Επιτρέπονται οι κοινοποιήσεις – ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Έχουμε λίγο την προσοχή σας; Δεν πρόκειται για μυθοπλασία ή διήγημα – ούτε αρθρογραφία. Σήμερα θα μιλήσουμε για πνευματικά δικαιώματα.

Οτιδήποτε γράφει κάποιος, του ανήκει. Είναι δικό του, φέρει το όνομα του. Είναι κομμάτι του μυαλού του και ασφαλώς μπορεί να το αποδείξει. Η νομοθεσία προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα, αν κάποιος αποφασίσει πως καταπατούνται μπορεί να ζητήσει την ποινική δίωξη των υπευθύνων για το αδίκημα αυτό.

Στο Ελληνικό διαδίκτυο στις μέρες μας, σπάνια παράγεται πρωτότυπο υλικό. Στην συντριπτική πλειοψηφία τους τα sites αναπαράγουν κείμενα και άρθρα που βρήκαν σε άλλες ιστοσελίδες, ελληνικές και ξένες. Παίρνουν δηλαδή το κείμενο που βρήκαν και τους άρεσε, κάνουν copy και μετά paste στον δικό τους ιστότοπο. Κάποιες φορές αναφέρουν με μικρά γράμματα κάπου στο τέλος, την πηγή – που βρήκαν δηλαδή το κείμενο που αντέγραψαν. Τις περισσότερες φορές όμως, δεν κάνουν καν αυτό. Απλά ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ το κείμενο και το παρουσιάζουν ως δικό τους. Μετά, έρχεται ένα άλλο site και αντιγράφει τον αντιγραφέα. Και ούτε καθεξής. Κάπως έτσι λοιπόν, χάνεται η μπάλα και καταλήγει ένα κείμενο ιδιοκτησίας ενός συγκεκριμένου ανθρώπου που το υπογράφει, να περιφέρεται σαν αδεσποτάκι στον δαίδαλο του διαδικτύου.

Θα μου πείτε τώρα, για ποιο λόγο είναι κακό αυτό; Είναι. Καταρχήν είναι ανέντιμο. Κάθε κείμενο είναι προϊόν κόπου και πνευματικής εργασίας. Κάποιος άνθρωπος σπατάλησε χρόνο και συχνά ψυχή στο γραπτό του. Είναι άδικο κάποιος άλλος να το σφετερίζεται, παίρνοντας τα εύσημα. Επίσης κάτι πολύ σημαντικό. Όταν γράφει κάποιος ένα κείμενο, είτε το ανεβάζει ο ίδιος αν έχει site ή blog δικό του, είτε το εμπιστεύεται σε μέσο της επιλογής του. Δεν το πετάει στον αέρα και όποιος το αρπάξει. Δίνοντας λοιπόν το κείμενο του σε συγκεκριμένο site να το ανεβάσει, απευθύνεται σε κοινό της επιλογής του. Για παράδειγμα, ένας άνθρωπος γράφει μια ιστορία κατά του ρατσισμού. Δεν θα έδινε ποτέ το κείμενο του σε ιστοσελίδα ακροδεξιού προφίλ. Αν όμως το κείμενο αρχίσει και το αντιγράφει οποιοσδήποτε, είναι πολύ πιθανό τελικά να καταλήξει και σε ακροδεξιό site. Όμως λόγω c(λ)opy paste, ο ιδιοκτήτης του κειμένου δεν έχει πλέον τον έλεγχο του κειμένου του και δεν μπορεί να απαιτήσει να το κατεβάσουν από ιστότοπο που δεν επιθυμεί.

Το thebluez.gr εξ αρχής δημοσιεύει ΜΟΝΟ πρωτότυπα κείμενα. Κείμενα που γράφουν οι συντάκτες του thebluez για το bluez ΜΟΝΟ. Επίσης φιλοξενούμε και κείμενα αναγνωστών ως guest με μόνη προϋπόθεση να μην έχουν δημοσιευθεί πουθενά αλλού. Αν πέσει στην αντίληψη μας πως κάποιος μας έστειλε κείμενο προϊόν λογοκλοπής αποκλείεται για πάντα από τη σελίδα μας. Δεν χρειαζόμαστε κείμενα άλλων ιστοσελίδων, δεν τα έχουμε ανάγκη, έχουμε άφθονο ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ υλικό. Έχει τύχει να ανεβάσουμε κατ’ εξαίρεση κείμενο από άλλο site στα πλαίσια συνεργασίας μας, αλλά όχι με αναδημοσίευση – με ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ! Δηλαδή, ανακατευθύναμε τον αναγνώστη στο πρωτότυπο κείμενο. Ακόμα και αυτό όμως έγινε με γραπτή άδεια από την ιδιοκτήτρια του site.

Αυτό που ζητάμε από αναγνώστες και sites που τους αρέσει το υλικό μας, είναι να κάνουν κοινοποιήσεις. Δηλαδή, να παίρνουν το link από το κείμενο που τους άρεσε μέσα από το thebluez.gr και να το ποστάρουν στους τοίχους, στις ομάδες ή στις ιστοσελίδες τους. Μπορεί όποιος θέλει να δημοσιοποιήσει το υλικό μας. Ελεύθερα. ΜΕ ΤΟ LINK ΜΑΣ! Ή πατώντας ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ μέσα από τη σελίδα του bluez στο FACEBOOK. https://www.facebook.com/TheBluez.gr/?hc_ref=ARS1npBOZ2NKoFqn188ZZtaDxCtgJ88hskxyAPxqznhBYmZiylZpaEJvROIzQHcYzvU&fref=nf

ΜΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΜΑΣ. ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΩΣ ΔΙΚΟ ΣΑΣ. ΜΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΜΑΣ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ.
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ!!!

Οι κοινοποιήσεις (τις οποίες ενθαρρύνουμε) δείχνουν τα κείμενα μας ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLUEZ.
Οι αναδημοσιεύσεις είναι απλά ΚΛΟΠΗ και διώκονται ποινικά.

Το έχουμε πει τόσες φορές που έχουμε καταντήσει γραφικοί. Μην ΚΛΕΒΕΤΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΣ. Μιλήστε μας εδώ, να συζητήσουμε συνεργασίες, οτιδήποτε άλλο είναι λογοκλοπή και μας εκνευρίζει!

Επειδή ένα χρόνο τώρα διαμαρτυρόμαστε και ζητάμε τα αυτονόητα, τον έλεγχο του υλικού μας, δεν μας αφήνετε πλέον άλλη επιλογή. Όποιος δεν έχει γραπτή άδεια μας για αναδημοσίευση, αφενός θα διώκεται ποινικά για λογοκλοπή, αφετέρου θα δημοσιοποιούμε την πράξη του. ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΤΟ BLUEZ τα sites που έκλεψαν υλικό μας. ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝ, ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΠΗΓΗ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΗΡΑΤΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ.

Αν επιθυμείτε υλικό μας, επικοινωνήστε μαζί μας. Αλλιώς κάντε κοινοποίηση.

Κοινοποιούμε ελεύθερα – ΔΕΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΥΛΙΚΟ ΜΕ COPY PASTE είναι ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ.

Να ορίστε, μας κάνατε και φωνάζουμε τώρα και φαινόμαστε κακοί. Πάρτε μια καρδούλα  ♥

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook