“Και του χρόνου, παιδιά!”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ο γάμος ως τελετή και εκδήλωση είναι κυρίως μία κοινωνική υποχρέωση. Όσο πρωτότυπος και να θέλεις να είσαι ως προς το νυφικό, τον τόπο τέλεσης του μυστηρίου ή την δεξίωση που θα ακολουθήσει, κάποιες πεπατημένες είναι αναπόφευκτο να τις ακολουθήσεις διότι αυτές ακριβώς οι νόρμες είναι που συνιστούν την ίδια τη δομή της συνθήκης αυτής που ονομάζουμε γάμο. (τι είπα ρε φίλε! κάτι τέτοια λέω και με τρελαίνω)

Στον γάμο λοιπόν, ένα από τα πιο σημαντικά τεκταινόμενα που τηρείται απαρέγκλιτα, είναι η διαδικασία ευχετήριων εναγκαλισμών και πατ πατ-ακίων στην πλάτη, μια πρακτική γνωστή ως «Τελευταίοι Χαιρετισμοί». Εδώ λοιπόν, ευχόμαστε στους νεόνυμφους, ενώ ουσιαστικά αποχαιρετούμε την οντότητα τους ως μονάδα και καλωσορίζουμε τη νέα τους διάσταση ως «σε κουβαλάω στη πλάτη μου» και «σε παίρνω στο λαιμό μου».

Όσο εύκολο κι αν ακούγεται, το να ευχηθείς είναι στην πραγματικότητα μία αμήχανη διαδικασία, τόσο για τους νεόνυμφους που δέχονται τις ευχές, όσο και για τους καλεσμένους που οφείλουν να τις διατυπώσουν. Όμως, εμείς είμαστε εδώ, οι άνθρωποι σας. Θα σας σφυρίξουμε στο αυτί και τις καλύτερες ευχές, ώστε την κρίσιμη στιγμή που θα δώσετε το χέρι στον γαμπρό και θα αγκαλιάσετε τη νύφη, να τους στείλετε αδιάβαστους με την πρωτοτυπία των λόγων σας και αν είστε και μπακούρι και ψάχνεστε, μπορεί να σας ακούσει και το μωρό που δίνει τις μπομπονιέρες και να τσιμπήσει οπότε τσαααακ, σας κανονίζουμε και ραντεβού για το επόμενο βράδυ, ναι ρε φίλε, τέτοιοι είμαστε, πατήστε like και κοινοποίηση και σας παντρεύουμε κιόλας άμα γουστάρετε. Με το ζόρι. Δεν κατάλαβα δηλαδή, εμείς που παντρευτήκαμε τι πάθαμε; (μην απαντήσουν οι παντρεμένοι, δεν σας ρώτησε κανείς!)

Οι καλύτερες ευχές λοιπόν, αποκλειστικά εδώ, σε μας. Αποστηθίστε τις:

– Να ζήσετε, εύχομαι ευτυχία και χαρά! (όπου Χαρά και Ευτυχία είναι οι δύο πρώην του γαμπρού. Η ευχή σας πιάνει, και ο γαμπρός τυγχάνει συχνότατα Χαράς και Ευτυχίας. Μέχρι που τον κάνει τσακωτό η νύφη και μετά του εύχεστε Ελπίδα και Πίστη (έτσι λένε τις νοσοκόμες στο νοσοκομείο που αναρρώνει, μετά την τηγανιά.)

– Γαμπρέ, μια χάρη σου ζητώ κι αν θέλεις να την κάνεις, το ρόδο που σου δίνουμε να μην μας το μαράνεις! (μαντινάδα κι έτσι). Όμως ο γαμπρός όντας λίγο πιεσμένος, ακούει μόνο το «αν θέλεις να την κάνεις», οπότε όντως την κάνει κι αρχίζει να τρέχει. Σαν το Φόρεστ Γκαμπ, ο κόσμος επευφημεί ραν φόρεστ ραν! Έξω από τη Λιβαδιά, μένει από καύσιμα, του χορηγούν ενδοφλέβια προβατίνα οι κάτοικοι και συνεχίζει. Γνωστός και ως «γαμπρός μπιπ μπιπ». Η νύφη σε ρόλο κογιότ.

– Εύχομαι να πραγματοποιηθούν οι πιο βαθιές επιθυμίες σας. (ίνσταντ κάρμα, γυρνάει η νύφη και σκάει ένα μπουκετόνι στην πεθερά δίπλα της «Κάργια μου έχεις φάει τη ζωή, δεν σε αντέχω άλλο» και συνεχίζει να χαιρετάει καλεσμένους αμέριμνη. Ο κόσμος δεν θέλει να φανεί αδιάκριτος, άσε που κανείς δεν γούσταρε τη πεθερά ούτως ή άλλως, οπότε όλοι περνάνε από πάνω της σαν να μην τρέχει τίποτα, ευκαιρία βρίσκει και ο πεθερός και την πατάει κι αυτός λίγο στο λαρύγγι «μου ’φαγες την ψυχή άτιμη, τόσα χρόνια»).

Εύχομαι κάθε ευτυχία, καλούς απογόνους. Το ζευγάρι χαμογελάει ντροπαλά και κοιτάζονται με πάθος. 75 χρονών ο γαμπρός, 73μισό η νύφη. YOLO.

Να ζήσετε μονοιασμένοι σαν γροθιά. (Ακούγεται μόνο το «γροθιά» ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ ξαφνικά ο γάμος, βγαίνουν ρόπαλα, σιδερογροθιές, κάνει μία έτσι η νύφη ανεβάζει το νυφικό, τραβάει ένα περίστροφο από την καλτσοδέτα, ο γαμπρός σκύβει βγάζει το παπούτσι, έκρυβε σφαίρες στην κάλτσα, ένα παρανυφάκι απάνω του έχει πάντοτε στη ζωνη του σφιγμένο ένα παλιό αφρικάνικο ατσάλινο μαχαίρι όπως αυτά που συνηθίζουν και παίζουν οι αραπάδες, ο παπάς κάνει το Σταυρό του και ανατινάζει το σύμπαν, πιο Κούγκι γάμος πεθαίνεις *κυριολεκτικά).

– «Τα μάτια μας δεν είδανε τόσο ωραία νύφη. Έχει τον ήλιο πρόσωπο και το φεγγάρι στήθη.» Η νύφη είναι σαν τον Ντόναλντ Τράμπ. Όχι τόσο ωραία. Ο γαμπρός σε κοιτάει με ύφος «δουλευόμαστε και μεταξύ μας τώρα;»

«Χαίρε γαμπρέ τη μοίρα σου, χαίρε το ριζικό σου, ένα κομμάτι μάλαμα έβαλες στο πλευρό σου», ο πρώην της νύφης είναι ο Σωκράτης Μάλαμας. ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ πάλι, τα γνωστά.

Και στα δικά μας οι λεύτερες, παιδγιά!

 

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook