Ψυχασθένειες στα χρόνια της θρησκείας

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Εκεί που καθόμουν, minding my own business, πέφτει το μάτι μου σε ένα ποστ στο fb, στο οποίο μία γυναίκα ανέλυε το πόσο άρρωστη νιώθει εδώ και μήνες και εάν γνωρίζει κανένας πως λύνονται τα μάγια. Ώπα λέω. What? Η κυρία ήταν πεπεισμένη πως της ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΜΑΓΙΑ. Οκ, θα σκεφτεί ένας πρακτικός νους, ο άνθρωπος στην απόγνωσή του θα σκεφτεί πολλά. Αυτό που δε θα σκεφτεί ένας πρακτικός νους, είναι οι ορδές των ατόμων από κάτω που αντί να πουν το αυτονόητο, να κάνεις εξετάσεις, να πας σε γιατρούς υγείας, να το κοιτάξεις λίγο παραπάνω, οοοοοχι καριολάκια, θα της πουν πως:

1) οι γιατροί είναι ψεύτες
2) οι ψυχολόγοι και ψυχίατροι απλά μπουκώνουν τον κόσμο με χάπια
3) η πίστη αρκεί
4) δεν υπάρχουν ψυχασθένειες, απλά είναι άνθρωποι που έχουν απομακρυνθεί από το Θεό
5) ο καρκίνος είναι ευλογία και ο θεός τον θεραπεύει εάν είσαι αρκετά πιστός.
6) ΑΥΤΗ ΗΝΕ Η ΘΡΗΣΚΥΑ ΜΑΣ ΜΗ ΚΩΡΩΙΔΕΒΕΤΑΙ!!!111!!11

Παιδιά, παιδιά! Έχουμε 2018. Έχουμε ανεξιθρησκία, δε σε εμποδίζει κανένας από το να πιστεύεις στον τζίζας, στον κθουλου ή στο μακαρονοτέρας, με γεια σου και χαρά σου. Θεωρείς πως σε βοηθάει η πίστη σου; Μπράβο! Κι εγώ μαζί σου αδελφέ, άναψε και ένα κερί για μένα. Αυτό που δε μπορείς να κάνεις όμως, είναι να μην ακυρώνεις την ιατρική.

Και το χειρότερο είναι, όχι απλά να ακυρώνεις τους γιατρούς και τα φάρμακα, που εξαιτίας τους ζεις ακόμα, όσο κι εάν θες να απατάσαι. Αλλά με θράσος, απροκάλυπτα και χωρίς ένα ψήγμα ντροπής, να λες σε έναν άνθρωπο που ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ, να πάει να ευλογηθεί από τον πάτερ! Το να έρθεις να πεις σε μένα κάτι τέτοιο, aahahahaha may the force be with you my friend, ελληνιστί χέστηκα. Το να πας σε έναν αδύναμο, απελπισμένο, άρρωστο και να του λες παπάτζες, επικαλούμενος την «ελευθερία λόγου» και «καθένας όπου θέλει πιστεύει», είναι απάνθρωπο, εμετικό, απεχθές, μη βιώσιμο.

Είναι προσηλυτισμός της χειρίστου μορφής. Δε ζούμε στον μεσαίωνα όπου καλώς ή κακώς, είχαν σκοταδισμό. Ζούμε στο τώρα παιδιά, η θρησκεία δεν έχει σχέση με την θεραπεία ασθενειών και οι ψυχασθένειες δεν είναι αποτέλεσμα δαιμονισμού! Εάν καθένας κάτσει και πάρει στα σοβαρά αυτές τις παπαριές και εν τέλει πάθει κανένα κακό, ποιος θα πάρει την ευθύνη; Εσείς; Ο πάτερ; Ο Θεός; Ο Βούδας μήπως; Πως μπορείτε και ανοίγετε το στόμα σας και λέτε ό,τι να’ ναι, χωρίς να σας νοιάζουν οι συνέπειες; Οι ψυχασθένειες ΔΕΝ είναι ταμπού, δεν είναι δαιμονισμός, δε λύνονται με αγιασμό και προσευχή. Ο άρρωστος ΔΕΝ έχει χάσει τον δρόμο του θεού, ούτε ο καρκινοπαθής θεραπεύεται με προσευχή και πίστη. Οι ειδικοί είναι εκεί για έναν συγκεκριμένο σκοπό, οι παπάδες είναι εκεί για κάποιον άλλον συγκεκριμένο σκοπό. Χωρισμένα τα τσανάκια και έκαστος στο είδος του. Επιτέλους, είμαστε στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, συμπεριφερθείτε ορισμένοι κατάλληλα και όχι σαν να κατεβήκατε από τα δένδρα. Αμήν.

 

CruelladeVil

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook