Αίτημα Φιλίας

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Φατσόμπουκο,η αγαπημένη μου απασχόληση τον τελευταίο καιρό. Λατρεύω να γνωρίζω ανθρώπους ,να ανταλλάσσω απόψεις, ενίοτε να ψιλοκατινιάζομαι,άλλωστε είμαι γνωστή για την ξινίλα μου και τα άψογα “γαλλικά ” μου. Έτσι χαζολογώντας ένα βράδυ δέχτηκα ένα αίτημα φιλίας. Δεν συνηθίζω βέβαια να δέχομαι όποιον μου στέλνει ,θέλω να μου κάνει ένα κάτι ρε παιδί μου ,ένα κλικ ,να μου προξενεί θετικά συναισθήματα ,να μου εξάπτει την περιέργεια. Όλως παραδόξως δεν έψαξα καθόλου εκείνο το προφίλ,πάτησα αποδοχή χωρίς να το σκεφτώ και σχεδόν ασυνείδητα.

Κι έτσι ξεκίνησε. Μια γνωριμία σταθμός. Κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Κάτι που ήταν πιο αληθινό από τις γνωριμίες της αληθινής ζωής. Τώρα μπορεί και να σκεφτείτε τι παπαριές γράφω η γυναίκα. Εδώ που τα λέμε κι εγώ αν το άκουγα κάπως έτσι θα αντιδρούσα. Είναι δυνατόν μεγάλες γυναίκες να κάνουμε γνωριμίες με ανθρώπους που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ στη ζωή μας και πιθανόν και ποτέ να μην τα καταφέρουμε ; Κι όμως γίνεται. Γιατί τελικά η ψυχή μας μπορεί να ακουμπήσει σε μια άλλη ψυχή ,άσχετα από τον τρόπο γνωριμίας ,την απόσταση που μας χωρίζει. Έχω γνωρίσει πολλούς κι αξιόλογους ανθρώπους εδώ μέσα ,μία όμως θεωρώ ότι με σημάδεψε.

Ήταν λες και γνωριζόμασταν χρόνια. Συμπλήρωνε η μια τις φράσεις της άλλης. Σαν να ήμασταν κολλητές από παιδιά. Αισθανόμουν ότι είχαμε κρυφογελάσει στο μαθητικό μας θρανίο ,ότι καρδιοχτυπήσαμε παρέα για πρώτη φορά, ότι κρυβόμασταν για να καπνίσουμε το πρώτο μας τσιγάρο.

Για να σας προλάβω ,δεν είμαι ο τύπος που ζω σε μια εικονική πραγματικότητα. Είμαι φωνακλού, φασαριόζα ,ζω έντονα, δεν χάνω ευκαιρία για βόλτες και παρέες. Κι ούτε μου έλειπε η κολλητή. Όλο αυτό ήταν τελείως διαφορετικό. Ήταν λες και κούμπωσε ένα κομμάτι μου σε ένα δικό της κομμάτι. Ήταν λες και βρήκα ένα μέρος μου που έλειπε. Περνούσαμε βραδιά ατελείωτα πληκτρολογώντας ,βράδια με πολύ γέλιο αλλά και με κλάμα. Ήξερα ότι μπορούσα να της πω τα πάντα, ήμουν σίγουρη ότι αυτή ,που στην ουσία ήταν μια άγνωστη, με καταλάβαινε καλύτερα από τον καθένα. Μιλούσαμε για τα πάντα. Από το πιο σοβαρό ζήτημα που μας απασχολούσε μέχρι την πιο ασήμαντη χαζομάρα. Μετά αρχίσαμε να μιλάμε στο τηλέφωνο. Ήταν τόσο έντονα τα συναισθήματα. Ήταν λες κι είχαμε βιώσει μαζί πράγματα και καταστάσεις. Της είπα πράγματα που δεν είχα τολμήσει να πω σε κανέναν. Κι αυτή πάντα εκεί ,με μια συμβουλή ,μια όμορφη κουβέντα. κι όπου χρειαζόταν ένα “Α φακ γιου μαρή”. Που ακόμη κι αυτό έκρυβε αγάπη μέσα του.

Έχει περάσει τόσος καιρός από εκείνη την πρώτη μας δειλή κουβέντα. Έχει εξελιχθεί τόσο η σχέση μας, έχει γίνει τόσο στενός ο δεσμός μας. Δεν περνάει μέρα που να μην μιλήσουμε. Άλλοτε στα κλεφτά ,ανάμεσα σε υποχρεώσεις, παιδιά, δουλειές κι άλλοτε με τις ώρες. Ακόμη κι αν μέσα στη μέρα δεν προλάβουμε να ανταλλάξουμε πολλές κουβέντες ,πέρα από μια καλημέρα και μια κουρασμένη καληνύχτα , ξέρουμε ότι μπορεί να βασίζεται η μια στην άλλη. Ότι μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο και να πει ότι της έρθει στο μυαλό.

Αισθάνομαι πραγματικά τυχερή. Ξέρω ότι ήρθε στη ζωή μου για να μείνει. Μπορεί να μην ήταν κλασική η γνωριμία μας, μπορεί για πολλούς να ήταν ανορθόδοξη ,για μένα όμως ήταν ότι πιο πραγματικό μπορούσε να μου συμβεί. Και πλέον μετά από τόσο καιρό κοντεύει η στιγμή που θα συναντηθούμε. Το έχουμε συζητήσει τόσες πολλές φορές. Πόσο τέλεια θα ήταν αν μέναμε σε μια λογική απόσταση ,αν θα μπορούσαμε να βρισκόμασταν τακτικά κι από κοντά. Πλέον θα το κάνουμε πραγματικότητα και πιστέψτε με η καρδιά μου χτυπάει δυνατά κάθε φορά που το σκέφτομαι.

Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν δεν είχα αποδεχθεί εκείνο το αίτημα φιλίας. Αλλά τελικά κάποιες φορές το σύμπαν σταματάει να συνουσιάζεται κι αποφασίζει να κάνει το σωστό. Απλά Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όλα αυτά τα ατελείωτα δύσκολα βραδιά που περάσαμε παρέα. Σ’ ευχαριστώ γιατί χωρίς να το ξέρεις με έκανες να αντιμετωπίσω τα σκοτάδια μου. Σ’ ευχαριστώ που μαζί διώξαμε τους δράκους μου. Μα πιο πολύ Σ’ευχαριστω που είσαι εσύ!

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook