Ηλιθίου το Ανάγνωσμα!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Θα γράψεις μια διατριβή τώρα.

Διατριβή πάνω στην δυναμική του ηλίθιου. Του χαζού, του στόκου, του μπετόβλακα ρε παιδί μου, πως το λένε!
Συνειδητά, δεν θα τον αποκαλέσεις “μαλάκα” επειδή ο όρος “μαλάκας” πιάνει μια ευρύτερη γκάμα τύπων, πιθανότατα την ανθρωπότητα στο σύνολο της, οπότε θα γενικεύσεις και δεν το θέλεις, κάνει και ζέστη.

ο ΒΛΑΚΑΣ , λοιπόν…
Κατ’αρχήν οφείλεις να καταστήσεις σαφές στο κοινό που παρακολουθεί από τους δέκτες του (κάμερα σε μένα) πως ο ΒΛΑΚΑΣ πιθανότατα να έχει υψηλό i.q. (ίσως και όχι βέβαια, τώρα που το ξανασκέφτεσαι). Ο ΒΛΑΚΑΣ μπορεί να τα είχε πάει ψιλοκαλά στο σχολείο, εκεί που άλλα μυαλά, πολύ πιο ικανά από το δικό του δεν προσαρμόστηκαν ως έπρεπε στο συμβατικό και περιοριστικό πλαίσιο του βλαμμένου ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος που -κακά τα ψέμματα- ευνοεί αρκετά την συντηρητικά κολλημένη παπαγαλίστικη “τόσο-όσο” προσέγγιση μάθησης, εξ ου και ο δικός μας, μπορεί να άνθησε σε μία σχολή από την οποία αποφοίτησε μετά βα’ί’ων και κλάδων, παίρνοντας τη θέση που λαχταρούσε σαν καλό, υπάκουο, ήσυχο ήσυχο πιονάκι που ανέκαθεν ήταν!

Να τος λοιπόν, ο βλακάκος μας! Χαρωπός χαρωπός συνήθως, αν και συχνά καμώνεται κατάθλιψη (του 5λεπτου, μη φανταστείτε) επειδή νταξ όλοι κάτι έχουν μωρέ, είναι και λίγο της μόδας λόγω φτώχιας και μοναξιάς ξερωγώ, να νιώσει και ο δικός μας ευρύτερα αποδεκτός, να αισθανθεί ότι ανήκει κάπου ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕ!! ΚΑΙ ΓΩ ΤΡΑΒΑΩ ΖΟΡΙΑ ΓΟΥΧΟΥΥΥΥΥΥ, το οποίο ευθύς αμέσως θα καταθέσεις ως στάτους “ψυχής” στο facebook. Πολύ πιθανό να το ντύσει με κάποιο soundtrack ψαγμένο νταξ, δεν θέλεις καν να σκεφτείς το ενδεχόμενο ο δικός σας βλάκας να επενδύει συναισθηματικά την “θλίψη” του με Πεγκυ Ζήνα! (η συνθηματική λέξη “ΠΑΝΤΕΛ” αποφεύχθηκε τεχνηέντως).

Η βλακότητα του βλάκα μας βρίσκεται στο απόγειο της στα κοινωνικά δίκτυα, το face κακά τα ψέματα βρίθει ηλίθιων. Λες και το face φτιάχτηκε με βάση και κατά βάση ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ – *τσακ σέλφι* Είναι μάστιγα. Ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους IN YOUR FACE, είναι βάσανο, τι να λέμε τώρα!!! Και πόσους να μπλοκάρεις από δαύτους , είναι χιλιάδες, φίλε!!Τους συναντάς παντού, σε ομάδες, σε σελίδες, σε αιτήματα, ινμποξ!

Είναι συνήθως ευγενικοί (αυτούς να φοβάστε περισσότερο, είναι ύπουλοι βλάκες!!) μέχρι να παρεξηγηθούν μέσα στην απέραντη βλακεία πους τους βαράει. Όντως, παρεξηγιούνται κι όλας, τις περισσότερες φορές από άσχετα πράγματα, δηλαδή σπάνια θα τους πει κάποιος “κοίτα, ΕΙΣΑΙ ΤΡΙΒΛΑΚΑΣ, δέξου το, πες το λίγο μαζί μου Β-Λ-Α-Κ-Α-Σ, ΡΙΝΤ ΜΑΙ ΛΙΠΣ, είσαι ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ, είσαι ΤΟΚ-ΤΟΚ(βαράς τον τοίχο με μπουνιά, για έμφαση) ΜΠΕΤΟΝ ΑΡΜΕ!!!! ” αυτό λοιπόν, σπάνια θα τους το πει κάποιος… πιο πιθανό είναι να παρεξηγηθούν επειδή κάποιος τους έθιξε την ομάδα μπαντμιντον που υποστηρίζουν (οι βλάκες φανατίζονται με το “μπαντμιντον” ).

Οι βλάκες είναι και μουφόφιλάνθρωποι, τύπου “πάρε πτωχέ ενάμισι ευρώ, διά την κάλυψη βασικών αναγκών σου” *τσαααααακ σέλφι” με τον άστεγο , ο οποίος δόλιος χαμογελάει κιόλας στην κάμερα , αντί να ρίξει στον βλάκα κουτουλίδι, να του φύγουν τα τσαούλια! καπάκι , στάτους ” να μην ξεχνάμε να είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ” hashtag #agapiMONO #ptwxoulis #kalhPRAXHthsHMERAS #KARMA

Eίναι εκνευριστικά κοινωνικά τυπάκια, η έννοια του “χρειάζομαι τον χώρο/χρόνο μου” τους είναι άγνωστη εξ ου και στα παραβιάζουν κατ εξακολούθηση. Ακριβώς επειδή κάνουν την βλακότητα τους γνωστή τοις πάσι, και δυστυχώς επειδή συχνά τυγχάνουν μίας κάποιας κοινωνικής αναγνώρισης λόγω επαγγελματικής θέσης ή – ακόμα χειρότερα – οικονομικής άνεσης περιτριγυρίζονται από επιτήδειους γλείφτες που πανηγυρίζουν όταν ψιχουλάκια εύνοιας, κοινωνικής καταξίωσης, αγοραστικής δύναμης ή ελεημοσύνης πέσουν από το τραπέζι του ΒΛΑΚΑ μας , νταξ το λες και σχέση ζωής και αμοιβαίας εκτίμησης και λοιπών μπλιαξ, μέχρι ασφαλώς αυτή η δυναμική να διαταραχθεί και ακολούθως να γίνει της καραπουτ@νας.

Ολοκληρώνοντας τη σημερινή εκπομπή μας, θα σας δείξουμε ένα βίντεο (πάτα πλέυ, Θανάση).

ΕΔΩ λοιπόν βλέπουμε έναν φίλο του βλάκα μας, όπως όλοι βλέπουμε ο φίλος ΠΝΙΓΕΤΑΙ!!! βουλιάζει κανονικά, στις τελευταίες ανάσες του είναι, την παλεύει δεν την παλεύει…. Κι όμως παιδιά, ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ!!!! να, ήρθε η ελπίδα!!! αχνοφαίνεται μία βάρκα! α, είναι ο βλάκας!! Προσεγγίζει με βαρυθυμία ( “ουφ όλες τις αγγαρείες εγώ τις κάνω” ) τον θαλασσοπνιγμένο που κοπανιέται να επιπλεύσει. Στέκεται δίπλα του. Τον παρατηρεί. Του μετράει τις μπουρμπουλήθρες. “με απογοητεύεις, χάλια είναι τα μαλλιά σου χάλια! βρεγμένα ιου” . Ακολουθεί κήρυγμα, και εν συνεχεία η άποψη του βλάκα σχετικά με το τι ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο φίλος του που ξεψυχάει. (ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ Ο ΒΛΑΚΑΣ!!! ΓΙΑ ΟΛΑ! νόμος!)

Κάνει πατ πατ στον ώμο του εξαντλημένου φίλου του και απομακρύνεται με την ταχύτητα του φωτός, να πάει να δώσει ραπόρτο στον γλείφτη και μαζί να ευλογήσουν τα γένια τους που ΕΥΤΥΧΩΣ “εμείς δεν πνιγόμαστε φιουυυυυυυυυυ”
Αυτά για σήμερα, θενκς φορ γουότσιν

*μουσικάκι τίτλων τέλους

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook