Ας ΞΑΝΑγνωριστούμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ας ξαναγνωριστούμε.
Είμαι το Φυστίκι ΠουΚυλάει και μαζί με καμιά 10ριά αρθρογράφους σε πρώτη φάση, ξεκινήσαμε πριν 6 περίπου μήνες το thebluez.gr. Μας στήριξαν από την πρώτη μέρα 250 περίπου γαμάτα φιλαράκια και έδωσαν φτερά στο bluezάκι μας να φτάσει μακριά. Στην πορεία, οι αρθρογράφοι μας έγιναν 30 και ταυτόχρονα αρχίσαμε να φιλοξενούμε πολλές εκατοντάδες guests. Οι 250 πρώτοι φίλοι έγιναν 4μιση χιλιάδες εγγεγραμμένοι και αυτή εδώ τη στιγμή που μιλάμε οι μοναδικές προβολές αυτή εδώ τη στιγμή που γράφεται αυτό το editorial, σύμφωνα με το google είναι κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο σε 728 κείμενα. Not bad huh?

Τι είναι όμως το thebluez.gr ;
Είναι τόπος έκφρασης, ξεσπάσματος, δημιουργίας, πάθους. Δεν είναι εύκολο site, είναι “βαρύ”. Μιλάμε συχνά για θανάτους, για χωρισμούς, για ορφάνια, για ανεργία, για μοναξιά, για ψυχολογικά αδιέξοδα. Άλλες φορές βέβαια καφρίζουμε, για να ξορκίσουμε τα ζόρια μας και κάνουμε χιούμορ νηπιαγωγείου – ας είμαστε γονείς ήδη οι περισσότεροι. Τα κείμενα μας στην πλειοψηφία τους είναι μυθοπλασίες, χωρίς βέβαια να αποκλείονται τα βιωματικά κείμενα, οι μαρτυρίες ανθρώπων που διηγούνται γεγονότα όπως ακριβώς τα έζησαν. Τα περισσότερα όμως κείμενα επαναλαμβάνω, είναι μυθοπλασία. Είμαστε ΚΥΡΙΩΣ παραμυθάδες ενηλίκων (α, έχουμε και παραμύθια για παιδιά, ψάξτε στην ενότητα BabyBluez ) ως επί το πλείστον όμως, απευθυνόμαστε σε ενήλικες. Το λεξιλόγιο μας λοιπόν, είναι συχνά λεξιλόγιο ενηλίκων. Ναι, κάποια κείμενα περιέχουν βωμολοχίες. Κάποια (λίγα) κείμενα έχουν αισθησιακό περιεχόμενο. Το σεξ (ή, η έλλειψη αυτού χαχα) είναι μέρος της ζωής των ενηλίκων, οπότε ναι, έχει θέση στο Bluez. Προσπεράστε, αν σοκάρεστε εύκολα. Μας αρέσουν και οι τρομακτικές ιστορίες, κάποια κείμενα μας είναι βίαια και αιματοβαμμένα! (Αλλά έχουν πλάκα, ψάξτε να τα βρείτε!). Καλύτερα που τα γράφουμε στο Bluez, παρά να πάρουμε ένα κατάνα στο γραφείο να πάρουμε το σκάλπ του διευθυντή μας, ε;

Επίσης πολύ βασικό, σημειώστε πως στο Bluez γράφουμε για το κέφι μας, δεν είμαστε επαγγελματίες λογοτέχνες! (Αν κ πολλοί από τους κειμενογράφους μας είναι πραγματικά συγγραφικά διαμάντια, σημειώστε τα ονόματά τους, είναι θέμα χρόνου να δείτε δουλειά τους τυπωμένη!). Δεν είναι όλα μας τα κείμενα τέλεια, μπορεί να εντοπίσετε ορθογραφικά, συντακτικά ή νοηματικά λάθη. Δεν πειράζει, κάθε μέρα γινόμαστε και καλύτεροι και όταν μας επισημαίνετε λάθη τρέχουμε να τα διορθώσουμε. Να προσμετρηθεί στα θετικά μας, παρακαλώ!

Η σελίδα του Bluez στο facebook έχει και ομάδα, το Τhebluez.grWritersAndFriends,  που αποτελείται κυρίως από σκληροπυρηνικούς φανς του Bluez! Ε τι να κάνουμε, κάθε ομάδα έχει και τα χουλιγκανάκια της. Οι δικοί μας οπαδοί στην ομάδα, έχουν πάθος – τρελόπαιδα λέμε, κοντά στα 900 μέλη που άμα τους πεις στραβή κουβέντα για την αγαπημένη τους σελίδα μπορεί να σε δαγκώσουν! Να, σήμερα ας πούμε, θύμωσαν πολύ που η ομάδα τους λίγο ταρακουνήθηκε! Έτσι είναι αυτά τα πράγματα, δεν είναι να παίζεις με την αγάπη του κόσμου, γιατί τελικά πετυχαίνεις το αντίθετο από τον αρχικό σου στόχο, τους πορώνεις και τους φανατίζεις και γράφουν περισσότερα κείμενα και στέλνουν και διαβάζουν και κοινοποιούν!

Σας ευχαριστούμε λοιπόν άλλη μια φορά για όλα (την φανατική μας εξέδρα λίγο περισσότερο). Δε μασάμε πουθενά και συνεχίζουμε!

Α ναι, έχετε και τα μάτια σας ανοιχτά για κάτι πολύ ιδιαίτερο, σύντομα! Δεν θα είναι για όλους όμως! Λίγοι και… κακοί! 😉
Shhh, it’s a secret!

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook