Εγώ που ακόμα επιμένω.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Πάλι γυρνάς στο μυαλό μου.
Πάλι τα ίδια.

Προσπαθώ να πείσω τους γύρω μου ότι δε σε σκέφτομαι, ότι δε με νοιάζει πια που είσαι και τι κάνεις. Προσπαθώ ακόμα και τον εαυτό μου να πείσω για το ίδιο πράγμα, μα, άσκοπα… Δεν περνάει ώρα της ημέρας που να μην σε σκεφτώ έστω μια φορά. Κάτι που μπορεί να είπες, κάτι που γέλασα, κάτι τα μάτια σου…Ακόμα και τις κακομούτσουνες γκριμάτσες σου. Όλα οδηγούν σε σένα.

Μου λείπεις διάολε. Μου λείπεις πολύ!!!Όλες τις ώρες.. Ακόμα και εκείνες που δεν ήμασταν μαζί και απλά ανταλλάσσαμε μηνύματα στο μέσεντζερ. Πάλεψα πολύ για να σε ξεριζώσω από μέσα μου και παλεύω ακόμα μα δεν είναι εύκολο. Η σκέψη σου μου προκαλεί χαμόγελο κ θλίψη ταυτόχρονα. Πως γίνεται αυτό, μου λες; Πως διάολο το κατάφερες;
Την επόμενη φορά που θα σε δω, πάλι θα τρέμουν τα πόδια μου, πάλι θα σχηματιστεί εκείνο το ηλίθιο χαμόγελο στα χείλη μου και πάλι θα καταλάβεις ότι δεν σε έχω ξεπεράσει. Δεν είσαι χαζός και ούτε εγώ τόσο έξυπνη ώστε να μπορέσω να το ελέγξω.

Ναι, νιώθω πολύ χαζή αυτή τη στιγμή. Νιώθω σαν ένα χαζό κοριτσάκι που το απέρριψαν και δεν λέει να το κατανοήσει και να συνεχίσει τη ζωή της. Σαν να έχει πεισμώσει εκεί και να θέλει ντε και καλά να γίνει το δικό της. Είναι σαν να σου δίνουν ένα γλυκό, το δοκιμάζεις και σου αρέσει πολύ αλλά ξαφνικά στο παίρνουν από τα χέρια, χωρίς να χορτάσεις. Μα, ήθελες κι’ άλλο… Μπορεί στην επόμενη δαγκωνιά να χόρταινες αλλά όταν στο παίρνουν, πεισμώνεις, κλαις, χτυπιέσαι και το θέλεις πίσω. Έτσι δεν κάναμε όταν ήμασταν παιδιά; Κάπως έτσι νιώθω και εγώ τώρα. Με τη διαφορά ότι πλέον είμαι ένα μεγάλο κορίτσι . Αρκετά μεγάλο για να πιστεύει πως με το πείσμα θα καταφέρει τα πάντα. Η φωνή της λογικής, εκείνης του μεγάλου και φαινομενικά ώριμου κοριτσιού, ωρύεται μέσα στο κεφάλι μου λέγοντάς μου να σταματήσω και να μην ελπίζω πια στην επιστροφή σου αλλά υπάρχει ακόμα μια φωνή, εκείνη της ελπίδας που πεθαίνει πάντα τελευταία, η οποία δε με αφήνει γαμώτο να τα παρατήσω.

Δεν έχω μάθει να τα παρατάω εύκολα, μάτια μου. Δεν σε χόρτασα ποτέ. Θέλω και άλλο.. Θέλω την αγκαλιά σου, το χαμόγελό σου, εσένα όπως είσαι. Τα καλά και τα άσχημα. Τα θέλω όλα. Ξανά!!!

Το λες έρωτα, το λες πείσμα, εγωισμό, πες το όπως θέλεις.. Μα, πιστεύω ακράδαντα ότι άξιζα παραπάνω απ’ αυτά που μου έδωσες. Και όταν δεν παίρνεις αυτά που αξίζεις, ούτε στο ελάχιστο τότε σε καταβάλλει το πείσμα και η επιμονή. Γι’ αυτό λοιπόν μένω εδώ και επιμένω. Ξέρω, είναι ξενέρωτο το να σε κυνηγάνε και να επιμένουν, μπορεί να με κούραζε και εμένα αλλά ειλικρινά, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να προσποιηθώ ότι μου είσαι αδιάφορος.

Η αδιαφορία σου μπορεί σύντομα να με κουράσει, ήδη το έχει κάνει εξάλλου αλλά όχι τόσο όσο να με κάνει να παραιτηθώ. Αν με ρωτάς όμως, θέλω να μου περάσεις. Πραγματικά θα ήθελα να ήμουν σαν εσένα, να μην ένιωθα τίποτα, να μην με ένοιαζε τίποτα και να συνέχιζα τη ζωή μου. Να μην υπολόγιζα τα αισθήματα των άλλων και να κοιτούσα μονάχα την πάρτη μου. Δεν είμαι όμως, δυστυχώς!! Βαθιά μέσα μου ξέρω ότι δεν μου αξίζεις και δεν μου άξιζες ποτέ αλλά παρ’ όλα αυτά δέθηκα μαζί σου.

Ξέρεις, γελάω… Γελάω γιατί ξαφνικά νιώθω και κάνω όλα αυτά τα οποία μια ζωή κορόιδευα, αυτά που δεν πίστευα ότι θα κάνω ποτέ μου. Και τώρα, τα κάνω όλα και σε υπέρτατο βαθμό για τα δικά μου δεδομένα.

Ελπίζω να ήσουν απλά μία δοκιμασία στη οποία έπρεπε να υποβληθώ για να δω μια άλλη πλευρά του εαυτού μου και όλο αυτό να μου γίνει ένα καλό “μάθημα” για την μετέπειτα πορεία της ζωής μου. Δεν θέλω να πιστεύω πως ο έρωτας έχει καταντήσει τόσο αδιάφορος και ότι όλοι οι άνθρωποι λειτουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Είναι κρίμα! Είναι κρίμα να μην μπορείς να ζήσεις τον έρωτα που ονειρεύτηκες γιατί ναι, τον έχω ονειρευτεί διαφορετικά και δεν θα σταματήσω να επιμένω και να διεκδικώ αυτό που αρμόζει σε κάθε γυναίκα.

 

syl*vie

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook