Χαμένο παιδί

Ο ήρωάς σου βρίσκει ένα παιδί που φαίνεται χαμένο και του πιάνει την κουβέντα. Περιέγραψε τα αισθήματα που νιώθει ο ήρωας, συνομιλώντας με το παιδί.

Σκοπός

Σκοπός της άσκησης είναι να αναδείξετε τα συναισθήματα που αναβλύζουν από τις λέξεις που χρησιμοποιούν οι ήρωές μας, αλλά και να δώσετε στον αναγνώστη να καταλάβει πώς χάθηκε το παιδί και πώς, ο ήρωάς μας, μπορεί να το βοηθησει.

Συμβουλές

Κάθε ήρωας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τα οποία θα πρέπει να αποτυπωθούν στον αναγνώστη, ώστε να μπορεί να περιπλανηθεί στην ιστορία μας.

Χρειάζεται πολλή προσοχή στον τρόπο που μιλάει, κινείται και αντιδράει ο μικρός ήρωας, καθώς δεν μπορεί να έχει λόγο, σκέψεις και κινήσεις ενηλίκου. Ιδιαίτερα οι πιο αρχάριοι την πατάνε σε αυτό το σημείο, καθώς οι χαρακτήρες τους στερούνται συνοχής – ένα παιδί, φερ’ ειπείν, που μιλάει με την ωριμότητα ενός ενήλικα.

Δημοσίευση κειμένων

Οι συμμετέχοντες που επιθυμούν την δημοσίευση του κειμένου τους, μπορούν να στείλουν το κείμενό τους στην σελίδα μας, προς δημοσίευση, χρησιμοποιώντας την φόρμα υποβολής κειμένων.  Ως κατηγορία θα πρέπει να επιλέξετε την Δημιουργική Γραφή. Δημοσιεύονται όλα τα κείμενα που μας στέλνετε, χωρίς να περάσουν επιμέλεια – πέρα από κάποια στοιχειώδη διάρθρωση των κειμένων, όπου δεν υπάρχει.