Άνδρας του Tinder

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να πείτε, «εντάξει τι έχω μωρέ να χάσω», για έναν άνθρωπο που γνωρίσατε στον δρόμο, για ένα φίλο που τελικά δεν τον βλέπατε και τόσο φιλικά. Αυτό σκέφτηκα και εγώ και εγκατέστησα στο καινούριο μου κινητό την εφαρμογή Tinder. Αν δεν ήταν καινούριο δεν θα είχε ελεύθερο χώρο να την εγκαταστήσω και αν δεν έλεγα «τι έχω να χάσω», δεν θα είχα χώρο να τον βάλω στην καρδιά μου.

Τον λένε Δημ… μάλλον θα σας τον συστήσω όπως τον ονομάζω εγώ, τον λένε λοιπόν ΑΝΤΡΑ. Με ένα like τον γνώρισα και ένα «δε’ν κακό γκομενάκι». Ανταλλάξαμε μερικά μηνύματα, τύπου από πού είσαι και άλλα τέτοια κλασσικά κοινότυπα. Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά, που είδα αυτόν τον άνθρωπο κοινότυπα και η πρώτη και η τελευταία φορά που ανταλλάξαμε μηνύματα.

Δεν θυμάμαι ποιος πρότεινε να πιούμε μια μπύρα, μα αν το έκανα εγώ, θα μου εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια. Με τον που τον αντικρίζω, μου βγάζει μια απίστευτη επιθυμία να τον αγκαλιάσω, σαν να τον ξέρω χρόνια. Δεν είναι και ο πιο θερμός άντρας, φαίνεται στο βλέμμα του μια περίεργη ιδιοτροπία, έχω και αυτό το κακό να μυρίζομαι από χιλιόμετρα τους ανθρώπους.

Καθώς περπατούσαμε το ύψος του μου προκαλούσε τρελή αμηχανία. Ήθελα να φύγω. «Που πας ρε κάμπια με αυτόν τον τύπο» και καθώς σκεφτόμουν όλα αυτά σήκωσε το χέρι του και έφτιαξε την φράντζα στα μαλλιά του. Πρέπει να φοράει 45 νούμερο παπούτσι καθώς προσπαθούσα απεγνωσμένα να ακολουθήσω τον βηματισμό του.

Μέχρι τώρα, είναι ένα πανέμορφο αγόρι με ωραία φωνή και υπέροχο χαμόγελο. Ένα κλασικό αγόρι. Ήπιαμε μια μπύρα 6 ωρών. Έξι υπέροχες ώρες ανακάλυψης ενός άντρα, που έχει εκλείψει στις μέρες μας. Η φωνή του ήρεμη και η ματιά του -αυτή που σας έλεγα πριν ιδιότροπη-, ματιά που γαληνεύει την ψυχή σου. Τα λόγια του μετρημένα και ντυμένα με εκφραστικές κινήσεις των χεριών.

Είναι 43 χρονών και ζει με στόχους. Ζει δηλαδή. Στην τέταρτη δεκαετία του αποφάσισε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και να γίνει πιλότος. Μα τέτοιοι άνθρωποι μόνο θα πρέπει να πετούν. Να πετούν ανάμεσα στις κοιμισμένες ψυχές και να επιδεικνύουν το νόημα της ζωής. Να σου ξυπνούν την επιθυμία να πετύχεις, ότι έχεις θάψει κάτω από τα ενοίκια, τον ΕΜΦΙΑ, το σούπερ μάρκετ. Μιλά για το όνειρο του και τα μάτια του αλλάζουν όψη. Το άσπρο γίνεται κάτασπρο και το μαύρο κατάμαυρο. Σμίγει τα χείλη του όπως ακριβώς κάναμε παιδιά, όταν μας έπαιρναν επιτέλους το αγαπημένο μας παιχνίδι.

Μιλά συνεχώς για αυτό που κάνει. Δεν το περιγράφει απλά ως άλλος ψωνισμένος, αλλά σε βάζει στο παιχνίδι. Σε κάνει να νιώθεις πως πρέπει να διαβάσεις γιατί αύριο δίνεις μάθημα. Σε κάνει να νιώθεις σαν και αυτόν. Και καθώς μιλά, σου ανάβει το τσιγάρο, σε ρωτά τι θα πιεις για να το παραγγείλει ο ίδιος και σταυρώνει τα πόδια του τόσο προσεγμένα. Φεύγοντας σου ανοίγει την πόρτα και όταν φτάνεις δυστυχώς στο τέλος της βραδιάς, κατεβαίνει από την μηχανή και βγάζει τα γάντια του για να σε χαιρετήσει.

Φεύγει και ξανά μιλάτε στο επόμενο ποτό. Δεν ζητά τίποτα γιατί ΖΕΙ και εσύ δεν μπορείς να μην του ξαναζητήσεις να βγείτε γιατί δεν έχεις ξαναζήσει κάτι τόσο όμορφο. Δεν έχω γνωρίσει ξανά τέτοια προσωπικότητα. Φυσικά θα του στείλεις ένα μήνυμα «πέρασα όμορφα» και θα το θεωρήσει περιττό γιατί πριν του το είπες, όταν ήσασταν μαζί. Δεν σε θυμώνει αυτό, δεν σε κάνει να θες να τον ζαλίσεις, σε κάνει να θες να του δώσεις δύο φτερά ακόμα, να πετάξει πιο μακριά. Σε κάνει να θες να του εκφράζεις τον θαυμασμό σου και να του μεταφέρεις μέσα από τα μάτια σου το ευχαριστώ, πού είχες την τύχη να τον γνωρίσεις. Είναι ιδιαίτερος, μπορεί να μην τον ξαναδείς ποτέ, μα αυτό δεν σε στεναχωρεί. Σε κάνει να θες να του πεις πως αν και ήπιαμε δυο μπύρες θέλω να είμαι εδώ για ότι χρειαστείς. Γιατί άνθρωπέ μου ΖΕΙΣ. Γιατί θέλω να σε δω μπροστά μου να λύνεις τον κύβο του Ρούμπικ, γιατί ξέρω πως θα τον λύσεις με την ίδια λάμψη στα μάτια.

Και αν αναρωτιέστε, ΟΧΙ δεν σας περιγράφω έναν έρωτα. Σας περιγράφω έναν ΑΝΤΡΑ. Τον άντρα του Τinder. Νιώθω τόσο τυχερή που τον γνώρισα και τόσο αδιάφορα αν θα τον ξαναδώ, γιατί σε κάθε ραντεβού σου γεμίζει τόσο την ψυχή σου, που δεν σου αφήνει κανένα κενό για να προσμένεις το επόμενο ραντεβού. Σου θυμίζει την δύναμη σου και το πόσο σπάνιοι είναι οι άντρες στις μέρες μας. Σε κάνει να θες να του πιάσεις τα χέρια και να του μεταφέρεις κάθε ενέργεια να πετύχει τον στόχο του.

 

Φωτεινή Σαμπάνη

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook