Είμαι γυναίκα…

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Είμαι γυναίκα σημαίνει ότι μπορώ να κάνω, αλλά και να είμαι τα πάντα. Μπορώ να είμαι γλυκιά, ευαίσθητη, σκληρή, αντιπαθητική, και όλα αυτά ταυτόχρονα. Μπορώ να μαγειρεύω και ταυτόχρονα να παρακολουθώ το διάβασμα του παιδιού, ενώ στέλνω μήνυμα στην κολλητή μου και παράλληλα σκέφτομαι τι θα φορέσω το βράδυ. Μπορώ να συγκινηθώ με μια ταινία και ίσως να δακρύσω, αλλά και να γελάσω με κάφρικες συμπεριφορές. Το μυαλό μου δουλεύει πάντα, ακόμα και την ώρα που κοιμάμαι, κάνοντας σχέδια και δημιουργώντας πλάνα τόσο για το αύριο όσο και για το μακρινό μέλλον.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εσύ πρέπει να επαναπαυτείς. Ότι μπορώ να κάνω τα πάντα, δεν σημαίνει ότι θέλω να τα κάνω κι όλα. Προτιμώ να βρίσκω έτοιμο το φαγητό, όταν γυρίζω από τη δουλειά, και να μην τρέχω σαν την τρελή σε όλα τα πάρκα της περιφέρειας, αφού μπορείς να το κάνεις εσύ, εξίσου καλά με εμένα. Άσε που μία ώρα ηρεμίας στο σπίτι σημαίνει ότι εγώ θα προλάβω να μπανιαριστώ, αποτριχωθώ, καλλωπιστώ, για να χαρείς εσύ το αποτέλεσμα. Αν όλη την ημέρα τρέχω σαν την τρελή του χωριού, χρησιμοποιώντας και τα τέσσερα χέρια της θεάς Κάλι, το πιθανότερο είναι το βράδυ να ροχαλίζω μακάρια και να μην έχω όρεξη για τρελίτσες.

Επιπλέον οι γυναίκες έχουν και ένα ακόμα χαρακτηριστικό. Αποφασιστικότητα. Η οποία φτάνει στα όρια του πείσματος. Που σημαίνει ότι αν κάτι τους μπει στο μυαλό, θα γίνει, ακόμα κι αν χρειαστεί να παλέψουν πολύ για αυτό. Να εύχεστε λοιπόν να σκέφτονται θετικά για σας, γιατί αν σκεφτούν αρνητικά, προφανώς δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγετε, ούτε καν η μετανάστευση στην Αυστραλία δεν είναι σίγουρη λύση. Κι όταν νιώσουν ότι κάτι τελείωσε, το τελειώνουν οριστικά, όσο και αν τις πληγώνει. Γιατί μπορεί, είπαμε, να είναι συναισθηματικές, αλλά πάνω από όλα βάζουν την λογική. Και η λογική κάποια στιγμή σου δείχνει το σωστό δρόμο, ακόμα κι αν εσύ είσαι χαμένη στα ροζ συννεφάκια του έρωτα.

Πόσοι και πόσοι δεν ισχυρίστηκαν ότι έχουν καταφέρει να κατανοήσουν την Γυναίκα. Η γυναίκα όμως είναι φτερό στον άνεμο. Δεν πιάνεται. Δεν αγγίζεται καν. Σου επιτρέπει να την πλησιάσεις, να την ερωτευτείς, να την αγαπήσεις. Αλλά ποτέ δεν είναι ολοκληρωτικά δική σου. Πάντα νιώθει σαν αερικό. Έτοιμο να πετάξει, να εξαϋλωθεί. Μένει μαζί σου όσο της προσφέρεις αγάπη. Και αν καταφέρεις να την αγαπήσεις αληθινά, θα μείνει μαζί σου για πάντα. Γιατί αυτό την τρέφει. Αυτό χρειάζεται. Και αυτή είναι και η μοναδική της ανάγκη που δεν μπορεί να καλύψει μόνη της.

Συντροφικότητα, έρωτας, πίστη. Πόσο απλά ακούγονται. Αλλά για μια γυναίκα αυτά είναι όλα. Δεν της αρκούν τα ημίμετρα. Και τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσει ότι βρήκε το άλλο της μισό, μένει εκεί ως το τέλος. Αλλιώς είναι δυστυχισμένη. Λιώνει. Μαραίνεται. Και σύντομα φεύγει. Τόσο εύκολα όσο ήρθε.

Η γυναίκα είναι η ομορφιά της φύσης. Η πολυπλοκότητα της ζωής. Το τέλειο δημιούργημα του σύμπαντος. Και αν της συμπεριφερθείς με σεβασμό, θα σε πάρει μαζί της ψηλά. Θα φτάσεις στην κορυφή του κόσμου. Σίγουρα θα σε κάνει να αισθανθείς ένας μικρός θεός. Διάλεξε λοιπόν με προσοχή την δική σου θεά, αγάπα την, και όλα θα πάνε καλά. Και ναι, αυτό είναι υπόσχεση.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook