Χριστιανός Ορθόδοξος

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
()

Για άλλη μια φορά έχει γεμίσει η αρχική μου σελίδα στο FACEBOOK κατάρες και βρισιές για τους παπάδες και την εκκλησία. Ένας (ακόμα) κακός ιερέας. Ένας ιερέας τέρας που βίασε. Πριν λίγο καιρό ένας άλλος ιερέας έβγαλε πύρινους λόγους μισαλλοδοξίας, ευχόμενους καρκίνους και θανάτους. Και γω ντρέπομαι για αυτά, πικραίνομαι, θυμώνω! Τι να πω στον εξαγριωμένο κόσμο, πως έχει άδικο; Δεν έχει… Και γω ντρέπομαι τόσο για λογαριασμό τους.

Είμαι Χ.Ο. Δεν το λέω με περηφάνια, το αναφέρω ως γεγονός. Είμαι ενήλικος άνθρωπος και επιλέγω συνειδητά το θρήσκευμα μου. Δεν είμαι χριστιανοταλιμπάν, δεν είμαι πρόβατο να με τραβάνε από τη μύτη, δεν είμαι ιεροκήρυκας, δεν είμαι μεγαλόσταυρος. Είμαι ένας από τους ανθρώπους που πορεύονται στη ζωή τους με ελπίδα στον Χριστό και πίστη στα λόγια και τις πράξεις Του. Δεν κραυγάζω τα πιστεύω μου, ότι είμαι είμαι για μένα. Δεν με ενοχλεί που εσύ δεν είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος, μπορώ να κουβεντιάσω και μαζί σου αν θες. Και αν είσαι άνθρωπος με ανοιχτό μυαλό, καλοπροαίρετος θα δεις πως έχουμε και κοινά σημεία, σε όποιο Θεό κι αν πιστεύεις – Και αν είσαι άθεος, πάλι αποδέχομαι την επιλογή σου και εφόσον δεν σε ενοχλώ με την δική μου, ξέρω πως θα με αποδεχτείς και συ. Τον Σταυρό μου που φορώ στο λαιμό δεν θα το χρησιμοποιήσω ποτέ εναντίον σου, φάρμακο είναι – όχι όπλο.

Η πίστη μου δε με ντροπιάζει ποτέ. Η θρησκεία μου, ο πυρήνας όλων όσων δίδαξε ο Ιησούς, δε με απογοητεύει ποτέ. Είναι το λιμάνι μου, η παρηγοριά μου, κίνητρο να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Η προσευχή μου είναι το μονοπάτι μου και τελικός προορισμός μου (θέλω να πιστεύω) το Φως. Περπατώ με το κεφάλι ψηλά. Μα κάποιοι από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας μου, με πληγώνουν. Λες και είναι κι αυτό μια δοκιμασία που πρέπει να περάσω για την Πίστη μου. Και είναι δύσκολο να πολεμήσεις τον εχθρό εκ των έσω.

Καμιά φορά αγανακτώ που πρέπει να δηλώσω το προφανές, δεν είναι όλοι οι ιερείς ΤΕΡΑΤΑ. Δεν παραβίασαν όλοι το λόγο του Κυρίου, δεν εκμεταλλεύτηκαν όλοι την εμπιστοσύνη των ανθρώπων. Μα στο θυμό μου επάνω, αναλογίζομαι πως δεν φταίει ο κόσμος και είναι δίκαιο που βάλλουν κατά των μιασμάτων αυτών που διασύρουν τον κλήρο. Πρέπει να ρίχνεται άπλετο φως σε τέτοιες συμπεριφορές και να τιμωρούνται παραδειγματικά οι ένοχοι όχι μόνο από το νόμο μα και από την ίδια την Εκκλησία. Δεν θα δικαιολογήσω κανέναν και θα ενώσω τη φωνή μου με εκείνους που ζητούν εκκαθάριση και διαφάνεια. Δεν είναι κομμάτι της πραγματικής Εκκλησίας μου ο βιαστής, ο ρατσιστής, ο φανατικός. Φορά το ένδυμα της Ορθοδοξίας, μα είναι ψεύτικο. Ο Χριστός μου δε μισεί, ο Χριστός μου δίδαξε Αγάπη, άνοιξε την αγκαλιά Του, συγχώρεσε, παρηγόρησε.

Δεν είναι ΑΥΤΗ η Εκκλησία μου, οι ρασοφόροι του μίσους, των μεγάλων λαθών. Η Εκκλησία μου είναι εκείνη που στέκεται χωρίς θόρυβο δίπλα στον φτωχό, τον άρρωστο, εκείνον που έχει χάσει κάθε ελπίδα. Δεν θα μάθεις για αυτό στην αρχική σου στο FACEBOOK, δεν θα διαβάσεις για αυτό σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Μην γελαστείς πως δεν υπάρχει αυτή η Εκκλησία. Είναι η Εκκλησία νέων μορφωμένων ανθρώπων που με γνώση πλέον και σύμμαχο συχνά την επιστήμη, τελεί κοινωνικό έργο. Είναι η Εκκλησία των πεφωτισμένων γερόντων που φυλάσσουν Θερμοπύλες σε απόμακρα, ξεχασμένα μοναστήρια πολύτιμων θησαυρών και κειμηλίων. Είναι η Εκκλησία των απλών πιστών, που στηρίζουν με το υστέρημα τους δράσεις για παιδιά και ηλικιωμένους. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Εκκλησία μου είναι εκείνη που με διδάσκει να είμαι ταπεινός, να συγχωρώ, να βοηθώ και να υπομένω δοκιμασίες με πίστη και ελπίδα.

Οι πραγματικοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι μαζί με σένα, κουβαλάνε τον δικό τους Σταυρό – δεν σε δικάζουν, συμπορεύονται με σένα. Ο πόνος μας ενώνει, η αγωνία, η πίστη – όχι το μίσος και η πίκρα.

Δεν θα βρεις την Εκκλησία μου στην αρχική σου στο FACEBOOK. Αν την αναζητήσεις, θα σε βρει Εκείνη. Στην απόγνωση. Στη μεγάλη μοναξιά. Στο αποκορύφωμα του πόνου. Στην ελπίδα σου για Φως.

Καλή Ανάσταση σε όλους.

 

Αμοργινός

Πώς σας φάνηκε αυτή η ιστορία;

Πατήστε πάνω σε ένα αστέρι για να την βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχον ψήφοι! Ψηφίστε πρώτοι!

Αφού σας άρεσε...

Ακολουθήστε μας στα social media!

5 σκέψεις στο “Χριστιανός Ορθόδοξος”

 1. ” Όταν βρεις τον Χριστό, σου αρκεί, δεν θέλεις τίποτ’ άλλο, ησυχάζεις. Γίνεσαι άλλος άνθρωπος. Ζεις παντού, όπου υπάρχει ο Χριστός. Ζεις στα άστρα, στο άπειρο, στον ουρανό με τους αγγέλους, με τους αγίους, στη γη με τους ανθρώπους, με τα φυτά, με τα ζώα, με όλους, με όλα. Όπου υπάρχει η αγάπη στον Χριστό, εξαφανίζεται η μοναξιά. Είσαι ειρηνικός, χαρούμενος, γεμάτος. Ούτε μελαγχολία, ούτε αρρώστια, ούτε πίεση, ούτε άγχος, ούτε κατήφεια ούτε κόλαση…..Κυριαρχεί ο Χριστός. Και η λαχτάρα του ανεσπέρου φωτός. Αυτή η λαχτάρα σε κάνει να αισθάνεσαι ότι ο θάνατος είναι η γέφυρα, που θα την περάσεις σε μια στιγμή για να συνεχίσεις τη ζωή του Χριστού…. Όταν ζεις στον κόσμο τον πνευματικό, ζεις σε άλλον κόσμο, σ’ αυτόν που αρέσκεται και λαχταράει η ψυχή σου. Δεν αδιαφορείς, όμως, και για τον άνθρωπο. Θέλεις κι αυτός να βρει τη σωτηρία, το φως, τον αγιασμό. Να μπουν όλοι στην Εκκλησία…..Ο Χριστός είναι το άκρον επιθυμητόν, δεν υπάρχει ανώτερο. Όλα τα αισθητά έχουν κόρο, αλλά ο Θεός δεν έχει κόρο. Αυτός είναι το παν…..
  (Από το βιβλίο: Βίος και Λόγοι αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου 1906 – 1991 )

 2. Παπαδαριό: Ονομάζουν τους εαυτούς τους αντιπροσώπους του Θεού. Τσιμπάς το δόλωμα και βρίσκεσαι να χτυπιέσαι ανάμεσα στο δίκιο και στο άδικο, την αλήθεια και την απάτη. Άστο, κράτα την επιλογή σου να πιστεύεις ή να μην πιστεύεις, να βρίσκεις παρηγοριά στην πίστη ή στην καρδιά σου.
  Το μαγαζί της εκκλησίας μας διώχνει, να γινόταν να ξανάρθει ο Χριστός με το φραγγέλιο να το καθαρίσει απ’ τους εμπόρους. Δεν χρειάζεσαι εκκλησία για να προσευχηθείς. Καθαρίζεις τη σκέψη σου και κοιμάσαι ήσυχος, μακάριος δηλαδή. Εξ άλλου, η βασιλεία των ουρανών είναι εδώ.

 3. Είναι πιο δυνατό να πεις ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΔΟΥΛΟΥΣ. Όπως ακριβώς είναι πιο δυνατό να πεις ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ. Που ούτε αυτό το είπε ο Χριστός αλλά το λένε οι δέκα εντολές, στην παλαιά διαθήκη, εκεί που λέει να μην φοράς και αναμεικτες ίνες και να μην τρως χοιρινό. Αλλά κανείς δεν απαρνειται τα πιτόγυρα, και τη βαμβακόλυκρα. Κρατάτε μόνο τις χαριτωμενιές και αφήνετε τα αντριχιαστικά από το μπουφεδάκι. Μαζί και την απαξίωση του χρυσόστομου για τους Έλληνες που είναι γεμάτοι πύον.

 4. MANARAVER, 1. τί ειναι πιο δυνατό; Να πεις τρεις λέξεις “Μην έχετε δούλους” ή να πεις “αγαπάτε αλλήλους όπως κι εγώ σας αγάπησα (δηλ. πάνω και από τους εαυτούς σας όπως εγώ που θυσιάζομαι για σας );
  Συμβουλή : Διάβασε ερμηνεία του ευαγγελίου από τους αγίους πατέρες π.χ. Χρυσόστομο και θα αντιληφθείς, π.χ. τα περί Συροφοινίκισσας, πως μετά την φαινομενική αρχική υποτίμιση την εξυψώνει (αν και ειδωλολάτρισσα) μπροστά σε Ιουδαίους: ” Ω γυναίκα! Μεγάλη η πίστη σου !” Παρομοίως και για τα υπόλοιπα που λες για την συκιά, τους χοίρους κλπ.
  2. Πραγματικός χριστιανός είναι μόνο ο άγιος, ο οποίος έχει εξομοιωθεί με τον Χριστό όσο είναι δυνατό σε άνθρωπο. Εμείς οι υπόλοιποι δεν είμαστε, αλλά προσπαθούμε να γίνουμε χριστιανοί, μέσα από τα πάθη μας και τα λάθη μας,προσπαθώντας να μετανοούμε και ζητώντας το έλεος του Θεού.

 5. Δεν θέλω να γράψω το παρακάτω σχόλιο στην κοινοποίηση του fb γιατί από ανάλογα παλιότερα σχόλια δέχθηκα και εγώ και η οικογένειά μου αισχρή λεκτική κακοποίηση από διάφορους χριστιανούς “καλοθελητές” . Καθώς το facebook μου είναι προσωπικό και έχει μελη της οικογένειας μου και τα παιδιά μου δεν σκοπεύω να τους υποβάλλω ξανα στις αγνές εκδηλώσεις χριστιανικής αγάπης οι οποίες περιέγραφαν πολύ γλαφυρά τον θάνατό μου, και τον θάνατο των παιδιών μου, όπως και με προέτρεπαν να επιδοθώ σε σεξουαλικές πράξεις με άνδρες και ζώα για να “ξελαμπικάρω”.

  Ναι….όχι. Η πίστη που “δεν ντροπιάζει” είναι από το μπουφέ, τον μπουφέ της δήθεν αγαπης και συγχώρεσης που δίδαξε ένας κατα 99% ανύπαρκτος προφήτης. Της “αγάπης” προς τη φοίνισσα που δεν την βοηθάει παρά μόνο αφού την εξευτελίσει, της “αγάπης” προς την ταλαίπωρη Συκιά που δεν είχε σύκα, προς τους χοίρους που δεν έφταιγαν σε τίποτα. Είναι η έλλειψη τριών τόσων δα μικρών λέξεων “Μην έχετε δούλους” που πάνω στην έλλειψή τους πάτησαν μέχρι τον 20ο αιώνα Αγγλοι, Γαλλοι, αμερικάνοι και είχαν δούλους, Δεν είναι όλοι τέρατα, σωστά, φαντάζομαι ακόμα και ανάμεσα στους SS δεν θα ήταν όλοι τέρατα. Όμως όλοι όσοι δεν είναι “τέρατα”, σιωπούν, συγκαλύπτουν, μεταθέτουν ιερείς και κουκουλώνουν τις ανομίες τους για να μην αναγκαστούν να παραδεχτούν, α) Πως το δέντρο τους έχει σάπια φρούτα, β) πως αυτός ο τρόπος ζωής που επιβάλλουν είναι ενάντια στην φύση, καταπιέζουν το σώμα αντί να το χαίρονται, το μισούν αντί να το αγαπούν. Όχι δεν συμπορεύονται με εσένα οι πραγματικοί χριστιανοί, δεν λέει αυτό ο χριστός, δεν λένε αυτό οι μαθητές τους δεν λέει αυτό ο διαφημιστής και μαρκετίστας της θρησκείας ο Α. Παύλος, οι πραγματικοί χριστιανοί χώνονται στο κοστουμάκι τους, όπως τους βολεύει και όταν τους βολεύει, σκεπάζουν με τον μανδύα της πίστης το κεφάλι τους για να μην βλέπουν ούτε μπροστά τους. Χριστιανοί ήταν αυτοί που δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο γιατί θα πήγαιναν τα προσφυγάκια. Χριστιανοί ήταν αυτοί που κλώτσησαν τον Ζακ, χριστιανός είσαι και εσύ που νομίζεις πως η εκκλησία στέκεται δίπλα στο φτωχό. Ποτέ δεν στάθηκε καμμία εκκλησία δίπλα στον φτωχό αν δεν είχε να κερδίσει κάτι. Αγιασμένα κόκκαλα και ξύλα και σκελετοί και ζώνες, φυτίλια και μήλαρακια έναντι παχυλού τιμήματος βεβαίως βεβαίως, έμποροι ψεύτικης ελπίδας και ανακούφισης με τίμημα το υστέρημα του φτωχού και μεροκαματιάρη, ο έχων δύο χιτώνες my ass, εδώ έχουν μερσεντές και δεν τις μοιράζονται. Ακόμα και τώρα όπου “βοηθάει” το κάνει με τις δικές σου προσφορές. Θες να είσαι χριστιανός; μπράβο σου, διάβασε το ιερό βιβλίο σου πρώτα, ολόκληρο, και δες αν μπορείς και αν αξίζει να ακολουθείς όσα λέει, έστω όσα λέει στην καινη διαθήκη, έστω όσα λέει μόνο ο χριστός, ακόμα και εκεί αντιφάσεις θα βρεις. Τέλος να ξέρεις, δεν χρειάζεται να είσαι χριστιανός για να είσαι καλός άνθρωπος, ούτε για να βρεις παρηγοριά, δεν χρειάζεται να εισαι χριστιανός για να αγαπάς και να αποδέχεσαι τους άλλους, χρειάζεται όμως να είσαι χριστιανός για να δικαιολογείς τις πράξεις σου όταν δεν αγαπάς και δεν αποδέχεσαι τους άλλους με πρόσχημα ότι το “λεει ο θεός”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *