Φτου

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τέσσερα γράμματα με τεράστια δύναμη στο ενεργειακό μας πεδίο και στην ψυχολογία μας. Μπορούν να σε γαληνέψουν από τη μία,να σε κάνουν να κορδώνεσαι ωσάν παγώνι απο την άλλη, να σε νευριάσουν, να σε προστατεύσουν , να σε ψυχαγωγήσουν ακόμα και να χοροπηδάς σαν κατσίκι μπορούν! Και είναι πάντα στην ίδια ακριβώς σειρά, η ίδια προφορά με άλλο νόημα. Για θυμήσου.

“Φτου σου κοπελάρα μου” και αμέσως έρχεται το κόρδωμα του τύπου τσολιάς στα ανάκτορα από την κοπελάρα.

“Φτου φτου στα όρη στα άγρια βουνά” ξεματιάζει η θεία Σταμάτα με περισσή αγάπη και μπόλικο από το dna της να σου χαϊδεύει τα μάγουλα.

“Φτου σου κορωνάκι μου μην σε βασκάνω” η γιαγιά η Πότενα στον εγγονό της με καμάρι, αφού ταυτόχρονα του ισιώνει το μαλλί που πετάει, μην τον επούνε και άβρουτο, συλλογιέται η γιαγιά και σαλιώνει το δαχτυλάκι της να του τρίψει μια βρωμίτσα στο μαγούλι!

“Φτου και από την αρχή, γαμώτο!” επιφώνημα απελπισίας αλλά μην πτοείσαι. Φτού φτου πες και ξεκίνα πάλι

“Φτου σκουληκομερμιγκόκατσαριδοποντικότρυπα” ,και αμέσως εντυπωσίασες με τη φιδίσια γλώσσα σου.

“Φτου ξελευτερία , Φτου και βγήκα” και σε κατακλύζουν οι μνήμες και οι μυρωδιές από όταν ήσουν παιδί και ανάμεσα στην αμπάριζα και το κρυφτό με τα γειτονόπουλα σου και τα σημάδια στα γόνατα σκάει μύτη η μάνα σου με το παστίτσιο να σε ταΐσει γιατί είσαι πάνω στην ανάπτυξη, σε βλέπει και η Ελενίτσα φτου γαμώτο.

“Φτου σου, ξεφτίλα” και είναι αυτή η φάση που προσπαθείς να συγκρατήσεις τα νεύρα σου ,για να μην ακολουθήσει και το απαραίτητο  ηχητικό  εφέ μετά σιέλου

“Φτου, φτου” σταυροκοπιέσαι και φτύνεις και ξαναφτύνεις τον κόρφο σου χοροπηδώντας σαν το κατσίκι όταν δεις μαύρη γάτα (λατρεύω μαυρούλες ) νεκροφόρα( χαλάρωσε ,αν ερχόταν για σένα δεν θα την έβλεπες καν και σταμάτα να πιάνεις τα απόκρυφα σου, ούτε αυτό πιάνει).

Και είναι και αυτό το Φτου, φτου σκόρδα που σαν ευλογία βγαίνει από τα χείλη και την ψυχή των ανθρώπων για να σε προστατεύει και να διώχνει μακριά όλη την αρνητική ενέργεια που θέλουν να σου διοχετεύσουν κάποιοι, γιατί νομίζουν πως έτσι μπορούν, γιατί μόνο αυτό έχουν μάθει στην ζωή τους, να είναι τοξικοί! Αμ δε!!! Φτου ,φτου και ξανά φτου! Φτύστε και εσείς παιδιά, ελεύθερα! Είναι για καλό σκοπό! Το λέει και η εκκλησία…

 

 

Γωγώ Φιλιππάκου

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook