Δύσκολες ερωτήσεις

Ένας γονιός βομβαρδίζεται από ερωτήσεις από το παιδί του. Θα πρέπει να περιγράψεις τόσο τον διάλογο που έχουν μεταξύ τους, όσο και τις σκέψεις του γονιού, που ενδεχομένως να αποφεύγει να φέρει το παιδί του αντιμέτωπο με την πραγματικότητα και καταφεύγει σε κατά συνθήκη ψέματα.

Σκοπός

Σκοπός της άσκησης είναι να καταλάβουμε τα κατά συνθήκη ψέματα και την αλλοίωση της αλήθειας, ως εργαλείο, στην γραφή.

Συμβουλές

Όσοι έχουν παιδιά, δεν θα δυσκολευτούν με αυτη την άσκηση. Ίσα – ίσα θα τους δώσει μια εντελώς νέα προοπτική, καθώς είναι διαφορετικό το να ζούμε κάτι με το να το γράφουμε.

Τα παιδιά είναι μικροί εξερευνητές ενός ολοκαίνουριου, για εκείνα, κόσμου. Συχνά δεν θέλουμε να τα κακοκαρδίσουμε κι έτσι αρνούμαστε να τα βάλουμε να δούν μέσα από τα δικά μας πρίσματα.

Όπως έχουμε πει και σε άλλες ασκήσεις, είναι σημαντικό να υπάρχει συνοχή στους ήρωές μας – ο γονιός να μιλάει και να συμπεριφέρεται σαν γονιός και το παιδί να μιλάει και να συμπεριφέρεται σαν παιδί.

Δημοσίευση κειμένων

Οι συμμετέχοντες που επιθυμούν την δημοσίευση του κειμένου τους, μπορούν να στείλουν το κείμενό τους στην σελίδα μας, προς δημοσίευση, χρησιμοποιώντας την φόρμα υποβολής κειμένων.  Ως κατηγορία θα πρέπει να επιλέξετε την Δημιουργική Γραφή. Δημοσιεύονται όλα τα κείμενα που μας στέλνετε, χωρίς να περάσουν επιμέλεια – πέρα από κάποια στοιχειώδη διάρθρωση των κειμένων, όπου δεν υπάρχει.