TheBluez.gr » 🥧 The TastyBluez » 🍮 SWEETS and the city » Δροσιστική μους γιαούρτι με μπανάνα και καραμελωμένα πεκάν

Δροσιστική μους γιαούρτι με μπανάνα και καραμελωμένα πεκάν

Απόλυτα καλοκαιρινό γλυκάκι το οποίο μπορείς να κάνεις και με γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά αν θέλεις. Στη συνταγή πρόσθεσα και λιγο σοκολατένιο κέικ που μου περισσευε για να το κανω πιο πλούσιο σαν επιδόρπιο. Υπέροχο γλυκό πλούσιο σε ενέργεια αλλά θα μάθεις να φτιάχνεις και εύκολη καραμέλα (όχι με ζαχαρούχο, χιλιοειπώθηκε αυτό άστο).

 

Δροσιστική μους γιαούρτι με μπανάνα και καραμελωμένα πεκάν

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Category: επιδόρπιο, εύκολο, συνταγή, μπανάνα, γιαούρτι, πεκάν, μους

Cuisine: Ευρωπαική, καλοκαιρινή

Δροσιστική μους γιαούρτι με μπανάνα και καραμελωμένα πεκάν

Συστατικά

  • Για τη μους
  • 160 γρ γιαούρτι στραγγιστό (πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά)
  • 60 γρ καστανή ζάχαρη
  • 2 μπανάνες ώριμες
  • 2 κ.σ. ρούμι
  • Χυμό από μισό μικρό λεμόνι
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη απαλά σα γιαούρτι
  • Για τα καραμελωμένα πεκάν
  • 100 γρ σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφένδαμου (maple syrup)
  • 100 γρ πεκάν χοντροκομμένα
  • Προαιρετικά περισσευούμενο κέικ σε χοντρά κομματάκια

Οδηγίες

  • Βάζουμε στο μούλτι ή σε επεξεργαστή τα υλικά για τη μους εκτός από τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε να γίνουν όλα ένας λείος πουρές. Αν το δοκιμάσουμε η ζάχαρη θα είναι τραγανιστή αλλά όσο περνάει η ώρα λιώνει μέσα στο μείγμα. Αδειάζουμε σε ένα μπωλ και με μία σπάτουλα ρίχνουμε λίγη λίγη την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει μία αφράτη ελαφρά ρευστή μους. Τοποθετούμε στο ψυγείο.
  • Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα πεκάν. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε το σιρόπι σφενδάμη ή αγαύης και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά (θα αρχίζει ελαφρά να αφρίζει). Ρίχνουμε τα πεκάν και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη. Σβύνουμε τη φωτιά. Όσο το αφήνουμε παραπάνω θα αρχίσει η καραμέλα να σκληραίνει. Οποτε δεν ξεφεύγουμε πάνω από ένα δύο λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ποτηράκια βάζουμε δόσεις από τη μους σε συνδιασμό με το κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε) και από επάνω βάζουμε καραμελωμένα πεκάν.
  • Σερβίρεται κρύο από το ψυγείο.
  • Διατηρείται για δυο μέρες το γλυκό.

Σημειώσεις

Αντικαθιστούμε τα πεκάν με φουντούκι καραμελωμένο ή αμύγδαλο. Θα μπορούσαμε και καρύδι να βάλουμε κανονικό αλλά γίνεται λιγάκι βαρύ. Δε χρειάζεται να προσθέσετε ζελατίνη. Είναι γλυκό για κέρασμα σε ποτηράκι οπότε έχει ρευστότητα κανονικά όση χρειάζεται για να το απολαύσουμε. Αντικαθιστούμε την μπανάνα με φράουλα επίσης. Προσοχή. Οχι υπερβολικά ώριμες γιατί θα βγάλουν νερό.

https://thebluez.gr/drosistiki-mous-giaourti-me-mpanana-kai-karamelomena-pekan/

 

 

Πώς σας φάνηκε αυτή η ιστορία;

Πατήστε πάνω σε ένα αστέρι για να την βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Αφού σας άρεσε...

Ακολουθήστε μας στα social media!

Ελένη Τσεμπεράκη Mottet

Ξενιτεμένες γευσεις! Πειραιωτάκι ετών 43, μένω σε συνοριακή πόλη της Γαλλίας, παντρεμένη, έχω δυο παιδιά, σκύλο και γάτα, φανατική της PSG όμως και της Προοδευτικής, με Ρέμο, Calogero και πολλά γλυκά μέσα στο εργαστήρι μου!
Θα σου τα πω λοιπόν όλα. Πώς περναω εδώ στα ξένα, όλα τα καυτά κουτσομπολιά και νέα της εξοχής και θα σε τρατάρω και γλυκάκι (χμ μάλλον εσύ θα το φτιαξεις το γλυκό). Εισαι ταξιδιάρα ψυχή; Καλώς όρισες στον κόσμο μου όπου τα γαλλικά και το πιάνο απαγορεύονται! Ανέβα, πιάσε θέση. Φύγαμε!
Ελένη Τσεμπεράκη Mottet

Latest posts by Ελένη Τσεμπεράκη Mottet (see all)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *