Παράξενη αγάπη, παράξενη σχέση!

Σάββατο βράδυ και η Έλενα είχε πάει για ποτό με τις φίλες της, σε ένα γνωστό μπαράκι στην παραλιακή. Εκεί ήταν και ο Μάριος με την δική του παρέα. Η ώρα περνούσε και όλοι οι θαμώνες διασκέδαζαν και χόρευαν.

Κάποια στιγμή, ο Μάριος πήγε στο μπαρ για να παραγγείλει ακόμη ένα ποτό και εκεί την είδε. Ένιωσε ένα σκίρτημα στο στομάχι. Ήθελε να την γνωρίσει, ήθελε να την κάνει δική του.

Η Έλενα από την άλλη, δεν είχε προσέξει τον άγνωστο άντρα που την έβλεπε. Διασκέδαζε με την ψυχή της, χόρευε, γελούσε με τις φίλες της. Την διέκοψε το γκαρσόνι και της έδωσε ένα ποτό, κάτι της είπε στο αυτί και με τρόπο της έδειξε τον Μάριο που την θαύμαζε. Το πήρε στο χέρι της και ύψωσε το ποτήρι προς τον Μάριο, σαν ένδειξη αποδοχής του ποτού.

Πήρε μια βαθιά ανάσα ο Μάριος και πήγε προς το μέρος της. Της συστήθηκε και μετά την ρώτησε το δικό της όνομα. Την ρώτησε εάν ήθελε και η ίδια να κανονίσουν να πάνε για καφέ την επόμενη μέρα, να γνωριστούνε καλύτερα. Αυτή δέχτηκε και ανταλλάξανε τηλέφωνα.

Όλο το βράδυ, το ο Μάριος δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια του από πάνω της.

Οι επόμενοι μήνες κύλησαν μαγικά και για τους δύο. Έβγαιναν, πήγαιναν εκδρομές, ταξίδια… Άρχισαν σιγά σιγά να ερωτεύεται ο ένας τον άλλο και χωρίς να το καταλάβουν έγιναν ζευγάρι. Και πολύ σύντομα αποφάσισαν να συγκατοικήσουν. Κάθε Σαββατοκύριακο και κάτι καινούργιο έκαναν.

Μετά από κάποιους μήνες, άρχισε να φαίνεται ο αληθινός χαρακτήρας του Μάριου. Ένας χαρακτήρας που δεν είχε ξαναδεί η Ελένη. Γινόταν προσβλητικός, έντονος σε κάποιες απόψεις που είχε και θεωρούσε ότι γνώριζε τα πάντα. Όταν βγαίνανε με παρέα, τους πρόσβαλε και πρόσβαλε και την Ελένη επίσης. Στο σπίτι όταν ήταν μόνοι, του τα έλεγε η Ελένη, της ζητούσε συγγνώμη και ότι δεν θα το ξανακάνει. Αλλά πάντοτε γινόταν το ίδιο.

Ένα βράδυ μετά από πολύ σκέψη, η Ελένη του μίλησε και του είπε πως είναι καλύτερα για ένα διάστημα να μείνουνε χώρια, γιατί δεν άντεχε αυτή τη συμπεριφορά. Mάζεψε τα πράγματά της και πήγε στο πατρικό της. Πέρασε μια βδομάδα και ο Μάριος μην μπορώντας χωρίς την Έλενα, της έστειλε μήνυμα να βρεθούνε να μιλήσουνε, η Έλενα δέχτηκα αλλά είχε και τις επιφυλάξεις της. Πήγανε για καφέ κάπου ήσυχα, όταν είδε ο ένας τον άλλο, κάτι σκίρτησε μέσα τους. Και τότε ο Μάριος άρχισε να της λέει πόσο έχει μετανιώσει για την συμπεριφορά του και ότι για χάρη της θα αλλάξει. Θα γίνει ένας άλλος άνθρωπος. Και την παρακάλεσε να επιστρέψει στο σπίτι τους. Του απάντησε πως θέλει να το σκεφτεί και του δώσει μια απάντηση μέχρι την επόμενη μέρα. Ήθελε να σκεφτεί όλα αυτά που της είπε και αν άξιζε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Όλο το βράδυ η Έλενα σκεφτόταν τι θα κάνει, τον ήθελε, τον αγαπούσε και ήταν ερωτευμένη μαζί του, αλλά η συμπεριφορά του τα χαλούσε όλα. “Όντως θα αλλάξει;”, αυτό το ερώτημα την βασάνιζε όλο το βράδυ, μέχρι που αποκοιμήθηκε.

Ήρθε το ξημέρωμα και η Ελένη είχε πάρει την απόφασή της. Προτίμησε να μην του στείλει μήνυμα ή να τον πάρει τηλέφωνο. Ήθελε να του κάνει έκπληξη. Και έτσι μάζεψε τα ρούχα της και πήγε στο διαμέρισμα τους. Όταν άνοιξε τη πόρτα, ο Μάριος καθότανε στο καναπέ βλέποντας τηλεόραση και έκπληκτος την είδε και δεν πίστευε στα μάτια του ότι η Έλενα επέστρεψε σπίτι. Την πήρε αγκαλιά, την φιλούσε και χαμογελούσε σαν χαζός, μην πιστεύοντας την έκπληξη που του έχει κάνει.

Περνούσαν οι μέρες, οι μήνες και όλα πήγαιναν καλά για το ζευγάρι. Ο Μάριος δεν θύμιζε καθόλου τον παλιό του εαυτό.

Αρκετό καιρό άντεξε ο Μάριος να καταπιέζει το χαρακτήρα του και έτσι σιγά σιγά άρχισε πάλι τα παλιά. Να προσβάλει την Ελένη μπροστά στους φίλους, να μην σηκώνει κουβέντα, να γίνεται καταπιεστικός. Όταν έβγαινε η Ελένη με της φίλες της, της έστελνε μηνύματα πιστεύοντας πως ήταν με κάποιον άλλο άντρα και όχι με τις φίλες και της έριχνε τη ψυχολογία της. Μέχρι και γιατί ο κάθε άντρας να της κάνει like στις φωτογραφίες της και την έλεγε πουτάνα και ότι πίστευε πως πήγαινε μαζί τους.

Ένα βράδυ είχανε μαλώσει και την χτύπησε. Αυτό ήτανε το τελειωτικό χτύπημα για την Έλενα. Μάζεψε τα πράγματά της και έφυγε για τα καλά από το σπίτι και επέστρεψε στο πατρικό της. Δεν ήθελε να τον ξαναδεί. Ούτε να ακούσει το οτιδήποτε από αυτόν. Έκλαιγε για μέρες και της πήρε καιρό να συνέλθει.

Άρχισε μέρα με την μέρα με τη βοήθεια από την οικογένειά της και τις φίλες της, να στέκεται στα πόδια της και να συνεχίζει τη ζωή της χωρίς αυτόν. Αλλά αυτός δεν έλεγε να σταματήσει να την θέλει. Να της στέλνει μηνύματα, να την παίρνει τηλέφωνο. Να της λέει πόσο την θέλει, πόσο την αγαπάει. Αλλά αυτή δεν ήθελε να επιστρέψει. Πλέον δεν του είχε εμπιστοσύνη.

Είναι όμορφη κοπέλα και κανένας άντρας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος όταν την δει. Και τότε κάποιος της είχε στείλει μήνυμα στα Social Media και αρχίσανε να μιλάνε με τις ώρες. Με κάποιο περίεργο τρόπο, ο Μάριος το ανακάλυψε αυτό. Του γύρισε το μάτι, ένιωθε πληγωμένος που η πρώην κοπέλα του προχώρησε τη ζωή της και αυτός είναι κολλημένος σε αυτήν. Τότε άρχισε όπου βρεθεί και όπου σταθεί να την κατηγορεί, να λέει τα χειρότερα λόγια για αυτήν. Να λέει σε κοινούς φίλους πόσο βρώμικη κοπέλα είναι. Πόσο κακός χαρακτήρας είναι. Πως όλες τις φίλες της, τις κατηγορούσε. Έφτασε στο σημείο να περνά από το σπίτι της και να κάθεται με τις ώρες μέσα στο αυτοκίνητο για να παρακολουθεί και τότε είδε ένα άγνωστο άντρα να πηγαίνει στο σπίτι της. Το είπε και αυτό στους φίλους. Πως έβαλε στο σπίτι κάποιον με περισσότερα λεφτά. Πως τον καιρό που ήταν μαζί του, πήγαινε και με άλλους (έλεγε πως είχε βάλει ντετέκτιβ, να την παρακολουθεί και τα ήξερε όλα αυτά). Μέχρι και στις φίλες της την κατηγορούσε. Και τους έλεγε πως δεν ήτανε σόι κοπέλα και πως τις κουτσομπόλευε.

Η Έλενα τα είχε μάθει όλα αυτά από τις φίλες και άρχισε να την παίρνει από κάτω. Επηρεάστηκε η ψυχολογία της. Τα έμαθαν και οι γονείς της. Και όσο μάθαινε η Ελένη όσα έλεγε για αυτήν, τόσο χειρότερα γινόταν τα πράγματα για αυτήν. Ο άλλος άντρας απομακρύνθηκε από αυτήν, δεν ήθελε να μπλέξει σε όλη αυτή την παράνοια του πρώην. Τότε οι γονείς της πήραν την απόφαση να τον καταγγείλουν στην αστυνομία και να κάνουνε περιοριστικά μέτρα. Ούτε αυτό κατάφερε να τον σταματήσει.

Μόνο όταν τον συνέλαβε η αστυνομία και τον άφησε στο κελί για λίγες μέρες, κατάλαβε τι έχει κάνει στο άτομο που αγάπησε με όλη του την καρδιά. Όταν βγήκε από τη φυλακή, της έστειλε μήνυμα με ένα “Συγγνώμη”. Και πως δεν θα την ξαναενοχλούσε ποτέ ξανά και της ευχόταν να είναι πάντοτε ευτυχισμένη. Και να βρει ένα άντρα που να την αγαπάει, και να την εκτιμάει όπως της αξίζει. Και από τότε η Ελένη δεν ξανάκουσε το οτιδήποτε από τον Μάριο. Στάθηκε στα πόδια της και συνέχισε τη ζωή της όπως της αξίζει. Και είναι ευτυχισμένη δίπλα σε ένα καταπληκτικό άντρα. Που της μιλάει με σεβασμό και αγάπη.

Σε σένα αγαπημένη μου φίλη, αξίζει να αγαπηθείς και να σε σεβαστούν όσο τίποτα άλλο στο κόσμο, γιατί είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος. Και το αξίζεις. ΑΞΙΖΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ. ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΞΑΝΑ ΝΑ ΣΕ ΜΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΑΣΕΒΕΙΑ!

Αντζελίνα Πελοπίδα

Απάντηση


Αρέσει σε %d bloggers: