,

Αγκάλιασε με, μην αργείς!

Πριν χρόνια, κάποιος ψιθύρισε στο αυτί μου μια φράση…“Θέλω να γίνω αυτός που θα σου δώσει όσες αγκαλιές έχεις στερηθεί μέχρι τώρα!”. Έχω ξαναγράψει γι’ αυτή τη φράση, αλλά τι να κάνω που έχω τόσο καλή μνήμη;

Κάποιος θα πει ότι είναι μια ακόμα κλισέ ατάκα για πέσιμο. Κάποιος άλλος ότι είναι λόγια του αέρα. Εγώ θα πω πως αυτή η φράση ηχεί στα αυτιά μου τόσο δυνατά όσο τότε κι ας έχουν περάσει πάνω από τέσσερα χρόνια.

Τώρα θα αναρωτιέστε γιατί κι είναι λογικό! Ίσως γιατί η αγκαλιά αποτελεί τη σημαντικότερη εκδήλωση αγάπης και με την πάροδο του χρόνου, χάνει την αίγλη της. Ελάχιστοι αγκαλιάζουν με την καρδιά τους, με τη ψυχή τους. Έχουμε περάσει στα τυπικά κι έχουμε χάσει το βαθύτερο νόημα. Η αγκαλιά έχει μια δύναμη που δεν αντιλαμβανόμαστε με την πρώτη και φυσικά, πολλά πολλά οφέλη, τα οποία μας διαφεύγουν (εσκεμμένα θαρρώ πια!).

Δεν είναι τυχαίο που τα μωρά θέλουν την αγκαλιά της μαμάς τους με το που γεννιούνται. Μόλις κλειστούν εκεί μέσα, τα κατακλύζει ένα αίσθημα ασφάλειας. Ηρεμούν! Το ίδιο και εμείς όταν επιλέγουμε να κλειστούμε σε αγκαλιές. Ξεχειλίζουμε αυτοπεποίθηση, σιγουριά, ενώ μαθαίνουμε να χτίζουμε όμορφες και υγιείς σχέσεις. Εκείνες που χαρακτηρίζονται από έντονο συναίσθημα και σωματική επαφή.

Επίσης, ιατρικά να το δεις, η αγκαλιά βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς διότι μειώνει την αρτηριακή πίεση. Βελτιώνει τη ψυχολογία γιατί νιώθουμε αποδεκτοί οι ίδιοι, αλλά και σιγουριά για τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας, ενώ εξαλείφει το άγχος και την κατάθλιψη.
Πέρα από την ιατρική σκοπιά όμως υπάρχει κι η συναισθηματική. Συνειδητοποίησε το αίσθημα της ομορφιάς, της σιγουριάς και της ασφάλειας που νιώθεις όταν βρίσκεσαι μέσα σε δύο χέρια. Την αμφίδρομη αγάπη, τη γαλήνη, την ηρεμία, το πάθος και όλα όσα δεν μπορούν να ειπωθούν εκείνη τη στιγμή. Πόσα πολλά συναισθήματα εναλλάσσονται μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.

Σκέψου πως με μια αγκαλιά ενώνονται οι χτύποι δύο καρδιών. Δύο άνθρωποι που πραγματικά νοιάζονται ο ένας για τον άλλον. Ορισμένες φορές μια αγκαλιά είναι τόσο έντονη που απλά θες να σταματήσει ο χρόνος και να μείνεις εκεί. Προφυλαγμένος και γεμάτος. Άσε που δεν είναι τόσο αμήχανη…

Η αγκαλιά είναι η πιο ειλικρινής κι αυθόρμητη πράξη που μπορεί να συμβεί ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Είναι το καλύτερο φάρμακο του κόσμου. Είναι one size, δεν κοστίζει τίποτα και ταιριάζει σε όλους τους ανθρώπους. Πρέπει βέβαια ν’ αρχίσει να κερδίζει πάλι έδαφος. Όχι μόνο γιατί μια τέτοια μαγεία δεν πρέπει να χαθεί, αλλά για να μπορέσουμε κι εμείς οι «αγκαλίτσες» να επιβιώσουμε σ’ αυτόν το μάταιο κόσμο.

Αν κάποιος σ’ αγκαλιάσει, αφέσου. Δεν το κάνει για να σε φέρει σε δύσκολη θέση, αλλά γιατί θέλει να σου πει πράγματα που δεν μπορεί με λόγια. Να ξέρεις πως από τον τρόπο που θα σε τυλίξουν τα χέρια που σε αγκαλιάζουν, από την πίεση, αλλά και το χρόνο διάρκειας πολλά μπορούν ν’αλλάξουν…
Τη θέλουμε. Την αναζητάμε. Τη διεκδικούμε και την αξίζουμε!

Αγκαλιαστείτε!

Απάντηση


Αρέσει σε %d bloggers: