,

Η λίστα του 2019

Καλή Χρονιά, είπαμε; Δεν είπαμε!
Ευτυχισμένο το νέο έτος, είπαμε; Δεν είπαμε!

Ε, λοιπόν, ευτυχισμένο το 2019! Ό,τι στερηθήκατε τις προηγούμενες χρονιές να σας το δώσει η φετινή απλόχερα! Να χαμογελάτε περισσότερο, να γελάτε δυνατότερα και να αγαπάτε εντονότερα!

Και τώρα, στο θέμα μας… Το κορίτσι της λίστας ξαναχτυπά!
Αυτή τη φορά είναι πρωτοχρονιάτικο, ανανεωμένο και έτοιμο να θέσει στόχους που δε θα τηρήσει για ακόμα μια χρονιά. (Οι στόχοι του 2017 δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα! Μεγάλη χρονιά αφού…)

Παίρνουμε μολύβι και χαρτί. Καθόμαστε αναπαυτικά και πάμε…

Λίστα Νο.4. – Οι στόχοι της νέας χρονιάς!

1. Να κάνω επιτέλους αίτηση γι’ αυτό το αναθεματισμένο μεταπτυχιακό!
Το θέλω δυο χρόνια τώρα και πάντα βρίσκω (ή δημιουργώ) εμπόδια. Ε, θέλω να πιστεύω πως φέτος θα είναι η χρονιά που θα το πάρω απόφαση! Ε, έτσι κι εσύ (ναι, εσύ που διαβάζεις…). Σίγουρα θα υπάρχει κάτι που θες πολύ κι όλο το αναβάλεις. Μήπως είναι τώρα η ευκαιρία;

2. Να καταφέρω να κρατήσω ημερολόγιο όλη τη χρονιά!
Μη γελάτε! Είναι δυνατό challenge. Το έκανα το 2017. Για έξι μήνες έγραφα κάθε μέρα. Μετά έφτιαξα το blog και ξεχάστηκα. Αλλά πιστέψτε με, βοηθάει… Για να δω πόσο μπορείτε ν’ αντέξετε!

3. Να ξεκινήσω γυμναστική!
Δεν ξέρω πόσων χρόνων στόχος είναι αυτός, αλλά (εκτός από τη σεζόν 2016-2017) δεν έχει τηρηθεί όπως θα έπρεπε και πρέπει λίγο να επανέλθω. Κι όχι μόνο εγώ! Βαθιά μέσα μου πιστεύω πως όλοι θέλουν να ξεκινήσουν, αλλά κάτι βαθύτερο κι απροσδιόριστο δεν τους το επιτρέπει…

4. Να λέω στους ανθρώπους μου πόσο τους αγαπάω τουλάχιστον μια φορά το μήνα!
Είναι απαραίτητο! Να το λες και να το εννοείς όμως. Όχι αυτά τα δήθεν. Να το νιώθεις, να το εννοείς, να το λες κι αν είσαι από τους ελάχιστους να το δείχνεις κιόλας.

5. Να αγαπήσω περισσότερο τον εαυτό μου και να περνάω χρόνο μαζί του!
Μεγάλο challenge! Πόσοι περνάτε χρόνο με τον εαυτό σας; Πόσοι ξέρετε τι πραγματικά σας αρέσει και τι πραγματικά σας χαλαρώνει; Εγώ, ας πούμε, ξέρω τι με εκνευρίζει, τι με ενοχλεί και τι λατρεύω κι όλα αυτά γιατί ασχολούμαι μαζί μου.

6. Να κάνω ένα μεγάλο ταξίδι!
Αυτός είναι ένας στόχος που υλοποιήθηκε το 2018 και πραγματικά ένιωσα υπέροχα! Γέμισα μπαταρίες μ’ έναν τρόπο που δεν ήξερα πως υπάρχει και θέλω και φέτος… Ω, ναι! Δοκιμάστε το! Δε χρειάζεται να είναι κάπου μακριά, αλλά να είναι ένα ταξίδι μακριά απ’ όλους κι απ’ όλα!

7. Να περάσω ποιοτικό χρόνο με τους ανθρώπους μου!
Κι εδώ εννοώ με φυσική παρουσία. Μας έφαγαν τα social media κι έχουμε ξεχάσει πως είναι η διαπροσωπική επαφή. Να τον αγγίζεις τον άλλον, να τον κοιτάς στα μάτια, να τον φιλάς, να τον αγκαλιάζεις, να τον παρατηρήσεις. Να ακούσεις το γέλιο του, να δεις τα μάτια του να βουρκώνουν ή τη φωνή του να σπάει. Αυτά μένουν στο τέλος… Αυτά θυμάσαι κι αυτά αγαπάς!

8. Να συγχωρέσω όσους με πλήγωσαν και να με συγχωρέσουν όσοι πλήγωσα
Ο χρόνος λένε είναι ο καλύτερος γιατρός και δεν υπάρχει μεγαλύτερη αρετή από τη συγχώρεση. Η ικανοποίηση που σου αφήνει όταν φεύγει είναι ένα αξέχαστο συναίσθημα. Είναι μεγάλο πράγμα να συγχωρείς… Τόσο τους άλλους, όσο και εσένα τον ίδιο!

9. Να αφήσω πίσω τα πρέπει και να εστιάσω στα θέλω
“Θέλω τόσο πολύ να κάνω μια βόλτα στην Αθήνα μ’ έναν καφέ στο χέρι, αλλά δε γίνεται…Πρέπει να πάω για δουλειά/ σ’ αυτήν την υποχρέωση!”. Όχι, φίλε μου! Δεν πρέπει! Αν στο επιτρέπει η δουλειά σου, μην πας ένα πρωινό και πήγαινε μια βόλτα στην Αθήνα. Αν δε θες να πας σ’ αυτήν την υποχρέωση, μην πας. Κανένας δε σε αναγκάζει. Τίποτα στη ζωή δεν είναι αναγκαστικό και στο λέω εγώ που έχω τη ζωή μου σε κουτάκια… (Παρθένος αφού!).

10. Να αντιμετωπίσω έναν φόβο μου
Είτε είναι συναισθηματικός όπως να πω αυτό το “άντε γαμήσου”που κρατάω μέσα μου ή αυτό το “σε θέλω για πάντα” κι άλλα τέτοια. Ή έναν υπαρκτό φόβο όπως ας πούμε το να κοιμηθώ ένα οχτάωρο όταν φυσάει. Μεγάλο θέμα ο αέρας…

Αυτοί είναι οι δέκα βασικοί. Έχει κι άλλους. Άλλους 9…

Να κάνω αυτό το τέταρτο τατουάζ που τόσο θέλω.
Να κερδίσω στη Mονόπολη (πονεμένη ιστορία!).
Να ξεκινήσω τη γραφή ενός ακόμα βιβλίου.
Να γράφω κείμενα που με γεμίζουν (χωρίς να υπερβώ το όριο των λέξεων!).
Να κάνω πράγματα που με γεμίζουν.
Να ερωτευτώ παράφορα.
Να κλείσω κάτι ανοιχτούς λογαριασμούς.
Να ξεφορτωθώ τη σαβούρα.
Και να θαυμάζω κάθε μέρα τους ανθρώπους που έχω στη ζωή μου γιατί για να είναι στη ζωή μου, κάτι κάνουν καλά!

Σειρά σας τώρα… Ένας στόχος τη φορά. Ένα μικρό βήμα φέρνει την ευτυχία!
Καλή χρονιά!

Απάντηση


%d