Τα παιδιά, τα στέλνει ο Θεός! Τι, όχι;

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Περίεργο πράμα η ματαιοδοξία του ανθρώπου. Γιατί περί ματαιοδοξίας πρόκειται νομίζω, όταν αφορά εμμονή κάποιου να κάνει παιδί, βιολογικά δικό του παιδί, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Να φέρει στον κόσμο ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ, ένα παιδί που θα έχει το dna του.

Θα μου πεις, καλά μιλάς εσύ, που έχεις γεννήσει παιδί. Μιλάς εκ του ασφαλούς… Ναι. Και γω λοιπόν, ματαιόδοξη προφανώς υπήρξα. Και όλοι μας, ώς έναν βαθμό.

Ποια είναι ομως τα όρια, που δεν θα πρέπει να ξεπερνάμε, στην προσπάθεια μας να φέρουμε στον κόσμο ένα παιδί, βιολογικά δικό μας; Και ποιος οφείλει να τα καθορίσει αυτά τα όρια. Προσωπικά θα έλεγα, η κοινή λογική. Και αν θέλετε, να το συζητήσουμε.

Όρια ηλικίας… Πόσο εγωιστικό είναι, όταν ηλικιωμένοι επιμένουν να γεννήσουν. Άνδρες και γυναίκες. Συγγνώμη, αλλά όσο “νέος” και αν νιώθεις, το να είσαι 90 και να σκέφτεσαι να τεκνοποιήσεις ξανά, είναι άρρωστο. Γνωστός ηθοποιός, που έγινε πατέρας στα 85 του, αποφάσισε λέει πως οκ, δεν θέλει να κάνει άλλο παιδί στα 90! Μα γιατί; ΚΑΝΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ, ΒΡΕ! Και μη μου πει κανείς, πως ποια είμαι εγώ που θα αποφασίσω για την σωστή ηλικία να κάνει κάποιος παιδί. Όσο απαράδεκτο είναι να φέρνουν στον κόσμο παιδιά ανήλικοι, άλλο τόσο θα έπρεπε να είναι και για ηλικιωμένους. ENOUGH SAID.

Οικονομικοί παράγοντες. Οι περισσότεροι από εμάς, βάλαμε ένα “ταβάνι” στις επιθυμίες μας για αριθμό παιδιών. Πόσα στόματα μπορούμε να συντηρήσουμε. Ρεαλιστικά. Και θυμώνω ΠΟΛΥ, που άνθρωποι στα όρια της απόλυτης ένδειας, που πρωταρχικός τους στόχος είναι η επιβίωση τους, φέρνουν στον κόσμο παιδιά και μετά απαιτούν από την κοινωνία να τους συνδράμει. Τα παιδιά ΠΡΕΠΕΙ να τα συνδράμει η κοινωνία ασφαλώς, αλλά ένας άνθρωπος που ζει ας πούμε σε μία τρύπα και εξασφαλίζει τα προς το ζην επαιτώντας και διεκδικεί ένα επίδομα που μόλις που του φτάνει να βάλει ένα κομμάτι ψωμί στο στόμα του, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΑΙΔΙΑ. Καμία δικαιολογία, ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ! Η προτεραιότητα σου θα πρέπει να είναι να βελτιώσεις το επίπεδο ζωής σου, όχι να σύρεις στη μιζέρια σου κι άλλες ζωές. ΘΥΜΩΝΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ… Και το συναντώ τόσο συχνά. Πολύτεκνοι ρακένδυτοι, στο έλεος της φτώχιας. Δεν τους προέκυψε ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ η οικονομική ανέχεια, ήταν ΗΔΗ πάμφτωχοι άνθρωποι και προσπαθούσαν να επιβιώσουν, όταν προχώρησαν σε εγκυμοσύνες και γέννες. ΓΙΑΤΙ;;; Πόσους να βοηθήσεις… Δεν έχει πάτο αυτό το βαρέλι, των παιδιών που ζουν σε άθλιες συνθήκες! Που ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ σε άθλιες συνθήκες, δεν τους προέκυψαν στην πορεία. Το διευκρινίζω. Επειδή όλοι μας είμαστε εν δυνάμει άστεγοι και άποροι. Μα, δεν ήμασταν όταν αποφασίσαμε να κάνουμε παιδί. Είχαμε βάλει κάτω και είχαμε μετρήσει δεκάρα δεκάρα τα σεντς.. Μας παίρνει να γεννήσουμε; Μας παίρνει; Πόσα; Τόσα. ΤΕΛΟΣ. Κλείνει η φάμπρικα μετά. Και αν στην πορεία, η ζωή σε ρίξει έξω, και αντιμετωπίσεις οικονομικές συνθήκες που δεν υπολόγιζες, ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΣΕ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Σε όλους μας μπορεί να συμβεί. Είχες μια κακοτυχία. ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ, ΕΝΩ ΚΟΙΜΟΣΟΥΝ ΣΕ ΠΑΓΚΑΚΙ, επειδή “αγαπώ πολύ τα παιδιά και δεν πειράζει που δεν έχω 2ο βρακί να βάλω, έχω αγάπη για τα παιδιά μου.” ΟΧΙ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ. ΕΙΣΑΙ ΑΡΡΩΣΤΑΚΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ.

Δυστυχώς είναι θέμα πια και οι εξωσωματικές. Ο ανεξέλεγκτος αριθμός εξωσωματικών που προτίθεσαι να κάνεις, προκειμένου να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί, βιολογικά δικό σου. ΝΙΩΘΩ ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΟΥ και πίστεψε με, δεν μιλάω εκ του ασφαλούς. Πόσες όμως; Με τι κόστος για το κορμί και το μυαλό σου; 20, 30 εξωσωματικές για πολλές γυναίκες. Ενώ πλέον, είναι γνωστό πόσο επικίνδυνο είναι και σε πολλές χώρες πια, υπάρχει κρατική παρέμβαση που βάζει φρένο στον ανεξέλεγκτο αριθμό εξωσωματικών. Θα έπρεπε να υπάρχει και ιατρική δεοντολογία, αλλά η αλήθεια είναι πως αν η γυναίκα έχει αποφασίσει να παρακάμψει το ιατρικό πρωτόκολλο, θα το κάνει. Θα πάει σε άλλο γιατρό, ακόμα και σε άλλη χώρα. Άλλη μια προσπάθεια. Και άλλη μια. Ακόμα κι αν καταφέρει να κάνει παιδί, είναι πλέον εξαντλημένη σωματικά κ ψυχικά.

Τόσες φορές το έχουμε πει, μακάρι να ήταν πιο εύκολες οι διαδικασίες υιοθεσίας. Και θα ήμουν και γω ένας από τους ανθρώπους που, μια που δεν κατάφερα να κάνω 2ο παιδί, εφόσον τα οικονομικά μου και η ηλικία μου το επιτρέπουν, με μεγάλη λαχτάρα και χαρά θα υιοθετούσα. Οι περισσότεροι γνωστοί μου, είτε έχουν παιδιά είτε όχι, λένε το ίδιο. ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ. ΛΑΧΤΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ! Δεν μας νοιάζει να έχουμε παιδιά που φέρουν ίδιο dna με το δικό μας, ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΟΧΙ ΚΟΠΙΕΣ ΜΑΣ! Βελτιώστε το σύστημα υιοθεσιών, κάντε το πιο προσβάσιμο, λιγότερο χρονοβόρο!

Δεν δίνει ο Θεός παιδιά. Εμείς αποφασίζουμε, δική μας επιλογή. Και κάθε φορά που ακούω για παιδιά που γεννιούνται σε άθλιες συνθήκες, θυμώνω. Με την ανθρώπινη ματαιοδοξία. Να διαιωνίσεις το είδος. Ντε και καλά. Ανήλικα που δεν έχουν μάθει από γονείς και σχολείο για αντισύλληψη και σεξουαλική αγωγή, υπέργηροι που επιμένουν να τεκνοποιήσουν, ο Αβραάμ, η Σάρα και η Παλαιά Διαθήκη. Κι ας μείνουν τα παιδιά χωρίς γονείς σε τρυφερή ηλικία, γιατί ας πούμε αν κάνεις παιδί στα 85, σου ανανεώνεται αυτόματα και το συμβόλαιο ζωής και παίρνεις παράτα για άλλα 30 χρόνια, ξέρωγω. Α ναι, και επιδόματα!! “Πως θα ζήσουμε χωρίς επιδόματα;; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΑΜΤΣΙΚΑ ΜΟΥ, ΕΧΩ 7 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ YUGO. ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΣΕ ΤΡΙΔΥΜΑ, Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ! ΑΤΙΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ”.

Αυτό που, το να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο, είναι ανεξέλεγκτο, πανεύκολο, όποιος θέλει, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες – ενώ το να πάρεις ένα παιδί από ίδρυμα είναι γολγοθάς, πανδύσκολο, σχεδόν ακατόρθωτο, με ξεπερνάει. Και σίγουρα υπάρχουν παράμετροι που δεν γνωρίζω και δεν έχω λάβει υπόψιν σε αυτό το κείμενο, αλλά πραγματικά σε ένα πράγμα θα επιμείνω. ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ. Πριν σκεφτείς για παιδί… ΚΑΤΣΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΣΟΥ, ΚΑΤΣΕ ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΥΓΕΙΑ και τα όρια σου. Και αν είσαι οκ σε όλα και παρ’όλα αυτά δεν μπορείς να αποκτήσεις δικό σου παιδί, εσένα σε αγαπώ λίγο παραπάνω. Έχω βρεθεί στη θέση σου. Καλή δύναμη και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να ευοδωθεί η προσπάθεια σου να υιοθετήσεις. Μακάρι σύντομα να βρεθεί στην αγκαλιά σου ένα παιδί γεννημένο από την καρδιά σου. Από την καρδιά γεννιούνται τα παιδιά, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΑ, ρώτα όποιον γονιό υιοθέτησε, να σου πει. Καλή τύχη!

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook