Η λογική και το συναίσθημα

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Κάποτε ήταν ένα κορίτσι που πίστευε στα παραμύθια. Πίστευε πως θα ζούσε ένα, γιατί το άξιζε, γιατί πέρασε πολλά και δεν παραπονέθηκε ποτέ. Γιατί δεν είχε την υποστήριξη που ήθελε, που αναζητούσε ούτε από τους δικούς της ανθρώπους. Ακόμα και όταν την ζήτησε φωναχτά με διάφορους τρόπους.

Μεγάλωσε, ερωτεύτηκε, πληγώθηκε. Ξαναερωτεύτηκε και ξαναπληγώθηκε. Μέχρι που βρήκε τον έναν, αυτόν που θα την έκανε ευτυχισμένη. Θα της χάριζε την τέλεια οικογένεια. Και παντρεύτηκαν. Με Δόξα και Τιμή! Και γρήγορα. Όταν βρίσκεις τον έναν δεν χρειάζεται να περιμένεις. Για ποιο λόγο; Αφού αυτός είναι! Σε κάνει ευτυχισμένη, τον αγαπούν όλοι. Η οικογένειά σου, οι φίλοι σου. Είναι βέβαιο, αυτός είναι! Και η ζωή κυλάει… όμορφα! Εκδρομές, ταξίδια, παιδιά! Εντάξει μικροπροβλήματα υπάρχουν, αλλά και ποιος δεν έχει; οι περισσότεροι και μεγαλύτερα από τα δικά σου.

Και τα χρόνια περνούν… Και εσύ αναρωτιέσαι τι είναι αυτό που λείπει από την δήθεν τέλεια ζωή σου; Δεν μπορείς να καταλάβεις! Έτσι συνεχίζεις και κάνεις ότι δεν βλέπεις, καλύτερα… ό,τι δεν νιώθεις. Είναι χρόνια που βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά προσπαθείς να μην του δίνεις σημασία, είναι όλα τόσο τέλεια! Και ζορίζεσαι… θα κάνεις μπαμ! Αλλάζεις, γίνεσαι μια άλλη, αλλά δεν το προσέχει κανείς! Ίσα ίσα όλοι σου επισημαίνουν πόσο ευτυχισμένη είσαι! Η αλήθεια είναι πως ξέρεις να κρύβεσαι καλά. Δεν παραπονιέσαι , ποτέ δεν το έκανες εξάλλου, σφίγγεις τα δόντια και συνεχίζεις. Μην είσαι αχάριστη! Τι άλλο θέλεις πια; άλλοι δεν έχουν ούτε τα μισά από αυτά που έχεις εσύ και πάλι δεν σου φτάνουν; την τέλεια ζωή! Ο άντρας σου σε κοιτάει στα μάτια, τα παιδιά σου, την δουλειά σου! Έτσι είναι, όμως εσένα όχι, δεν σου φτάνουν!

Νιώθεις πως σου λείπει το κάτι παραπάνω. Το συναίσθημα Και το καταπιέζεις… Συνεχώς… κι άλλο …κι άλλο… Θα σε πουν αχάριστη! Οχι, υπομονή! Κι άλλη! Κι άλλη…!

Και έρχεται η μέρα που κάνεις το μπαμ… Λες θα τα τινάξω όλα στον αέρα! Και όλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι γίνεται και να σε πείσουν να μην το κάνεις, όμως εσύ είσαι αποφασισμένη! Το σκέφτεσαι πολύ καιρό! Και μετά έρχεται η λογική και σου λέει Πού πας; και ένα παιδί που σε κοιτάει στα μάτια και σου λέει “μαμά θα χωρίζετε με τον μπαμπά;” Τι κάνεις; έχεις και παιδιά! Δεν είσαι μόνη! Εξάλλου δεν έχετε και τίποτα “σοβαρά” προβλήματα!

Απελπίζεσαι! Δεν ξέρεις τι να κάνεις! Παλεύει το συναίσθημα με την λογική. Μεγάλες μάχες για πολύ καιρό και φυσικά όταν μπαίνει η λογική στην μέση όλα τα υπόλοιπα μένουν στην άκρη. Τι το θες το συναίσθημα; τόσα χρόνια μια χαρά τα πήγες! Ξαναφοράς το χαμόγελό σου και συνεχίζεις…τους ξεγελάς όλους. Εύκολο! Το κάνεις τόσα χρόνια! Η λογική θριάμβευσε!. οκ, λείπει αυτό το συναίσθημα που ήθελες, αλλά και τι έγινε; Εσύ είσαι υπερβολικά ευαίσθητη! Κι ας το έχεις κρύψει στα βάθη του κορμιού και της ψυχής σου. Κοίτα τα χειρότερα! Τι θα πει συναίσθημα; Όλοι λίγο πολύ έτσι είμαστε! Δεν σου αρκεί, αλλά είσαι δειλή. Εσύ που υπερηφανεύεσαι πως δεν σε νοιάζει η γνώμη των άλλων. Μένεις και συνεχίζεις την τέλεια ζωή σου!

Τελικά είμαστε οι επιλογές μας!

Α.

 

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook