Όχι, δεν σ’αγαπώ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

– Μωρό μου μ’ αγαπάς;

– Τι είναι αγάπη;

– Αυτό που νιώθω για σένα αγάπη μου. Να σε νοιάζομαι. Να σε σκέφτομαι. Να θέλω να είσαι καλά.

– Υπό αυτές τις συνθήκες, όχι λοιπόν, δεν σ’αγαπώ.

– Τι εννοείς;

– Όλα αυτά τα χρόνια μωρό μου η λέξη αγάπη δεν μπορεί να εκφράσει αυτά που νιώθω. Η λέξη αγάπη είναι από μόνη της φτωχή. Όχι δεν σ’αγαπώ. Γιατί είναι λίγο. Είναι τραγικά λίγο.
Όταν είσαι κομμάτι στο δέρμα μου, όταν κατακλύζεις το μυαλό μου, όταν πλημμυρίζεις την καρδιά μου πως να σου πω ένα φτωχό σ’αγαπώ.
Όχι, δεν σ’ αγαπώ γιατί δεν φτάνει για αυτό που νιώθω. Έφερες φως στο σκοτάδι μου. Πεινούσα και έδωσες τροφή στην ψυχή μου, διψούσα και πότισες το μυαλό μου. Είχα σπασμένα φτερά και για χάρη σου τα ξερίζωσα και έβγαλα νέα. Με αυτά σε αγκαλιάζω, σε φιλάω.
Όχι δεν σ’αγαπώ γιατί όλοι λένε πως αγαπούν. Ειδικά όταν ενώνουν τα κορμιά τους. Αυτό θεωρούν αγάπη. Όταν όμως εγώ ενώνω το κορμί μου με το δικό σου αυτό δεν είναι αγάπη. Είναι ένα μυστήριο, μια ιερή τελετουργία, μια διακήρυξη της αφοσίωσης και της εμπιστοσύνης που έχουμε ο ένας απέναντι στον άλλο. Μια υπόσχεση πως εγώ και εσύ είμαστε ένα.
Όχι δεν σ’ αγαπώ και ούτε στο έχω πει σαν λέξη ποτέ γιατί η λέξη είναι λίγη. Πως να φτάσει το σ’αγαπώ όταν όλα γυρνάνε γύρω από σένα; Με ρώτησες κάποτε γιατί δεν πάω εκκλησία. Προσκυνάω τον δικό σου ναό κάθε βράδυ. Με άπειρο σεβασμό και ευλάβεια. Τον Θεό δεν τον αγαπάς απλά. Πως να πιστέψω σε άλλους θεούς; Και αυτό δεν είναι ασέβεια. Βρήκα τον Θεό μου σε σένα. Την πίστη μου στην ανθρωπότητα. Την ελπίδα. Πως να σου πω λοιπόν σ’ αγαπώ;
Όταν με έχεις κατακτήσει ολοκληρωτικά, πως να σου πω σ’ αγαπώ;
Όταν η δική σου καλοσύνη κάνει εμένα καλύτερο άνθρωπο, όταν η δική σου στοργή με έκανε να νιώσω συμπόνια, πως να σου πω απλά πως σ’αγαπώ; Το σ’ αγαπώ δεν κρατάει για πάντα. Αυτό που υπάρχει όμως εδώ μέσα, σε αυτή την καρδιά, θα υπάρχει μέχρι να αφήσουμε την τελευταία μας πνοή και ίσως μεταθανάτια, αν υπάρχει μετά κάτι, να είσαι σίγουρη πως αυτό θα σε βρει και θα σε κατακλύσει ξανά.
Όχι δεν σ’ αγαπώ γιατί ήμουν σε ένα θρόνο νομίζοντας πως έχω στα χέρια μου όλον τον κόσμο ώσπου βρέθηκες στον δρόμο μου. Και ένιωσα ντροπή, ένιωσα μικρός και αδύναμος μπροστά στο πλήθος των συναισθημάτων.
Όχι δεν σ’ αγαπώ. Τις ώρες της καταστροφής μου, όταν σπάω σε κομμάτια και εσύ στωικά και αθόρυβα τα ενώνεις τόσο τρυφερά πως να σου πω σ ’αγαπώ; Όταν βουλιάζεις και χάνεσαι και εγώ σε σηκώνω και σε καθαρίζω προσεκτικά από την λάσπη του κόσμου πως να σου πω σ’ αγαπώ; Θα ένιωθα ντροπή να σου πω αυτή την λέξη γιατί είναι τόσο απλή.
Όχι λοιπόν δεν σ’αγαπώ…

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook