,

Όσο κοιτάζεις αν είναι ενεργός, αφήνεις τη ζωή σου εκτός σύνδεσης

Πόσες ώρες απ’ τη ζωή του περνάει σήμερα ένας ερωτευμένος κοιτάζοντας αν ο σύντροφος του/ ο ανεκπλήρωτος έρωτας του/ ο,η πρώην του είναι ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ.

Κακά τα ψέματα, το 2020 μπορεί κάποιος άνετα να παρακολουθήσει τι ώρα κοιμήθηκες, τι ώρα ξύπνησες, πόσες ώρες σπατάλησες με το κινητό στο χέρι. Κι εδώ ταιριάζει άψογα το συμπέρασμα της γιαγιάς μου «Αυτά τα πράματα είναι του σατανά». Θέλουμε να κρυφτούμε και το ίντερνετ δε μας αφήνει.

Για παράδειγμα, αν το ρολόι δείχνει 7 το πρωί και η τελευταία σύνδεση ήταν πριν από 3 ώρες περνάνε συγκεκριμένες σκέψεις από το μυαλό του μέσου ερωτευμένου/απογοητευμένου/χωρισμένου…

«Στις 4 κοιμήθηκε το γουρούνι; Γλεντούσε, κι εγώ κάθομαι και κλαίω για αυτόν».

ή

«Με ποιους γυρνάει η άπιστη, ως τις 4 το πρωί ακόμα δε χωρίσαμε;»

ή

(οι πιο αισιόδοξοι)

«Δεν μπορούσε το μωράκι μου να κοιμηθεί μακριά μου. Υποφέρει. Είναι θέμα χρόνου να μου στείλει»

Όποια αντιμετώπιση κι αν έχει κάποιος, υπάρχουν μέρες και νύχτες που ξοδεύτηκαν μπροστά από μια οθόνη που μετρούσε λεπτά αντίστροφα. Ενεργός πριν από πέντε λεπτά. Ενεργός πριν από εφτά λεπτά. Ενεργός πριν από δέκα λεπτά. Ενεργός πριν από μία ώρα. Ίσως, πριν από δέκα χρόνια, που δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, οι άνθρωποι να ήταν ψυχικά υγιέστεροι. Αυτή η διαδικασία στερεί την ηρεμία και την ενασχόληση με οτιδήποτε άλλο. Με πιο απλά λόγια, δεν αφήνει το μυαλό να ξεκολλήσει.

Είτε τον χώρισες, είτε σε χώρισε, είτε μαλώσατε, είτε βριστήκατε τα λεπτά μετρούν αντίστροφα. Κι όσο εσύ κοιτάζεις, αν είναι ενεργός, αφήνεις τη ζωή σου εκτός σύνδεσης. Γιατί, ίσως απέφυγες μια έξοδο, ίσως έχασες μια ταινία ή ακόμα χειρότερα ίσως έχασες τον ύπνο σου πολλά βράδια. Η ζωή σου, λοιπόν, ήταν ενεργή πριν από πολλές ώρες και το πρόβλημα είναι, πως δεν υπάρχει εφαρμογή, που να το δείχνει αυτό! Η τεχνολογία δεν έχει εφεύρει μια συσκευή που να μετράει πόσες ώρες από τη ζωή μας σπαταλήσαμε άσκοπα.

Το πιο  παράξενο με όλους αυτούς που περιμένουν μπροστά από την ψυχρή οθόνη είναι, πως μόλις η κουκίδα γίνει πράσινη και η οθόνη γράψει ενεργός τώρα ,οι αντιδράσεις κορυφώνονται. Οι πιο συγκρατημένοι σφίγγουν το κινητό στα χέρια και τραγουδούν από μέσα τους το «we are the champions», ενώ οι πιο εκδηλωτικοί, σηκώνονται από τον καναπέ και χορεύουν σε ρυθμούς σάμπα. Στους περισσότερους βέβαια διαφεύγει η πιθανότητα o άλλος, να μη συνδέθηκε απαραίτητα, για να γράψει σε εκείνους. Έχει πολλές επαφές ένα κινητό. Είπαμε και πιο πάνω…του σατανά!

Είναι μαγική όμως η μετατροπή των συναισθημάτων, μόλις φανεί η χαρακτηριστική ένδειξη ο/η πληκτρολογεί (τίποτα δε μένει κρυφό με αυτή την τεχνολογία). Η άμεση αντίδραση των περισσότερων είναι να κλείσουν την οθόνη και να αφήσουν το κινητό δίπλα, ώστε μόλις έρθει το μήνυμα να το παίξουν …  « Α…μου έστειλε. Οκ. Δεν καίγομαι κιόλας. Θα το δω σε λίγο» ΨΕΜΑ!!!! Δυστυχώς, συνήθως, έχουν προλάβει να εκτεθούν στον κολλητό/ κολλητή, οι οποίοι ξέρουν με πόση αγωνία περίμεναν ένα μήνυμα. Όποτε δεν τους παίρνει να προσποιηθούν σε εκείνους τους υπεράνω.

Και οι πρώτες σκέψεις μετά το μπιπ του μηνύματος…. «Γιατί στεναχωριόμουν τόσες ώρες; Σίγουρα θα μου έστελνε». Προφανώς στέγνωσαν τα δάκρυα που κυλούσαν πάνω στην οθόνη πριν από μερικές ώρες.

Είτε στείλει, είτε δε στείλει, είτε στείλει αύριο, ένα είναι το συμπέρασμα: όσο εσύ κοιτάζεις αν είναι ενεργός, αφήνεις τη ζωή σου εκτός σύνδεσης. Η ζωή είναι μικρή για να περιμένουμε. Ντύσου, πήγαινε κάτω από το σπίτι της και πάτα την κόρνα. Κάλεσε τον, αντί να περιμένεις μήνυμα του. Ίσως να σκεφτεί κάποιος, πως θα φάει τα μούτρα του. Μπορεί να συμβεί κι αυτό. Όλα τα σενάρια είναι πιθανά σε μια σχέση. Απλώς με το να δράσει κανείς γίνεται επιτάχυνση μιας διαδικασίας. Είτε του χωρισμού, είτε της επανασύνδεσης. Σταμάτα επιτέλους να περιμένεις!

 

 

 

 

Απάντηση


Αρέσει σε %d bloggers: