,

Να μια ωραία Δευτέρα…

“Ωραία που ‘ναι η Κυριακή! Ας ήταν πιοοοοο μεγάλη… Γιατί περνάει γρήγορα κι αργεί να έέέέέέρθει η άλληηηηη… Κυριακή γιορτή και σχόλη να ‘ταν η βδομάδα όλη! Η Δευτέρα να ‘ταν μόνο κάνα δυο φορές το χρόνο…”

Ώπα! Μπάστα! Τι φάση με τη Δευτέρα; Γιατί;

Τι σνομπισμός είναι αυτός; Γιατί η Δευτέρα δέχεται τέτοιο bullying; Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας αν δέχονται εκφοβισμό και οι μέρες; Και τώρα που το θυμήθηκα… Εγώ πότε θα γίνω μάνα; (Άσχετο!).

Αν, δηλαδή, δέχεται τέτοια συμπεριφορά η Queen της Εβδομάδας, τι θα τραβήξουν οι κακομοίρες και πληβείες Τριτοτετάρτες; Έχουν σύνδρομο οι υπόλοιπες μέρες; Όχι! Δεν ονομάστηκε τυχαία το “σύνδρομο της Δευτέρας”! Έχει κύρος αυτή η μέρα και εσύ τη σνομπάρεις. Γι’ αυτό σε καταπίνει!

Δράση – Αντίδραση που λέγαμε και στο σχολείο…

“Τι ωραία Δευτέρα είναι αυτή! Ας ήταν πιο μεγάληηηη… Γιατί είναι η πρώτη απ’ τις επτά κι εσύ είσαι μαααααααύρο χάλι!”…

Ναι, οκ, αδικούμαι! Στιχουργός έπρεπε να γίνω. Υπάρχουν κάποιες αδυναμίες, αλλά τι με νοιάζει!

Στο θέμα μας όμως… Δευτέρα!

Η Δευτέρα είναι η πρώτη μέρα της εβδομάδας και η πιο παρεξηγημένη μέρα επίσης γιατί είναι μετά το Σαββατοκύριακο. Εξ ου και το “σύνδρομο της Δευτέρας”… Μάτια ερμητικά κλειστά, ατελείωτα χασμουρητά, νεύρα και ένα μόνιμο “ώχου, πάλι Δευτέρα!”. Εμ, λάθος! Πώς να σου συμπεριφερθεί καλά αν την έχεις πάρει με στραβό μάτι;

Η Δευτέρα έχει πολλά καλά κι εσύ δεν τα βλέπεις!

Είναι η πρώτη μέρα μετά το Σαββατοκύριακο, που σημαίνει πως έχεις φρέσκες αναμνήσεις και μπορείς να τρέξεις να τις μοιραστείς με τους φίλους σου. Είναι η πρώτη μέρα της εβδομάδας, άρα ξεκινούν νέοι στόχοι που πρέπει να υλοποιηθούν μέσα σε πέντε μέρες. Δε χρειάζεται να τη φορτώνεις με δουλειές! Δε χάθηκε και ο κόσμος αν φορτώσεις την Τρίτη ή την Τετάρτη. Δε θα σου κρατήσουν μούτρα!

Είσαι πιο ξεκούραστος γιατί έχουν μεσολαβήσει οι δύο πιο χαλαρές μέρες, επομένως θα πρέπει να έχεις γεμίσει μπαταρίες! Είναι η μέρα για να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο είτε σε προσωπικό, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Να περιποιηθείς λίγο τον εαυτό σου ώστε να είσαι έτοιμος για την εβδομάδα που έρχεται!

Η Δευτέρα είναι η αρχή και εσύ δεν το βλέπεις, γιατί πολύ απλά πρέπει να πας πάλι στη δουλειά μετά το σαββατοκύριακο ή στο σχολείο, αλλά και να τρέξεις υποχρεώσεις…

Μπορείς να την κάνεις όμορφη μέρα!

Μπορείς να βάλεις ένα πρόγραμμα. Να γράψεις όλα όσα έχεις να κάνεις και να τα μοιράσεις ισόποσα σε όλες τις μέρες!

Μπορείς να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν ώστε να έχει η Δευτέρα μια εσάνς Παρασκευής ή Σαββάτου, όπως το να δεις ένα επεισόδιο από την αγαπημένη σου σειρά ή να βγεις για ένα ποτό με φίλους ή τον αγαπημένο σου.

-Τι κι αν το έκανες την Κυριακή; Τελείωσες μια εβδομάδα όμορφα, ξεκίνησέ τη κιόλας!-

Αφιέρωσε λίγο χρόνο στους αγαπημένους σου όπως το μεσημέρι της Κυριακής! Μαγείρεψε ένα φαγητό ώστε να φάτε την επόμενη ή ένα κολατσιό για τη δουλειά ή το σχολείο της επόμενης.

Μην πιέσεις τα παιδιά να διαβάσουν σκληρά τη Δευτέρα. Σπάσε το διάβασμα! Έτσι θα είσαι κι εσύ πιο ήρεμος!

Και ξαναλέω… Μην βάλεις όλες τις υποχρεώσεις το πρωί της Δευτέρας. Ολοκλήρωσε όσες μπορείς την Παρασκευή το μεσημέρι και τις υπόλοιπες μοίρασέ τες. Έτσι θα έχεις χρόνο να απολαύσεις κι έναν καφέ με την ησυχία σου!

Εμείς φτιάχνουμε τη μέρα μας! Από εμάς εξαρτάται… Όσο πιο χαρούμενοι κι αισιόδοξοι είμαστε τόσο πιο ευτυχισμένες μέρες θα έχουμε. Άσε τα σύνδρομα για τους μουρτζούφληδες!

Εξάλλου, μια μέρα είναι… Θα περάσει! Ακόμα κι αν είναι η όμορφη Δευτέρα!

Κατερίνα Μοχράνη

Απάντηση


Discover more from Thebluez

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading