,

Ονειρεύομαι έναν κόσμο όμορφο

Ονειρεύομαι έναν κόσμο όμορφο. Έναν κόσμο που θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι και οι ψυχές όλων των ανθρώπων θα είναι γεμάτες από γαλήνη. Κανείς δεν θα έχει το δικαίωμα να συνθλίψει την ψυχή κανενός.

Θα νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον και θα χαιρόμαστε με τη χαρά των γύρω μας, θα τους βοηθάμε να απαλύνουν τον πόνο τους όποτε μας έχουν ανάγκη.

Θα μιλάμε λιγότερο και θα ακούμε περισσότερο. Όποτε ο άλλος θέλει μόνο την αγκαλιά μας και τη σιωπή μας, θα του τα δίνουμε. Δεν χρειάζονται πάντα οι συμβουλές μας. Η αποδοχή μας και η αγάπη μας συνήθως χρειάζεται. Οι συμβουλές πηγάζουν από το ίδιο το άτομο και εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να το βοηθήσουμε να τις ανακαλύψει.

Θα είμαστε όλοι ενωμένοι. Θα βοηθάμε τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη. Ό,τι μπορούμε να δώσουμε, θα το δίνουμε σε αυτόν που το χρειάζεται. Θα μπορούσαμε να ήμασταν εμείς στη θέση του – αυτό πάντα να το θυμόμαστε.

Δεν θα αναλωνόμαστε για πράγματα που δεν αξίζουν. Μας τρώνε την ψυχή μας και ξοδεύουμε σε αυτά την ενέργειά μας άσκοπα.

Θα είμαστε σύμμαχοι και όχι ανταγωνιστές. Θα προσπαθούμε να διορθώσουμε τους εαυτούς μας και όχι τους άλλους. Λάθη κάνουμε όλοι και συνήθως κοιτάμε περισσότερο τα λάθη των άλλων, παρά τα δικά μας. Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας και να σταματήσουμε να σχολιάζουμε τους άλλους.

Θα ζούμε την κάθε στιγμή και θα χαιρόμαστε τη ζωή μας. Θα θαυμάζουμε τη φύση και τις ομορφιές της. Θα την προσέχουμε και με το παραπάνω τη γη μας. Θα είμαστε οι καλύτεροι φιλοξενούμενοί της.

Θα ονειρευόμαστε, θα έχουμε στόχους και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τους πετύχουμε. Και αν δεν τα καταφέρουμε, δεν πειράζει. Ίσως υπερεκτιμήσαμε τις δυνάμεις μας και χρειάζεται να αλλάξουμε τους στόχους μας. Δεν θα σταματήσουμε όμως να προσπαθούμε. Κάποια στιγμή θα τα καταφέρουμε, θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε.

Θα εστιάζουμε στα θετικά και θα αφήνουμε τα αρνητικά. Όσο τα αφήνουμε, τόσο θα φεύγουν και εκείνα μακριά μας. Θα προσπαθούμε να βλέπουμε τα θετικά των συνανθρώπων μας, όλοι έχουμε και τέτοια στοιχεία.

Θα είμαστε ευγνώμονες για τα όμορφα πράγματα της ζωής και θα προσπαθούμε να τα ομορφύνουμε ακόμη παραπάνω, δίνοντας όλη την ενέργειά μας σε αυτά. Σε μια βόλτα, σε ένα φιλί, σε μια αγκαλιά, σε ένα οικογενειακό τραπέζι, σε μια συνάντηση με έναν φίλο από τα παλιά… Όλα αυτά και άλλα πολλά πράγματα μικρής χρονικής διάρκειας, αλλά μεγάλης σημασίας, μας αρκούν για να είμαστε ευτυχισμένοι.

Θα μεγαλώνουμε και αντί να λυπόμαστε θα χαιρόμαστε. Θα χαιρόμαστε για όσα έχουμε ζήσει και θα ευχόμαστε να ζήσουμε και άλλα πολλά πράγματα. Θα νιώθουμε τυχεροί που είμαστε εδώ και έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε.

Αυτά που δεν μας αρέσουν θα τα αλλάζουμε. Θα προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για εμάς. Το αξίζουμε όλοι μας.

Ο φόβος δεν θα έχει θέση σε αυτόν τον κόσμο. Μόνο η αγάπη, η δοτικότητα, ο σεβασμός και η ενσυναίσθηση. Με αυτά τα τέσσερα στοιχεία θα μπορέσουμε να χτίσουμε αυτόν τον κόσμο. Είμαι έτοιμη. Εσύ;

Παναγιώτα Κυρίτση

Απάντηση


Discover more from Thebluez

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading