Πραγματικότητα

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Πάντα αναρωτιόμουν γιατί μερικοί άνθρωποι να βασανίζονται ενώ δεν τους αξίζει; Γιατί πρέπει να περνάνε άσχημα και να νιώθουν μόνοι; Ποτέ δεν το κατάλαβα. Ελπίζω όμως το μέλλον να επιφυλάσσει για εκείνους κάτι καλό. Γιατί από τα λάθη μαθαίνεις και οι πιο πονεμένοι το ξέρουν καλά.
Και στην τελική τι είναι αυτό που σε κρατάει; Σε τι έχεις να ελπίζεις όταν όλα πάνε στραβά; Ζεις και κάνεις υπομονή, μήπως γίνει κάποιο θαύμα και βρεις να πιστεύεις σε κάτι. Να έχεις από κάπου να πιαστείς. Μερικές φορές και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Και μετά στιγμές. Αλλά οι στιγμές δεν αρκούν. Κανένας δεν μπορεί να είναι κάθε μέρα χαρούμενος κι ευτυχισμένος, γιατί καμιά μέρα δεν είναι ίδια. Αλλά η ουσία είναι να μην τα παρατάς. Αν τελικά βρεις κάτι ή κάποιον να πιστεύεις αληθινά, τότε όλα αλλάζουν. Αλλά σε κανέναν δεν μπορείς να έχεις τυφλή εμπιστοσύνη. Πάντα κάτι συμβαίνει και τα πράγματα αντιστρέφονται. Κι εκείνη ακριβώς την στιγμή είναι που δεν πρέπει να τα παρατήσεις. Τότε είναι που πρέπει να πατήσεις γερά στα πόδια σου και να πεις ναι, θα αντέξω γιατί μπορώ και θα τα καταφέρω. Θα προσπαθήσω να κάνω υπομονή και ο χρόνος θα περάσει γρήγορα και μετά όλα καλά πάλι.

Κάποια στιγμή αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορείς να βασιστείς σε κανέναν απολύτως και πρέπει να τα βγάλεις πέρα μόνος. Θα έρθει η ώρα όμως να χρειαστείς μια βοήθεια, κάποιον να σε σηκώσει, να σε τραβήξει και ίσως να μην βρεις κανέναν, καμία απάντηση και όλη αυτή η προσπάθεια θα είναι χαμένος κόπος. Και ακριβώς τότε θα πέσουν άλλοι στην ανάγκη σου. Πρέπει όμως να σκεφτείς τι θες να κάνεις. Εξαρτάται από το τι άνθρωπος είσαι. Αν είσαι από αυτούς που έχουν εγωισμό, τότε οι άλλοι θα τα βρουν σκούρα. Αν είσαι από εκείνους που τρέχουν για τους άλλους, τότε ίσως στέκονται τυχεροί. Όμως δεν βγαίνεις πάντα κερδισμένος από μία καλή πράξη. Διότι πάντα θα υπάρχουν ανισορροπίες σε όλα.

Να θυμάσαι επίσης πως όσοι σε αδίκησαν, κάποια στιγμή θα το μετανιώσουν και ίσως μια μέρα το πληρώσουν. Είτε μέσα τους παλεύοντας με τις σκιές τους, είτε με άλλο τίμημα, γιατί οι κακές πράξεις πληρώνονται. Και αυτοί που δεν ήταν εκεί για σένα, ή εκείνοι που εναντιώθηκαν σε σένα θα τα βρουν μπροστά τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το ευχαριστιέσαι. Είναι καλύτερα να το αφήσεις να περάσει. Όλα περνάνε με την πάροδο του χρόνου. Όλα καλυτερεύουν. Και οι πληγές γιατρεύονται. Όλοι έχουμε ανάγκη από κάτι τέτοιο πιστεύω.

Στη ζωή θα συναντήσεις πολλούς ανθρώπους που θα θέλουν να σε καταστρέψουν. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνεχίζεις και πότε μην τα παρατάς. Τι κι αν πληγώθηκες; Συνέχισε γιατί μπορείς. Προσπάθησε το, μπορείς. Ο καθένας έχει τις αδυναμίες του, μα κατά βάθος μέσα του τον διακατέχει μία ανεξήγητη δύναμη όταν θέλει κάτι πολύ. Τα όνειρα δεν τελειώνουν ποτέ. Η δύναμη σου είναι αυτή που θα σε βοηθήσει να τα πετύχεις. Κάθε εμπόδιο για καλό δεν λένε;

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αρκεί να θες και να προσπαθήσεις σκληρά γι’ αυτό. Και θα νιώσεις τεράστια ευγνωμοσύνη όταν τα καταφέρεις.
Στις χαρές δεν είναι πάντα κάποιος δίπλα σου. Μερικές φορές πρέπει να παίξεις το παιχνίδι της επιβίωσης ολομόναχος ανάμεσα στο πλήθος.
Και να θυμάσαι μετά την βροχή βγαίνει το ουράνιο τόξο και μετά το σκοτάδι ο ήλιος!

 

       -Α.Π.-

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook