5+1 κανόνες συμπεριφοράς στα Ελληνικά Σόσιαλ Μύδια:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Με αφορμή τα πολύ τραγικά γεγονότα που βιώσαμε το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, βρήκα το θάρρος και τη δύναμη να καταγράψω τις αντιδράσεις του Ελληνικού Internet και με βάση αυτές, να φτιάξω έναν πολύ χρήσιμο οδηγό στο πώς θα πρέπει να αντιδράμε και να συμπεριφερόμαστε σε μία – ο μη γένοιτο – αντίστοιχη κρίσιμη κατάσταση στο μέλλον.
Ιδού, λοιπόν, φίλες και φίλοι, ο απόλυτος οδηγός συμπεριφοράς στα Σόσιαλ Μύδια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης:

Νάμπερ Ουάν (Κενόμπι):

Κοινοποίησε ό,τι ανεβάζουν. Μερικά θα είναι αλήθεια, μερικά λίγο αλήθεια, μερικά καθόλου, κάποια θα έχουν συνταγές μαγειρικής, κάποια συνταγές μολότοφ, σημασία έχει η ενημέρωση. Κοινοποιείς, σώζεις ζωές.

Νάμπερ του:

Να αντιδράς σε αναρτήσεις με τα emoticons Sad or Wow. Είναι τα βασικά εργαλεία εκδήλωσης λύπης και συμπαράστασης, μέσα από τα οποία υπάρχει κρυφός μηχανισμός στον οποίο ο Μαρκ (ο Ζούκεμπεργκ καλέ), ανάλογα πόσα τέτοια reactions υπάρχουν, χτίζει υποδομές και χρηματοδοτεί προσπάθειες για το καλό όλων μας. Sad and Wow λοιπόν, για ένα καλύτερο αύριο!

Νάμπερ θρι:

Ψάξε για παλιές δηλώσεις πολιτικών που έχουν να κάνουν με αντίστοιχα γεγονότα (αν χρειαστεί φτιασίδωσε τα και λίγο, π.χ. Μιλάει ο υπουργός πολιτισμού για «φωτιά» στις παραλίες της Μυκόνου; Κράτα το «φωτιά» και σβήσε τα υπόλοιπα) και ανέβασε τες, με έναν τίτλο του στυλ «ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΚΡΕΜΑΛΑ, ΑΝΑΣΚΑΛΩΠΙΣΜΟΣ», με σκοπό να δει ο κόσμος τι κουμάσια είναι όλοι αυτοί οι τιποτένιοι. Μη ξεχάσεις να το κάνεις δημόσιο το post για περισσότερες κοινοποιήσεις.

Νάμπερ φορ:

Βρες τα πιο συγκλονιστικά, αποκαλυπτικά, ανατριχιαστικά ντοκουμέντα από την τραγωδία, πέταξε μέσα 2 κιλά emoticons, σύμβολα, θαυμαστικά, ερωτηματικά, φώτα νέον και λαμπάκια, και κοινοποίησε τα. Ο κόσμος θα συγκινηθεί, θα ταυτιστεί (ελπίζω όχι πολύ), θα ταρακουνηθεί και σίγουρα θα γίνουμε όλοι καλύτεροι και πιο υπεύθυνοι. Μην ξεχνάς να συνοδέψεις την κάθε ανάρτηση με το απαραίτητο «ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΗΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ» ή κάτι πιο ψαγμένο του στυλ «Hell is a place on earth» κτλ.

Νάμπερ φάιβ:

Πάρε αμπάριζα όλα τα ποστ που κάνουν ενημερωτικές σελίδες, δημόσια πρόσωπα, μοντέλα, μοντελιστές, ανιματέρ, μπουρζουαζέρ, κασκαντέρ, και ξεκίνα να πετάς έτοιμα comments στα οποία κράζεις όλα τα παραπάνω, όλους τους παραπάνω, μαζί με τους 300 της Βουλής πάντα όπως και όλες τις κυβερνήσεις. Στόλισε το με λίγα emoticons και θαυμαστικά, copy paste κείμενο, και ξεκινάς. Με τον τρόπο αυτό, θα διασπείρεις περισσότερο την αμφιβολία αλλά και την αγανάκτηση που νιώθεις κι ο κόσμος θα ανταποκριθεί και θα ξυπνήσει πολύ πιο γρήγορα. Αν θες bonus ανταπόκριση, κάνε και like στον εαυτό σου.

Λαστ μπατ νοτ λιστ:

Μη διασταυρώσεις σε καμία περίπτωση δηλώσεις, video, κοινοποιήσεις, προφίλ, ομάδες, αριθμούς λογαριασμών IBAN που δίνονται αβέρτα σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι όλα έγκυρα κι εμπεριστατωμένα, ο κόσμος είναι αλληλέγγυος και ειλικρινής, κανείς δεν έχει σκοπό να εκμεταλλευτεί μία τέτοια κατάσταση ή να μαζέψει likes για να έχει να ανταλλάζει με τον διπλανό του. Όλοι για έναν κι ένας για τον κανέναν.

Ο παραπάνω οδηγός είναι μία προσφορά της επιστημονικής ομάδας του πλουζ.τζι αρ και των έγκυρων συνεργατών του. Ευελπιστούμε ότι το 99,999% των αναγνωστών μας, θα τον δουν, θα μειδιάσουν, θα νευριάσουν, θα μας βρίσουν και κυρίως θα τον ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΟΥΝ και δε θα πράξουν κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.
Για το 0,001%, δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα, εδώ ακόμα είναι ιερέας ο πάτερ “ΚΑΚΟ ΜΠΖΟΦΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ”, εμείς θα φάμε το φταίξιμο;

Καλά μυαλά.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook