Female vs Male επιβάτες

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

 

Ξημέρωσε ο θεός την μέρα και είπα να πάω για έναν χαλαρό καφέ με τις φιλενάδες μου, αλλά επειδή είμαι άνθρωπος που ζω επικίνδυνα αποφάσισα να πάω με λεωφορείο και έπειτα με τρένο στο σημείο συνάντησης. ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΣΩΝΑΑΑΑ!

Παρακάτω σας παραθέτω πέντε τύπους των κλασσικών θηλυκών επιβατών που λογικά θα συναντήσεις (δεν στο εύχομαι) στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ας ξεκινήσουμε από εμένα, τύπος female επιβάτη «αραιά και που».
Θα την αναγνωρίσεις επειδή δεν ξέρει που επικυρώνουν το εισιτήριο, το οποίο δεν γνωρίζει από που το αγοράζουν και πόσο κοστίζει. Επίσης είναι εκείνη που κάθεται κοντά στον οδηγό για να της δείξει σε ποια στάση κατεβαίνει ή κάνει pole dancing στην κεντρική κολόνα του βαγονιού για να δει τις στάσεις.

Τύπος female επιβάτη «γ@μήθηκα με τον Νίκο και θέλω να το ξέρετε ΟΛΟΙ»
Κλασικό αξεσουάρ κινητό κρεμασμένο στο αυτί, ντεσιμπέλ φωνής στο Maximum και μάτι ανιχνευτής να δει ποιοι παρακολουθούν. “Και που λες τον έφαγα χθες.. και μετά τον ξαναέφαγα… και μετά μια τρίτη φορά.” Μαθαίνεις πόσο τον έχει. Πόσο αντέχει. Για μια ελιά που έχει στο αριστερό @ρχίδι. Μαθαίνεις ΠΟΛΛΑ. Και βρίζεις τον εαυτό σου που ξέχασες να πάρεις μαζί τα γ@μημένα ακουστικά σου.

Άλλη μια κατηγορία female επιβάτη είναι η «smelly»
(Aυτοί που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο πλάι της ακόμη δεν έχουν συνέλθει)
Η συγκεκριμένη κατηγορία έχει level. Ξεκίνα από το level 1 που απευθύνεται σε ιδρωμένες ή πορδάτες(το δεύτερο θα το συζητήσουμε εκτενέστερα σε άλλο κείμενο). Aπό αυτές λοιπόν, επιζείς με λίγα ψυχολογικά. Not bad! Στο level 2 που απευθύνεται σε εκείνες που έχουν καταναλώσει σκόρδο/κρεμμύδι. Aπό δαύτες επιζείς με κομμένο το οπτικό σου νεύρο γιατί από την προσπάθεια να μην λιποθυμήσεις αλληθωρίζεις συνεχώς – μικρό το κακό. Και τέλος στο level 3 που απευθύνεται σε εκείνες που δεν έχουν πλυθεί από την μέρα της βάπτισης τους – extra bonus τα ρούχα που έχουν πιάσει σκουλαμέντρα στα επίμαχα σημεία (μασχάλη, στέρνο, καβάλος). Από αυτές δεν επέζησε κανείς να μας πει, ούτε πτώμα δεν βρήκαμε για νεκροψία.

Τύπος female επιβάτη «μπείτε λίγο πιο μέσα». ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΆΛΛΟ ΜΑΝΤΑΜΜΜ!
Νιώθω την τσάντα της διπλανής μου στο συκώτι από την πίεση, το χέρι μου ξεκόλλησε από το σώμα μου και νιώθει μοναξιά. Mια έφηβη ξανθούλα μοιράζει τα πεσμένα αυτιά στους ιδιοκτήτες τους. Και η μαντάμ τον χαβά της. ΧΩΡΑΜΕ ΛΙΓΟΙ ΑΚΟΜΑΑ…ΓΙΑ ΠΑΜΕΕΕ!!!

Τελευταίος τύπος female επιβάτη «η κουτσομπόλα»
θα την αναγνωρίσεις από το μαύρο μεγάλο γυαλί που καλύπτει σαν προφυλακτήρας τα σατανικά της μάτια. Το κεφάλι της θυμίζει το κοριτσάκι στον εξορκιστή – ολική περιστροφή – σε σκανάρει από την κορφή ως τα νύχια. Μετράει ύψος. Μετράει βάρος. Εκατοστά μύτης και καμιά φορά κατεβάζει το γυαλί μήπως της ξέφυγε κάτι. Αν πεις προσευχή από μέσα σου το πολύ πολύ να γλιτώσεις με στραμπούληγμα την ώρα που αποβιβάζεσαι από το τρένο, αν δεν την πάρεις χαμπάρι για να προφυλαχτείς κλείνει ο συρμός για το επόμενο δίωρο. Τόσο χρειάζονται για να σε συλλέξουν από τις ράγες.

Και τη σκυτάλη την πασάρουμε στον ανδρικό πληθυσμό. Ω ναι! Είναι τόσες πολλές οι επιλογές που δεν ξέρω με τι να πρωτασχοληθώ!

Τύπος male επιβάτη «o Συνταξιούχος»
Κάθεσαι αμέριμνος, διαβάζεις άρλεκιν μέχρι να φτάσεις στη δουλειά και την ώρα που είσαι στο επίμαχο σημείο «θα του κάτσει η σαύρα ή θα πάει με τον κολλητό του;» ακούς μία φωνή από δίπλα σου να ρίχνει ανάθεμα στο Σύριζα που του έκοψε το ΕΚΑΣ, που του έβαλε ηλεκτρονικό εισιτήριο (του διαβόλου) και ταλαιπωρήθηκε στην ουρά 6 ώρες για να το βγάλει γιατί πως θα πηγαίνει κάθε μήνα στον ουρολόγο-παθολόγο-καρδιολόγο να του γράφει μία ντάνα φάρμακα που και αυτά γενόσιμα είναι, γιατί θέλουν να τους ξεκάνουν και να τους φάνε τη σύνταξη. Η φάση έχει προχωρήσει τόσο που νομίζεις ότι είσαι σπίτι, έχει ανοίξει η τηλεόραση και βλέπεις τον Αυτιά . Eν προκειμένω τον ακούς.

Τύπος male επιβάτη «o Δικηγόρος»
Κουστούμι-πουκάμισο-γραβάτα-μανικτόκουμπα σεταρισμένα και στην πένα από Hugo Boss και πάνω τουλάχιστον. Παπούτσι καθρέπτης σε φάση μπορέις ά-νε-τα να κάνεις μουτσούνια, να βαφτείς, να βγάλεις τα φρύδια σου και χαρτοφύλακας παραφουσκωμένος που για να τον σηκώσεις πρέπει να είσαι τριτοξάδερφος του Πύρρου… Αλλά εντάξει τους αγαπάμε λίγο παραπάνω γιατί συνήθως είναι μυρωδάτοι.

Τύπος male επιβάτη «ο Γκατζετάκιας»
Τι να πεις για αυτό το πλάσμα; Το κινητό του είναι προέκταση του χεριού του, στο οποίο χέρι φοράει το τελευταίο σμαρτγουοτς που κυκλοφόρησε σε κάποιο εργοστάσιο της βαθιάς κομουνιστικής Κίνας. Πληκτρολογεί στο φεϊς – ινστα – τουιτερ – πιντερεστ ταυτόχρονα σε ελάχιστα νανοσεκόντ, τσεκάρει τους παλμούς του στο σμαρτγουοτς, πόσα βήματα έχει κάνει μέσα στην ημέρα, κοιμήθηκε όσο βαθιά έπρεπε; Και πόσες θερμίδες έκαψε; Έπειτα συνδέεται αμέσως μέσω κινητού με το σπίτι ανάβει θερμοσίφωνα και καλοριφέρ, σηκώνει το drone το οποίο εμφανίζεται μέσα στο βαγόνι από το πουθενά και πάει και κάθεται προγραμματισμένο και αυτό σα γύπας πάνω στο χέρι του!

Τύπος male επιβάτη «ο DJ»
Νταξ, δεν παίζει να μην τον έχετε συναντήσει αυτόν τον τύπο! Βάζει ακουστικά και καλά μόνο για να ακούει εκείνος, αλλά φίλε είναι τόσο δυνατά που έχουμε κάνει κέφι όλοι μέσα στο βαγόνι και χορεύουμε. Δε λέω ο άνθρωπος δίνει πόνο, δίνει κέφι μόνο να μην άλλαζε και τα τραγούδια τόσο γρήγορα που εκεί που χόρευα ξερωγω “φρισταιλλα γουαταματαφο” πιάνω το μαντήλι και σέρνω τα τρία παιδιά βολιώτικα.

Τελευταίο τύπος male επιβάτη «o Mr Τρίχας 2018»
Αγόρια, ποια σας είπε ότι θέλουμε τις τρίχες σας; Δεν έχουμε εμείς δικές μας; Τόσα λεφτά έχουμε δώσει στον Μέγα Αλεξανδρίτη για να απαλλαγούμε! Είναι δυνατόν εν έτη 2018 η μουσούμπα να ξεπερνάει σε μήκος του τύπου με την κόκκινη στολή; του «ΧοΧοΧο» ντε! Τουλάχιστον εκείνος φέρνει και κάνα δώρο, εσείς τι μας δίνετε; Τις τρίχες σας τις μαύρες και τις κατσαρές; Ιου!

Μ’ αυτά και με τ’ άλλα ξεχάστηκα μέσα στο μετρό και από Σύνταγμα έφτασα πλατεία Αριστοτέλους. (Ναι, στη Θεσσαλονίκη)

 

Αν Γκρίμπερτ & Χριστίνα Νικολοπλάκη

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook