,

Για την πουτάνα μιλάμε;

Πριν ξεκινήσω το συγκριμένο άρθρο θα ήθελα να ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη στη μαμά μου και τον αρχισυντάκτη μου για το λεξιλόγιο. Δε φταίω, ανωτέρα βία!

Ωραίος τίτλος! Μεγαλεπήβολος. Διόλου προσβλητικός. Χωρίς ίχνος κομπλεξισμού και φυσικά με πλούσιο και ανεπτυγμένο λεξιλόγιο.

“Για την πουτάνα μιλάτε;”.

Αν έχεις βρεθεί στη θέση της συγκεκριμένης πουτάνας, θα καταλάβεις πολύ καλά. Αν όχι, είσαι πολύ τυχερή και σου εύχομαι ποτέ, μα ποτέ, να μη βρεθείς!

Ναι, για την πουτάνα μιλάνε! Ποια είναι αυτή; Εγώ! Εσύ! Η κολλητή σου, η αδερφή σου και γενικότερα οι φίλες σου!
Σε πολλές παρέες δίποδων, ανεξάρτητου φύλου, παίζει ο συγκριμένος χαρακτηρισμός. Κάθονται αραχτοί με το καφεδάκι ή το ποτάκι τους και ξεκινούν να εκφράζονται με λόγια αγάπης για κοπέλες που μετά τους παριστάνουν τους φίλους ή τις σχέσεις τους. Δεν είναι πολύ όμορφο; Έχω συζητηθεί πολλές φορές σε τέτοιες παρέες. Έχω συζητηθεί επειδή μιλάω με αγόρια, επειδή στέλνω μηνύματα με αγόρια, επειδή γουστάρω αγόρια και επειδή ενδίδω σε όμορφο και ποιοτικό φλερτ από αγόρια. Δεν είναι τέλειο;

Έχω βρεθεί να συζητιέμαι επειδή -κάποια στιγμή- ερωτεύτηκα μονόπλευρα και όταν ήρθε το αμοιβαίο τα παράτησα όλα και πήγα μαζί του. Έχω συζητηθεί γιατί είμαι πιο χαλαρή με το αντίθετο φύλο. Πιο δεκτική σε πειράγματα και αστεία. Πιο εκδηλωτική γενικά. Έχω συζητηθεί γιατί πήρα προαγωγή μετά από σύντομο διάστημα στη δουλειά μου. Έχω συζητηθεί γιατί βγήκα για ποτό με μια κοντή φούστα και ανέβασα φωτογραφία στα social. Έχω συζητηθεί γιατί ανέβασα φωτογραφία με μαγιό -Αυγουστιάτικα!- και φαίνεται το στήθος μου. Έχω συζητηθεί γιατί αγκαλιάζω αγόρια και τα φιλάω ασταμάτητα! Επειδή έτυχε να καλύψω μια κολλητή για να μην εκτεθεί ή επειδή κάνω παρέα με μια κοπέλα που ποτέ δεν ήθελε μια σταθερή σχέση και γούσταρε τα εφήμερα.

Να σου πω ανεγκέφαλο δίποδο που κάθεσαι και καις στην πυρά καθετί ανήθικο… Εσύ είσαι ο Θεός;

Εσύ, σκληρό αρσενικό, θεωρείς πουτάνα κάθε κορίτσι που βγαίνει για ποτό με έξω τα πόδια ή το στήθος και παρ’ όλα αυτά όμως παρακαλάς για ένα βλέμμα ή για μια απάντηση στο άκρως σεξιστικό μήνυμά σου στα social. Εσύ, σκληρή γυναίκα, που κρίνεις μια κοπέλα επειδή μπορεί να χαίρεται τη ζωή της τι είσαι; Αμίαντη και αμόλυντη; Ταγμένη στον παντοτινό έρωτά σου; Δε φοράς μαγιό τα καλοκαίρια; Δε φλερτάρεις; Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω είσαι κι εσύ μια εν δυνάμει πουτάνα!

Δε σου αρέσουν όλα αυτά που γράφω, ε; Προσβλήθηκες; Ρώτα και εμάς που παλεύουμε κάθε μέρα να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες. Που χαρακτηριζόμαστε πουτάνες επειδή φιλάμε κι αγκαλιάζουμε τους κολλητούς μας, που είμαστε ελεύθερες και φλερτάρουμε, που φοράμε ρούχα που αγαπάμε και θέλουμε να τραβήξουμε φωτογραφίες, που δουλεύουμε σαν τα σκυλιά για να πάρουμε μια προαγωγή, που μας αρέσει να είμαστε ποθητές…

Πως γίνεται να μην μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους ότι και οι γυναίκες κάνουν σεξ για ευχαρίστηση; Δεν είναι προνόμιο των αντρών το σεξ. Δεν μπορείς να θεωρείς έναν άντρα μάγκα επειδή του αρέσει το γυναικείο φύλο αλλά η γυναίκα να είναι πουτάνα. Είναι κάπως αστείο, δε νομίζεις; Η γυναίκα δηλαδή να μην ευχαριστηθεί; Μόνο για να τεκνοποίηση πρέπει να έρχεται σε σεξουαλική επαφή και φυσικά μόνο με τον άντρα της;

Σε ποιο ουράνιο και τόξο ζούμε; Όλοι κρίνουμε… Και εγώ κρίνω! Αλλά ας κοιτάξουμε και λίγο την καμπούρα μας. Δε σημαίνει πως κοιμάμαι με κάποιον για να ανελιχθώ επαγγελματικά. Μου αξίζει και πάλεψα γι’ αυτό. Δε σημαίνει πως είμαι ανήθικη επειδή μου αρέσει να περνάω καλά. Δε σημαίνει πως επειδή συναναστρέφομαι με άντρες, κοιμάμαι και μαζί τους και φυσικά, όταν με φλερτάρουν και ενδίδω δε σημαίνει πως είμαι εξ’ όλης και προώλης.

Έχω κάθε δικαίωμα να ζήσω τη ζωή μου όπως θέλω και με όποιον θέλω. Η ερωτική μου ζωή δεν αφορά κανέναν και δεν τις αξίζει να γίνεται βορά στο στόμα των “άγριων” θηρίων. Το τι κάνω και με ποιον είναι επιλογή μου! Φυσικά και θα κριθώ όπως και θα κρίνω αλλά η τελική κρίση δεν ανήκει ούτε σε εμένα αλλά ούτε σε εσένα.

Μπορεί για κάποιους να είμαι, να είσαι και να είναι πουτάνα. Είναι η ζωή μου όμως και δε σου δίνει κανένας το δικαίωμα να κρίνεις. Γιατί αυτή η πουτάνα (όπως λες) θα γίνει μάνα, θα κάνει κόρες, θα αγαπιέται από σένα ή από άλλον άντρα, θα είναι σωστή κόρη/ αδερφή/ κολλητή, θα δουλεύει σαν το σκυλί, θα προσπαθεί να επιβιώσει σ’ έναν κόσμο γεμάτο κριτές και κάποια στιγμή θα σου βγάλει το καπέλο.

Ξέρεις γιατί; Γιατί αυτή η “πουτάνα” κάνει τη ζωή της ενώ εσύ χάνεις τη δικιά σου με το να ασχολείσαι με εκείνη! Πρόσεχε λοιπόν τα λόγια σου… Ρόδα είναι και γυρίζει! Και η λέξη ρόδα είναι γένους θηλυκού…

 

Απάντηση


Αρέσει σε %d bloggers: