Χωρίς συναίνεση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Να τα πούμε μία άλλη φορά;
Γιατί όχι τώρα;
Δεν…

Μαρία, Μαρία με ακούς; Άνοιξε τα μάτια σου, γλυκιά μου, σε παρακαλώ, είσαι ασφαλής τώρα.

Δεν κοιμάμαι. Κρύβομαι.

Μην με ακουμπαααάς Με σκίζεις… με πονααααάς…. Ξ α ν ά

Άνοιξε τα μάτια σου, καλή μου, καταλαβαίνεις που είσαι; Ξέρεις τι σου έχει συμβεί;

Νιώθω ακόμη τι μου έχει συμβεί. Να ξεχάσω θέλω. Σβήσε το φως. Μην με ακουμπάς σου λέω…

Ουρλιάζω, μα δεν βγαίνει φωνή

Μόνο εγώ δεν την ακούω;

Είσαι στο νοσοκομείο γλυκιά μου, σε έφεραν πριν λίγο. Με λένε Ελένη και είμαι γιατρός. Θέλω να σε βοηθήσω. Πρέπει να σε βοηθήσω… Εντάξει, δεν θα σε ακουμπάω, καταλαβαίνω ότι σε ταράζει. Μπορείς να με κοιτάξεις; Άνοιξέ μου μόνο τα μάτια σου…

Τι δεν καταλαβαίνεις… Θέλω να χαθώ, να εξαφανιστώ… Θέλω αυτή τη φορά, να μετρήσει σε κάποιον το τι θέλω…

– Φύγεεεεε…
– Δεν πρέπει να φύγω. Δεν πρέπει να σε αφήσω μόνη σου, να σε βοηθήσω θέλω. Τουλάχιστον με ακούς.
– Που ήσουν όταν ούρλιαζα;

Που ήσασταν όλοι, όταν εγώ ούρλιαζα; Έβλεπα τα αυτοκίνητα να περνούν και δεν σταμάτησε κανείς… Άκουσα κάποιον να φωνάζει, μα δεν πλησίασε! Πώς γίνεται;

Πονάω…

– Μαράκι μου, μπορώ να σε ακουμπήσω; Απαλά, εδώ στο χέρι, μη μου τραβιέσαι, τον ορό θέλω να σου βάλω. Σφίξε με γλυκιά μου, σφίξε με όσο δυνατά θες, εδώ θα είμαι, δεν σε αφήνω.

…..

Κοιμάμαι; Δεν νομίζω… Αποκλείεται. Αποκλείεται να κοιμήθηκα, αποκλείεται να απο – κοιμήθηκα, πώς μπορεί να έκανα κάτι τέτοιο; Δεν ναρκώνονται οι αισθήσεις. Και οι δικές μου αισθήσεις είναι…

Κάποιος μου κρατάει το χέρι… το νιώθω… τραβιέμαι, ποιος είσαι;

Γιατί με πιάνεις, τι θες από μένα, τι ά λ λ ο θέλετε από μένα;

– Ξύπνησες κορίτσι μου; Η Ελένη είμαι, με θυμάσαι; Η γιατρός, σου υποσχέθηκα πριν κοιμηθείς, να μην φύγω από δίπλα σου, να μην σου αφήσω το χέρι. Για όσο θες εσύ.
– …
– Δεν πειράζει, αν δεν νιώθεις άνετα, καλά έκανες και το τράβηξες. Δίπλα σου είμαι, το καταλαβαίνεις έτσι; Έχει τελειώσει η βάρδιά μου, αλλά δεν πρόκειται να φύγω, στο υποσχέθηκα : δεν σε αφήνω μόνη.
– …
– Έδωσα εντολή, κανένας άντρας δεν θα μπει στο δωμάτιό σου. Γιατρός, νοσηλευτής, κανείς. Σου χορήγησα φάρμακα μαζί με τον ορό, ώστε να χαλαρώσεις και να μην πονάς. Μόνο τα μάτια σου, άνοιξέ μου τα μάτια σου και κοίταξέ με, σε παρακαλώ…

Γιατί με κοίμισες. Με ρώτησες;

Πάλι άλλος αποφάσισε για μένα; Πώς μπόρεσα να κοιμηθώ… Πως γίνεται να χαλαρώσω… πονάω… με βιάζουν… πονώ… θέλω να ουρλιάξω… Γιατί με ακουμπάς;

– Έπρεπε, έπρεπε να σε κοιμίσω για να μπορέσω να περιποιηθώ τα τραύματά σου. Έχεις μώλωπες και αμυχές σε όλο σου το σώμα. Θα επουλωθούν σύντομα, δεν ανησυχώ γι’ αυτά.

Μώλωπες; Αμυχές; Πώς τολμάς και με κοροϊδεύεις; Άλλα πονούν… Σβήσε τα φώτα… Και μην με ακουμπάς σου λέω…

– Κλάψε γλυκιά μου, κλάψε όσο μπορείς. Μέσα από το δάκρυ θα λυτρωθείς.

Λύτρωση; Τι ξέρεις εσύ από λύτρωση; Δεν υπάρχει λύτρωση μετά από αυτό. Και ποιος σου είπε πως θέλω να κλάψω; Έχω τόσο… δεν ξέρω τι έχω μέσα μου, δεν ξέρω καν, αν είναι θυμός, αλλά δεν θέλω να κλάψω. Δεν κλαίω σου λέω, δεν είναι δάκρυα αυτά στα μάτια μου…

– Πρέπει να ειδοποιήσουμε τους δικούς σου…
– Μην τολμήσεις.
– Πρέπει. Δεν γίνεται να το περάσεις μόνη σου. Είμαι σίγουρη πως σε αγαπούν και θα ήθελαν να είναι εδώ αν το ήξεραν, μην τους απαγορεύεις να είναι γονείς.
– Δεν ξέρω τι να τους πω… ντρέπομαι.
– Μην επιτρέψεις σε κανένα κτήνος να στο κάνει αυτό. Μόνο αν ντραπείς εσύ και κρυφτείς, θα του δώσεις δύναμη. Και θα το ξανακάνει. Αυτός πρέπει να ντρέπεται. Όχι εσύ. Ποτέ εσύ.
– …δεν ξέρεις τι έγινε…
– Ξέρω τι βλέπω πάνω στο κορμί σου. Ούτε τα ζώα δεν φέρονται έτσι. Μην μιλάς άλλο, κλάψε, κλάψε σαν να μην υπάρχει αύριο. Κλάψε μέχρι να αδειάσεις κοριτσάκι μου…

– Πονάς; Μπορώ να σου κάνω μία παυσίπονη αν θέλεις.
– Δεν θα βοηθήσει.
– Το ξέρω. Αλλού πονάς. Μόνο αν το πάρεις απόφαση εσύ, θα παύσει αυτός ο πόνος.
– Δεν μπορώ, δεν ξέρεις σου λέω.. Ίσως να φταίω εγώ…
– Αυτό δεν θέλω να το ξανακούσω. Δεν ισχύει και βαθιά μέσα σου το ξέρεις καλύτερα από μένα.

– Έχουν έρθει από την αστυνομία, πρέπει να τους μιλήσεις.
– Αυτό δεν πρόκειται να γίνει!
– Μην φοβάσαι, πρέπει… πρέπει να κάνεις καταγγελία!

– Προσπαθώ να ξεχάσω και μου λες να το ξαναζήσω; Είπες θα με βοηθήσεις, θα μου κρατάς το χέρι και θέλεις να με βιάσουν ξανά;

– Μην με ακουμπάς σου λέω… Μην…

– Τον ξέρεις, έτσι δεν είναι;
– Δεν ξέρω σου λέω, δεν θέλω… Φύγε!
– Μπορώ να φύγω, αν αυτό πραγματικά θέλεις, αλλά βάλε καλά στο μυαλό σου ότι δεν φταις εσύ. Ότι και αν αρχικά έγινε, δεν φταις εσύ. Δεν είναι αυτό κορμί μετά από συναινετικό σεξ, ότι κι αν λες.

– Θες πραγματικά να φύγω;
– Μη φύγεις, φοβάμαι… Δεν ξέρω αν μπορώ να μείνω μόνη. Αν θα μπορέσω ποτέ να μείνω μόνη ξανά.
– Θα γίνει και αυτό, αργά ή γρήγορα, θα γίνει. Μόνο αν αποδεχτείς όμως, αυτό που σου έκανε, θα μπορέσεις να προχωρήσεις. Μην του δίνεις άλλοθι, μέσα στο μυαλό σου. Έχεις κάθε δικαίωμα να προχωρήσεις μέχρι εκεί που θες εσύ και να σταματήσεις όποια στιγμή θες εσύ!
– Δεν ξέρεις… δεν ξέρεις τι έγινε…
– Στο δρόμο; Σου έκανε ότι έκανε και σε πέταξε στο δρόμο; Σε αυτό συναίνεσες;
– Δεν ξέρω… δεν μπορώ να μιλήσω γι’ αυτό…
– Του δίνεις δύναμη έτσι. Νιώθει μεγάλος, δυνατός. Άτρωτος. Το έχει σίγουρα ξανακάνει. Και θα το κάνει ξανά. Και ξανά. Και ξανά. Με μεγαλύτερη αγριότητα. Ικανοποιώντας όλες τις αρρωστημένες ορέξεις του πάνω σε ανίσχυρα κορμιά, σαν το δικό σου.
– …δεν μπορώ…
– Μέχρι να βρεθεί κάποιος να τον σταματήσει.
– …δεν ξέρω αν μπορώ…
– Θα είμαι μαζί σου. Θα ζητήσω γυναίκα αστυνομικό. Στο υπόσχομαι, δεν πρόκειται να σε αφήσω. Δεν πρόκειται να τους αφήσω να σε πιέσουν. Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να εμπιστευτείς κάποιον αυτή τη στιγμή, αλλά αν θέλεις να το ξεπεράσεις, αυτό είναι το πρώτο βήμα.

 

…δεν ξέρεις πως είναι… πως νιώθω…

Ξέρω… δυστυχώς ξέρω… Γι’ αυτό σπούδασα ψυχολογία, για να αντέξω…

 

(Το παρόν αποτελεί καθαρά προϊόν μυθοπλασίας)

 

Μόνο δέκα ευρωπαϊκές χώρες αναγνωρίζουν την απλή αλήθεια ότι το σεξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός.

Η Αγγλία και η Ουαλία, η Σκωτία, η Βόρεια Ιρλανδία και η Δημοκρατία της Ιρλανδίας, καθώς και το Βέλγιο, η Κύπρος, το Λουξεμβούργο και η Γερμανία έχουν ορισμούς με βάση τη συναίνεση. Πρόσφατα σε αυτές προστέθηκε και η Σουηδία, η οποία έθεσε τον Ιούλιο σε ισχύ νόμο για τη σεξουαλική συναίνεση που θεωρεί βιασμό οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη γίνεται χωρίς σαφή συναίνεση, ακόμη κι αν δεν έχει γίνει χρήση βίας ή απειλής.

*Αν είσαι θύμα σεξουαλικής βίας, μπορείς να καλέσεις με αστική χρέωση, στο 15900, την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS. Η γραμμή απευθύνεται σε γυναίκες θύματα βίας και προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης και τηλεφωνικής συμβουλευτικής σε θύματα όλων των μορφών βίας λόγω φύλου. Τη γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνικοί επιστήμονες που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook