Καλαθάκι μπάνιου

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Αν με ρωτούσες ποιο θεωρώ το μεγαλύτερο επίτευγμα της μετα-βιομηχανικής περιόδου, όσον αφορά την τεχνολογία, αναμφισβήτητα θα σου έλεγα ΤΟ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΤΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ.

Πρόκειται για τη συσκευή που δε λείπει από κανένα νοικοκυριό (πως θα μπορούσε άλλωστε), και αποτελεί το απαύγασμα της ρομποτικής εξέλιξης. Το καλαθάκι του μπάνιου, είναι ο θρίαμβος του ανθρώπου απέναντι στην αηδία, είναι η γροθιά στο πρόσωπο της σιχασιάς. Το καλαθάκι του μπάνιου, είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα πλάσματα στη γη.
ΕΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑΘΑΚΙ!

Μέχρι τα τέλη του προπερασμένου αιώνα, η λειτουργία του ήταν περίπλοκη. Χρησιμοποιούσε κάποιος την τουαλέτα, σκουπιζόταν, πετούσε το χαρτί μέσα στο καλαθάκι, κ μετά έπρεπε κάποιος ΑΛΛΟΣ, να αδειάσει αυτό το καλαθάκι, κοινώς να βάλει τα χέρια του μέσα στα κωλόχαρτα.

Αυτή την εργασία είχαν αναλάβει εξειδικευμένοι εργάτες, που ήταν γνωστοί με την κωδική ονομασία ΓΥΝΑΙΚΕΣ! Έκανε κακάκια – τσισάκια όλη η οικογένεια, από πίσω μετά η δουλάρα να αδειάζει τα καλαθάκια. Σε περίπτωση που η γυναίκα ασθενούσε ή έλειπε από το σπίτι, ή ήταν κουλή ξέρωγω, τα χαρτιά στο καλαθάκι πατικωνόντουσαν ώστε να χωρέσουν όλα, είναι ασύλληπτοι οι τρόποι με τους οποίους μπορεί ένας άντρας να χωρέσει το χρησιμοποιημένο χαρτί στο καλαθάκι προκειμένου να μην μπει στη διαδικασία να αδειάσει το περιεχόμενο σε σακούλα σκουπιδιών. Φήμες αναφέρουν περιπτώσεις ανδρών που έκαναν οριγκάμι με τα χαρτιά τουαλέτας, άλλοι τα έκαψαν, κάνα δυο χρησιμοποίησαν μοριακή τεχνολογία και μετέτρεψαν το χαρτί σε τσιγάρο και το κάπνισαν, όλα αυτά προκειμένου να ΜΗΝ αδειάσουν οι ίδιοι το γμμένο καλαθάκι.

Όμως, όλα αυτά ανήκουν ανήκουν στο παρελθόν. Η επιστήμη έκανε άλματα, έστειλε ανθρώπους στο διάστημα, διέσπασε το άτομο, μεταμόσχευσε πέη, έφτιαξε κοτόπουλα χωρίς κεφάλια μόνο στήθος μπούτι, έφτιαξε γυναίκες χωρίς κεφάλια – μόνο στήθος κώλο… Στα χειροκίνητα καλαθάκια στο μπάνιο θα έμενε;

Έτσι λοιπόν, γύρω στα τέλη του 18ου αιώνα ο μεγάλος Βέλγος εφευρέτης Εκλέρ ντε Σισπανσιόν, έφτιαξε το πρώτο αυτοκαθαριζόμενο καλαθάκι που μόλις αντιληφθεί πως ξεχειλίζει, βγάζει ποδαράκια και πάει και πετιέται μόνο του στα σκουπίδια. Η ανακάλυψη του αυτή βέβαια, έφερε αναταραχή στα δεδομένα της εποχής, καθώς οι γυναίκες ένιωσαν πως απειλούνταν οι θέσεις εργασίας τους. Πολλοί γάμοι κατέρρευσαν, καθώς δεν έβρισκαν πλέον κανένα λόγο οι άντρες να παντρεύονται. Ευτυχώς, σύντομα έγινε σαφές στην κοινωνία πως όσο δεν υπάρχει συσκευή που να ξεχωρίζει τις κάλτσες από το πλυντήριο και να τις ζευγαρώνει επιτυχώς, οι γυναίκες έχουν ακόμα θέση στον πλανήτη και δεν απαιτείται η μαζική καταστροφή τους (ακόμα)

Με τη πάροδο των χρόνων, το καλαθάκι του μπάνιου εξελίχθηκε σε πολυχρηστική μηχανή. Όχι μόνο αδειάζει μόνο του, ώστε να μην χρειάζεται να βάζει κανείς τα χέρια του μέσα, αλλά πλέον παίζει μουσική, σου κάνει μασάζ στις πατούσες όσο κάθεσαι στη λεκάνη, χορεύει κλακέτες και καθαρίζει τους αρμούς στα πλακάκια. Δεν είναι απλά ένα καλαθάκι μπάνιου, είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο, ένας πιστός φίλος, ένας αξιόπιστος συνεργάτης.

Φανταστείτε έναν κόσμο, στον οποίο ΕΣΕΙΣ και μόνο, αφού κανείς άλλος μέσα στο σπίτι δεν αξιώνεται να το κάνει, αδειάζετε το ΡΗΜΑΔΙ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΕ ΤΑ ΚΩΛΟΧΑΡΤΑ…
Εφιαλτικό, ε;

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook