε δικούς τους “πνίχτες”.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook