HANGOVER – Sherlocked Homes

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Αυτή τη φορά πέντε από τις «πέρα-δώθε» βρέθηκαν σε ένα escape room στο κέντρο της Αθήνας. Καταρχάς μας εντυπωσίασε το έξυπνο λογοπαίγνιο με το όνομα των δωματίων. Sherlocked Homes. Φτάνοντας στην οδό Κολωνού, στο Μεταξουργείο, εντυπωσιαστήκαμε ακόμα περισσότερο με τον χώρο. Ένα παλιό νεοκλασσικό σπίτι, με μια μεγάλη περιστροφική σκάλα που μας οδήγησε στον πρώτο όροφο, όπου είναι τα δωμάτια καθώς και ο χώρος αναμονής. Όση ώρα περιμέναμε, και ευτυχώς δεν ήταν πολύ, δεν μπορούσαμε να μην παρατηρήσουμε τα καλογυαλισμένα δρύινα πατώματα και τα μεγάλα φωτεινά παράθυρα, καθώς και τα κομμάτια παζλ που βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στο δωμάτιο. Άραγε παίζουν κάποιο ρόλο ή τυχαία βρίσκονται εκεί;
Αφού μας δόθηκαν οι κλασικές οδηγίες, ακούσαμε προσεχτικά την υπόθεση του δωματίου που θα μπαίναμε. HANGOVER λοιπόν και καλούμαστε να ελευθερώσουμε μια φίλη μας με την οποία χτες το βράδυ μπεκροπίναμε μαζί, χάσαμε τον έλεγχο, σε σημείο να την πιάσουν και να την κλείσουν σε ψυχιατρική κλινική. Εμείς μόνο ξέρουμε την αλήθεια και πρέπει να την βγάλουμε άμεσα από κει. Έχουμε 60 λεπτά στη διάθεσή μας.
Δεν θα σας αναλύσουμε καθόλου τους γρίφους, αφού πρόθεσή μας είναι να σας μεταφέρουμε την εμπειρία μας και όχι να χαλάσουμε το μυστήριο. Όμως μπορούμε να σας αποκαλύψουμε ότι το συγκεκριμένο δωμάτιο είναι από τα καλύτερα που έχουμε πάει ως τώρα, με γρίφους ευφάνταστους που έχουν όμως λογική ακολουθία, έτσι ώστε το ένα βήμα να σε πάει σε άλλο. Ένα μικρό ατυχηματάκι στην αρχή, με ένα αντικείμενο που ξεχάστηκε να μας δοθεί, δεν μας επηρέασε καθόλου, αφού η τάξη αποκαταστάθηκε σύντομα, και ο χαμένος χρόνος αναπληρώθηκε.
Το HANGOVER είναι ένα δύσκολο δωμάτιο, στο οποίο μπήκαμε πέντε έμπειρες παίκτριες, που δεν χαλαρώσαμε ούτε λεπτό και παρόλα αυτά βγήκαμε οριακά. Εξήντα λεπτά έντασης και σκέψης. Το δυσκολότερο ίσως κομμάτι του δωματίου είναι το μίνιμαλ στυλ που το χαρακτηρίζει, αφού όσο πιο λίγα αντικείμενα έχεις σε ένα δωμάτιο, τόσο πιο πολύ πρέπει να σκεφτείς και να αυτοσχεδιάσεις.
Εντύπωση ακόμα μας έκανε ο φορητός πομποδέκτης που αντικατέστησε την κλασική οθόνη επικοινωνίας που βρίσκεται συνήθως μέσα στα δωμάτια. Οι όποιες οδηγίες μας δίνονταν μέσω ασυρμάτου, οπότε η επαφή ήταν δύσκολη και κάθε φορά που ακούγαμε την φωνή, έπρεπε να κάνουμε απόλυτη ησυχία για να καταλάβουμε τι έλεγε. Οπότε η εικόνα που έχετε ίσως σχηματίσει στο μυαλό σας με πέντε τρελές να τρέχουν και να τσιρίζουν, απλά διαγράφεται αυτόματα.
Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που βγήκαμε οριακά, το διασκεδάσαμε πολύ. Το Sherlocked Homes είναι ένα μέρος που σίγουρα θα επισκεφτούμε ξανά. Ο νεαρός στην υποδοχή, που δυστυχώς δεν θυμόμαστε το όνομά του, ήταν ευγενέστατος και κατατοπιστικότατος. Θα τολμούσα να πω ότι ήταν και εξαιρετικά υπομονετικός, αφού δεν πρέπει να ήμασταν από τις πιο εύκολες ομάδες που του έχουν τύχει. Επίσης η γλυκιά γυναικεία φωνή που μας υποστήριζε μέσα στο δωμάτιο ήταν καίρια και πάντα στην ώρα της. Αν και δεν την είδαμε ποτέ την κοπέλα, την ευχαριστούμε πολύ για την βοήθεια που μας έδωσε.
Until the next time….

 

 

Ομάδα «πέρα-δώθε»

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook