Φαινομενικά θα πεις ότι είμαι εύκολος χαρακτήρας άλλα όπως θα διαπιστώσετε στην συνέχεια τα φαινόμενα απατούν. Είναι πολλά πράγματα που δεν αντέχω άλλα δυστυχώς δεν έχω το θάρρος πάντα να το παραδεχτώ. Θα ήθελα να ακολουθήσω το παράδειγμα του φιστικιού και να πω για πολλά στην ζμπουτσαμ άλλα τα κάνω γαργάρα. Εφόσον συγκαταλέγομαι στους συντάκτες και ότι γράφω ανεβαίνει, θα τα πω εδώ και θα με ακούσετε θέλετε δεν θέλετε. Είμαι σίγουρη πως σε πολλά θα ταυτιστείτε μαζί μου και θα ανακαλύψετε πως είστε και εσείς ψυχαναγκαστικοί.
Ταύρος στο ζώδιο δεν ξέρω πόσο σημασία έχει αλλά αρχίζω το λογύδριο με τις παραξενιές μου. Στο σπίτι μου μέσα θέλω όλα τα αντικείμενα να έχουν την θέση τους. Δεν μπορώ την ακαταστασία, δεν λειτουργώ ρε αδερφέ σε σπίτι με διάσπαρτα αντικείμενα. Τα φορτωμένα σπίτια με αποσυντονίζουν, μου δημιουργούν πονοκέφαλο και χάνω τα λόγια μου και την αυτοσυγκέντρωση μου. Κάτι δωμάτια σε ψυχιατρεία με άσπρους τοίχους τα ξέρετε; Αυτά που έχουν μόνο ένα κρεβάτι και ένα παράθυρο; Ε εκεί νιώθω ηρεμία, καλά εκεί θα καταλήξω κάποια στιγμή αυτό είναι σίγουρο. Τα πιάτα στα ντουλάπια είναι όλα τακτοποιημένα με σειρά. Από το πιο μεγάλο με το ίδιο σχέδιο στο πιο μικρό. Οι ετικέτες των προϊόντων πάντα πρέπει να με κοιτάνε όταν ανοίγω τα ντουλάπια καθώς και στο ψυγείο. Τώρα θα μου πεις γιατί θες να σε κοιτάνε αλλά να, κάποιες φορές τους μιλάω και θέλω την αμέριστη προσοχή τους.
Περνάμε στα υπνοδωμάτια και φτάνουμε στις ντουλάπες, εκεί στοπ, σταματάμε. Φορέματα, σακάκια, μπλούζες, πουκάμισα, παντελόνια, όλα στην σειρά. Εντάξει το έχω δουλέψει τελευταία και μπορώ να ζήσω και χωρίς να είναι σε χρωματική σειρά. Εφόσον είμαστε στην κρεβατοκάμαρα ας μείνουμε λίγο εδώ. Εννοείται πως εξαφανίζουμε όλα τα ρολόγια με δείκτες για τα δευτερόλεπτα. Δεν υπάρχει χειρότερο μαρτύριο στον ύπνο από αυτό το συνεχόμενο τικ τακ. Μπορώ να κοιμηθώ δίπλα σε ηχείο που παίζει κλαρίνο ή με την σκηνή της απόβασης από την διάσωση του στρατιώτη Ράιαν αλλά όχι με τον ήχο του ρολογιού. Καλά για κάδρα στο υπνοδωμάτιο ούτε λόγος, υπάρχει ένας μυστικός μηχανισμός συνωμοσίας που γέρνει τα κάδρα κατά την διάρκεια της νύχτας. Ναι ναι είναι τεκμηριωμένο τα ισιώνεις με αλφάδι και το πρωί έχουν πάρει κλίση.
Αφήνουμε την κρεβατοκάμαρα και περνάμε στο μπάνιο. Δώστε βάση τώρα γιατί το θέμα είναι σοβαρό. Το χαρτί υγείας είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο από μόνο του. Η άκρη του πρέπει να ξετυλίγεται πάντα μόνο δεξιόστροφα όπως ακριβώς οι δείκτες του ρολογιού. Δεν νοείται χαρτί υγείας με διαφορετική τοποθέτηση. Αν το έχετε ανάποδα και έχω περάσει από την τουαλέτα σας πιθανόν να το έχω βάλει στη σωστή του θέση. Πάντα στο νιπτήρα πρέπει να υπάρχει vettex και άλλη μάρκα να είναι δεν μας ενοχλεί άλλα τα νερά γύρω από τον νιπτήρα ενοχλούν. Επίσης μην ξεχάσετε να έχετε σε προβλεπόμενη θέση απορρυπαντικά για να διαβάζουμε τις ετικέτες σε περίπτωση που δεν έχουμε μαζί το κινητό μας.
Για να μην κακοχαρακτηρίσετε και με πείτε περίεργη στο σαλόνι δεν θα σας κουράσω, κάντε ότι θέλετε. Δεν μπορώ όμως σεμεδάκια στο σύνθετο να τα λέμε αυτά. Ίσως να είναι και ψυχολογικό απωθημένο από την μάνα μου. Η γενική καθαριότητα στο σαλόνι είχε μια ιεροτελεστία. Τοποθετούσαμε τα αμέτρητα μπιμπελό στο τραπέζι του σαλονιού, βγάζαμε και τινάζαμε σεμεδάκι, ξεσκονίζαμε με στεγνό πανί και μετά περνάγαμε το ράφι με βρεγμένο πανί. Έστρωνες έπειτα το σεμεδάκι και έπρεπε να θυμάσαι ακριβώς ποιο μπιμπελό ήταν παρέα με το άλλο. Γιατί ως γνωστόν ο ψαράς δεν πάει με την μπαλαρίνα και ο βοσκοπούλα δεν πάει με τον κλόουν. Σε ένα ντουλάπι στο σύνθετο φυλάγαμε τα βάζα και τις φοντανιέρες και τα βγάζαμε όταν ερχόταν ο εκάστοτε συγγενείς που τα είχε φέρει. Η θεια Κατίνα όταν ερχόταν επίσκεψη έψαχνε την φοντανιέρα της και έπρεπε να βρίσκεται σε περίοπτη θέση αλλιώς δεν σε ξέπλενε ούτε ο Ιορδάνης ποταμός. Έτσι καταλήγουμε το σαλόνι με λίγα πράγματα και καλά και χωρίς σεμεδάκια.
Τι έμεινε να σας περιγράψω; Μα φυσικά οι παραξενιές μου στο θέμα φαγητού και αν τον γλιτώνω τον γιατρό με τα παραπάνω, τώρα σίγουρα δεν τον αποφεύγω. Καταρχάς τρώω με συγκεκριμένα μαχαιροπίρουνα, είναι τα δικά μου και κανείς δεν τα αγγίζει. Φήμες λένε ότι σε τραπέζι, άρπαξα από χέρι καλεσμένου το πιρούνι του γιατί έκανε το λάθος να φάει με το δικό μου. Η μαρουλοσαλάτα αδιαμφισβήτητα είναι στην κορυφή των προτιμήσεων μου. Όμως αρνούμαι κατηγορηματικά να φάω οτιδήποτε άλλο περιέχει μαρούλι. Σάντουιτς με μαρούλι δεν τρώω, μόνιμα η παραγγελία μου στα Goody’s ήταν ένα club sandwich χωρίς μαρούλι. Είμαι φαν παντός τύπου ξηροκάρπιων αλλά δεν μπορώ να φάω γλυκά με ξηρούς καρπούς. Καταβροχθίζω τόνους σοκολάτας αλλά μπροστά σε μια Ίον αμυγδάλου λέω όχι. Συγνώμη αγαπητό μου φυστίκι αλλά σε snickers μέσα δεν θα σε προτιμήσω, ενώ σκέτο σε τιμώ και με το παραπάνω. Ψάρια παντός τύπου εξαιρούνται από το διατροφολόγιο μου και εφόσον είχα την ατυχία ο άντρας μου και το παιδί μου να τρώνε ψάρια, πρέπει να με δείτε όταν τα μαγειρεύω. Γάντια για να τα πιάσω και μάσκα για να μην τα μυρίζω. Δεν ετοιμάζομαι για μαγείρεμα εγώ, αλλά για χειρουργική επέμβαση.
Γενικά θα μπορούσα να γράψω άπειρα πράγματα που δεν μπορώ αλλά φοβάμαι μην με πείτε τίποτα περίεργη και τέτοια. Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν μπορώ μανούλα δεν μπορώ αλλά κάποιες φορές δεν μπορώ ούτε την μανούλα μου την ίδια.
Σοφία Λακιώτη