,

Μόνο τυχερή είσαι αν έχεις άντρες φίλους

Μια γυναίκα είναι διπλά τυχερή όταν έχει έναν άντρα για φίλο!
(Μη ακούσω τα “δεν μπορούν ένας άντρας και μια γυναίκα να είναι φίλοι” γιατί άντε… Υποσχέθηκα στον εαυτό μου να είμαι μια κυρία σήμερα!).

Διπλά και τριπλά τυχερή μη σου πω!
Είναι μια άλλη σχέση. Σε άλλη διάσταση. Με άλλους κανόνες. Μια σχέση με διαφορετικές πορείες, αλλά κοινό στόχο! Να προστατευτεί αυτή η σχέση με νύχια και με δόντια…

Είναι πιο στείρα και πιο ανοργάνωτη σχέση. Πιο ωμή και πολύ λιγότερο συναισθηματική. Είναι απλοποιημένη μέχρι αηδίας και φυσικά ειλικρινέστατη.

Θα σας πω εγώ που έχω εμπειρία από άντρες φίλους. Ναι, έχω και κολλητούς άντρες όσο παράξενο κι αν ας ακούγεται!
Ήταν το στυλ των αντρών που θα μπορούσα πανεύκολα να ερωτευτώ. Πανεύκολα! (Οι αλήθειες να λέγονται!). Είναι πραγματικά ωραίοι άντρες. Χαμογελαστοί, με χιούμορ κι ευαισθησία, επικοινωνιακοί, με υπέροχους χαρακτήρες και μαγνητικά υπέροχες προσωπικότητες. Έχουν το πακέτο με λίγα λόγια!

Όμως… με διάβασαν πανεύκολα και δεν αντιστάθηκα κιόλας. Αναπτύχθηκε αμέσως η επικοινωνία και οι τρομοκρατία γιατί αν δεν τρομοκρατείς φίλους ή δεν τρομοκρατείσαι από φίλους, μην περιμένεις να κρατήσει τίποτα!

Οι άντρες είναι πιο απλά όντα. Καμία υπερανάλυση. Για εκείνους, ένα κι ένα κάνουν δύο και τέλος. Δε θα χρυσώσουν κανένα χάπι, θα εκφράσουν αφιλτράριστα κι ελεύθερα την άποψή τους και θα σου πουν την αλήθεια κατάμουτρα. Πατ κιούτ. Καμία διπλωματία και κανένα γλυκανάλατο σχόλιο.

Όταν έχεις δίκιο θα σε υποστηρίξουν, αλλά αν έχεις άδικο θα στο πουν με στόμφο.
Όταν φταις και ψάχνεις κάποιον να σου πει το αντίθετο, μην πας στον άντρα κολλητό. Αν σου πει “ναι, εσύ φταις!”, φταις όσο νομίζεις και λίγο ακόμα.

Δε θα κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους. Έχεις κάνει μαλακία; Θα στην τρίψουν στη μούρη. Συμπεριφέρεσαι άσχημα; Θα στο υπενθυμίζουν κάθε μέρα. Έχεις μούτρα χωρίς λόγο; Εκεί να δεις πόσο εκνευριστικοί μπορούν να γίνουν. Μυξοκλαίς ή σε πιάνουν συναισθηματικές εκρήξεις; Θα βρουν τη βάνα να κλείσουν τη διαρροή και μετά θα φας και ένα γερό βρισίδι που χαλάς τη ζαχαρένια σου χωρίς λόγο.

Θα απλοποιήσουν το τρόπο σκέψης σου. Θα μπορέσεις να σε μάθεις καλύτερα γιατί μ’ έναν άντρα όλα είναι πιο χύμα. Θα βρεις κάποιον να νοιάζεσαι όλη μέρα κι εκείνος κάποια να προστατεύει. Ένας μικρός ιππότης!

Οι άντρες κολλητοί είναι ένα ολόκληρο σχολείο. Θα μάθεις πως σκέφτονται οι άντρες -πίστεψέ με, θα εντυπωσιαστείς!- και θα κάνεις σύγκριση με την κουταλιά που πνιγόμαστε εμείς. Θα μάθεις να μιλάς μαζί τους με μέτρο. Οι άντρες δε θέλουν πίεση κι αυτό ισχύει και για τους κολλητούς. Θα σε δεις χαλαρή, ανέμελη, άνετη. Θα ξεδιπλώσεις τον χαρακτήρα σου γιατί δε θα ξυπνήσουν οι ανασφάλειές σου μαζί του. Δε θα σε νοιάζει να βαφτείς, να φτιαχτείς, να είσαι όλη μέρα στην τρίχα γιατί εκείνος θα σε αγαπήσει και θα σε αποδεχτεί όπως είσαι.

Είναι ο άντρας εκείνος που θα εντυπωσιαστεί με τον εσωτερικό και όχι με τον εξωτερικό σου κόσμο. Είναι ο άντρας που θα σου πει “είσαι ηλίθια” και δε θα παρεξηγηθείς. Είναι εκείνος που ανέχεται τη γκρίνια, την υστερία, τους ατελείωτους μονολόγους, τα κλάματα, τα νεύρα χωρίς τέλος, τα άγχη και λάθη σου καλύτερα απ’ τον καθένα και τέλος, είναι αυτός που μπορεί να σου βρει το ιδανικό ταίρι γιατί ξέρει (μερικές φορές καλύτερα και από σένα την ίδια) τι ακριβώς ζητάς, χρειάζεσαι και επιθυμείς.
(Εγώ έχω κάνει τις καλύτερες επιλογές γιατί τους ξέρω! Και φτου, φτου, φτου, έχω πέσει μέσα!).

Και μη νομίζεις, τους είσαι κι εσύ πολύτιμη! Αμέ! Μαζί σου μπορούν να πάρουν μια δόση από τον κόσμο των γυναικών και έτσι θα μπορέσουν να τον διαχειριστούν όσο καλύτερα μπορούν! Θα έχουν κάποιον να τους αγαπάει για πάντα!

Είμαι πολύ τυχερή που έχω άντρες φίλους τους ευχαριστώ για όλα!
Επομένως, μπορώ να πω πως υπάρχει φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα…

Απάντηση


Αρέσει σε %d bloggers: