Η Δύναμή μας, το φάρμακό μας!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Η ζωή τελικά είναι ένα μεγάλο στοίχημα.

Στοιχηματίζεις πως θα είσαι πάντα καλά και παρόλα τα διάφορα χειρουργεία που κάνεις, είσαι καλά γιατί πολύ απλά ήταν χειρουργεία ρουτίνας.
Τα παίζεις όλα για όλα και ξεκινάς και κάνεις μια όμορφη οικογένεια και εκεί που όλα εξελίσσονται όπως εσύ έχεις αποφασίσει σου σκάει και το μεγάλο, τεράστιο σοκ.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Τι λες τώρα, πως συνεχίζεις, πως προχωράς, πως διαχειρίζεσαι τον εαυτό σου και τα παιδιά σου;

Θα σας πω τι έκανα εγώ τότε, τώρα πλέον είμαι 6 χρόνια καθαρή από τον κύριο αυτόν.
Είχα πάντα την ψευδαίσθηση ότι επειδή δεν είχα ακούσει στο κοντινό μου περιβάλλον για την αρρώστια αυτή πως δεν θα με πλησιάσει, αυτός είναι και ο μεγαλύτερος λόγος που ήμουν εντελώς απροετοίμαστη για την αρρώστια αυτή.
Μια απλή, τυπική επίσκεψη στον γιατρό κατέληξε να μου αλλάξει όλο το σκεπτικό μου για την ζωή.
Θεωρούσα πάντα τον εαυτό μου αισιόδοξο άνθρωπο και τώρα η ζωή με καλούσε να της το επιβεβαιώσω.
Ας τα πάρουμε από την αρχή.
Ένα απόγευμα με κάλεσε ο γιατρός μου να ξαναπάω από το ιατρείο του για κάτι εξετάσεις που είχαν βγει (αυτές ήταν οι επαναληπτικές). Ούτε ο ίδιος δεν είπε ποτέ την λέξη «καρκίνος» προσπαθούσε να με κάνει να αισθανθώ καλύτερα, με φοβόταν γιατί ήξερε πόσο φοβητσιάρα ήμουν.
Την λέξη αυτή την είπα εγώ και τότε κατάλαβα πως έβαλα τον εχθρό απέναντί μου.
Δεν θα σας πω ψέματα έκλαψα λίγο, ένιωσα να αδειάζω, αισθανόμουν γύρω μου να γκρεμίζονται όσα είχα μέχρι τότε χτίσει, αλλά στο τέλος σηκώθηκα και είπα «Έχω καρκίνο, αλλά δεν θα νικήσει»
Τον έβαλα απέναντι μου και τα είπαμε ένα χεράκι, του εξήγησα πως έχω δύο παιδιά και σκοπεύω να τσακώνομαι για πολλά χρόνια ακόμα μαζί τους, πως πρέπει να τα δω να παίρνουν πτυχίο, να τα δω φαντάρους, να να να να να και πολύ απλά δεν το διαπραγματεύομαι .
Ο γιατρός μου είπε πως ήμουν η χειρότερη ασθενής που είχε ποτέ και όταν τον ρώτησα τι εννοεί μου είπε πως δεν έκανα τίποτα από όλα όσα μου είχε πει, γιατί εγώ πολύ απλά συνέχισα την ζωή μου κανονικά απλά ενδιάμεσα έβαλα τις θεραπείες.
Θεωρώ πως αυτό με βοήθησε γιατί το πέρασα όλο σα να περνάω γρίπη.

Κατάφερα να ζήσω, κατάφερα να είμαι εδώ , ναι εγώ κατάφερα να βγω ζωντανή και αλώβητη από αυτή την αρρώστια, κατάλαβα πως ο καρκίνος την αισιοδοξία και το χαμόγελο τα φοβάται.
Βέβαια οφείλω να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους γύρω μου, ειδικά τον άνδρα μου για την αμέριστη φροντίδα και δύναμη που μου έδειξε.

Και πάμε στο τώρα στα 6 χρόνια μετά .
Τώρα πονάει ….. πονάει η τομή, πονάει η σκέψη πως μπορεί να μην ξανάβλεπα τα παιδιά μου, πονάει που τότε δεν ξεκουράστηκα αρκετά, πονάει πονάει πονάει.

Ίσως τώρα συνειδητοποιώ τι πέρασα και τι μπορεί να ξαναπεράσω, αναρωτιέμαι που την βρήκα εκείνη την δύναμη, εγώ που πονοκέφαλο είχα και έπεφτα στα πατώματα.
Διάβασα κάπου και πλέον είναι το μότο της ζωή μου «Μην σε αξιώσει ο θεός να δεις μέχρι που μπορείς να φτάσει η δύναμή σου» και τελικά μπορεί να φτάσει πολύ πολύ πολύ μακριά .
Δεν ξέρω τώρα πλέον στα 43 αν θα μπορούσα να ξαναβρώ εκείνη την δύναμη και ελπίζω να μην χρειαστεί να το ανακαλύψω.
Ξέρω πως όταν την χρειάστηκα την βρήκα και με βρήκε και χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό.

Πλέον όλα αυτά αρχίζουν να θάβονται μέσα στην καθημερινότητα, όχι δεν ξεχνιούνται ειδικά κάτι μέρες βγαίνουν σαν τα φαντάσματα και σε στοιχειώνουν. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την παρένθεση της ζωής μου, απλά την βάζω στην άκρη και συνεχίζω.

Οφείλω όμως να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, που με έμαθε να βλέπω την ζωή με άλλο μάτι, να μην θεωρώ τίποτα δεδομένο, να χαίρομαι την κάθε στιγμή και να μπορώ να ατενίζω το μέλλον με χαρά.

Μην φοβάστε τον καρκίνο βάλτε τον απέναντί σας και νικήστε τον, πλέον μπορούμε και οφείλουμε στον εαυτό μας να το παλέψουμε, με χαμόγελο και αισιοδοξία.
Καλή Δύναμη!

Λίλη Αλεξοπούλου.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook