,

Η λίστα της μη-αντίστασης!

Μετά από μια μεγάλη -χρονική- αποχή, το κορίτσι της λίστας επέστρεψε δυναμικά!

Επέστρεψα με… δύο (!) λίστες. Ω, ναι… Μην τυχόν και στερηθείτε τίποτα. Εσάς σκέφτομαι, βρε! Ας κάνουμε ένα review… Είμαι παρθενάκι με τη βούλα, επομένως τα έχω όλα στο μυαλό μου τακτοποιημένα σε μικρά κουτάκια. Με ετικέτες επάνω, για να μην μπερδεύομαι. Και έχω και λίστες. Πολλές λίστες.

Λίστα Νο.1. – Η λίστα της ευτυχίας (μου). Όλα εκείνα που με κάνουν ευτυχισμένη και χαρούμενη. Εντάξει, αν δεν ήταν όλα, ήταν τα κυριότερα. Αλλά ήταν εκείνα που πραγματικά με κάνουν να αισθάνομαι έτσι. Δε λέω ψέματα εγώ!

Και πάμε στη σημερινή… Λίστα Νο.2 – Η λίστα της ΜΗ αντίστασης. Όλα εκείνα στα οποία δεν μπορώ ν’ αντισταθώ. Ειλικρινά τώρα! Δεν αντιστέκομαι ούτε με σφαίρες. Δεν είναι πολλά, αλλά είναι πανίσχυρα.

Νο.1 – στα πατατάκια ρίγανη. Δεν κάνω πλάκα! Είμαι ικανή να φάω πολλά πακέτα. Στο τσακίρ κέφι, φτιάχνω τοστάκια και τα γεμίζω ή τα σερβίρω με πατατάκια. Πατατάκια στη δουλειά, στο σινεμά, στη βόλτα, στις διακοπές, στην κατασκήνωση. Πατατάκια για παρηγοριά ή για χαρά. Πατατάκια για δόλωμα. Σε στιγμές αμηχανίας μ’ έχουν βγάλει ασπροπρόσωπη!

Νο.2 – στα όμορφα δάχτυλα. Είναι φετίχ, το ξέρω! Το έχω εμπεδώσει πια. Μη δω όμορφα άκρα, σκαλώνω. Μπορεί να με περάσει ο άλλος για ψυχάκια ή άρρωστη ή οτιδήποτε, αλλά πραγματικά δε γίνεται να αντισταθώ. Θα το πω κι όλας … “Έχεις πάρα πολύ όμορφα δάχτυλα!”. Η άρρωστη! (Υπάρχετε εκεί έξω μερικοί που την έχετε ακούσει αυτήν την ατάκα! Δεν είναι πέσιμο, αδυναμία είναι…Κλαψ!)

Νο.3 – στα μπισκότα. Ναι, υπάρχει και στη λίστα της ευτυχίας! Τι να κάνω που ένα κουτί μπισκότα με κάνει ευτυχισμένη; Δε φταίω εγώ… Επομένως, είναι κάτι που δεν μπορώ ν’ αντισταθώ. Φανταστείτε πως στις συνελεύσεις γονέων (δασκάλα αφού!) είμαι η πρώτη και η τελευταία που θα περάσει απ΄ το δίσκο με τα μπισκότα. Είναι εθιστικά!

Νο.4 – στα παιχνίδια. Επιτραπέζια είναι; Μουσικοκινητικά; Παντομίμα; Χαρτιά; Αθλητικά; Δε μ’ ενδιαφέρει καθόλου. Πρώτη και καλύτερη! Και δε σταματάω! Με τίποτα… Είμαι ικανή να παρακαλέσω γονατιστή για να συνεχίσουμε μέχρι να βγω πρώτη με διαφορά ή να κουραστώ κάπως.

Νο.5 – στους γκριζαρισμένους κροτάφους. Ναι κι αυτό είναι φετίχ! Το έχω καρατσεκάρει. Από μικρό είμαι ανάποδο κι άρρωστο. Τι πράγμα κι αυτό! Αδυνατώ να ξεκολλήσω τα μάτια μου από τον “γκρι” άνθρωπο. Έχω περάσει μέρες να συναναστρέφομαι με γκρι και να μην κοιτάω τον άνθρωπο στα μάτια, αλλά στα μαλλιά και στα γένια. Αρρώστια!

Νο.6 – στο instagram. Ναι, είμαι #instagrammer.Μπορώ να περάσω άπειρες ώρες για να βρω το κατάλληλο σημείο για φωτογραφία. Με τον κατάλληλο φωτισμό. Ώπα… Μιλάμε για φωτογραφίες κι όχι selfies. Στο προφίλ μου, από τις 700 και κάτι δημοσιεύσεις, πρέπει να έχω δικές μου 19, εκ των οποίων selfies είναι οι … 9. Αλλά ναι, περνάω πολλές ώρες για μια φωτογραφία.

Νο.7 – στη μυρωδιά των καινούργιων βιβλίων. Μπορώ να το διαβάσω επιτόπου. Η καινουργίλα με ωθεί να χωθώ μέσα στις σελίδες. Κι αν με ρουφήξει το βιβλίο; Καλά, όσες σελίδες κι αν είναι μπορώ να το τελειώσω αμέσως. Ρεκόρ; Ένα βιβλίο 587 σελίδων σε 13 ώρες. Άρα, συμπεριλαμβάνονται και τα βιβλία μέσα σ’ αυτή τη λίστα.

Νο.8 – στο Harry Potter. Τώρα να μου πεις να κάνουμε έναν μαραθώνιο ταινιών, δε θα πω όχι. Τύφλα να χει η κούραση ή η αυριανή δουλειά. Εγώ θα στρωθώ στον καναπέ, μ’ έναν κουβά popcorn βουτύρου και θα δω τον μάγο μου μέχρι να βγάλουν τα μάτια μου σπυράκια.

Νο. 9 – στις αγκαλιές. Φάρμακο για τη διατήρηση της ήρεμης ψυχοσύνθεσής μου. Μπορώ να μείνω κλεισμένη σε μια αγκαλιά για πολύ ώρα. Μέχρι να φορτίσω, ας πούμε, και μετά θα συνεχίσω την ημέρα μου θωρακισμένη. Ναι ναι κι οι αγκαλιές υπάρχουν στην λίστα της ευτυχίας. Θυμάμαι πολύ καλά να ξέρετε!

Νο. 10 – στα αξύριστα γένια. Και ξέρετε, μιλάω για αξύριστο λίγων ημερών. Όχι, δεν μπορώ! Αυτό το γδάρσιμο που αφήνουν στο πέρασμά τους με κρατάει δέσμια. Με γονατίζει. Με βασανίζει. Αυτή η κοκκινίλα που αφήνουν στα μάγουλα με τραβάει σαν μαγνήτης. Τελοσπάντων, ας διατηρήσουμε ένα επίπεδο στο κείμενο! Όσο μπορούμε!

Αυτά είναι. Αυτά είναι τα σατανικά! Τα κυριότερα σατανικά γιατί όλοι έχουμε αδυναμίες που θέλουμε να παραμείνουν κρυφές. Εγώ είπα κάποια κρυφά, αλλά δεν πειράζει. Έχω κι άλλα, βρε! Τα κρατάω για μένα όμως. Έτσι για το γαμώτο…

Απάντηση


Αρέσει σε %d bloggers: